Hem rekar-ishockey Du är här

Speltips Ishockey VM 1 maj

Kanada – Lettland

Matchstart klockan 16.15

En match som Kanada ska vinna alla dagar i veckan. Även ifall många av Lettlandsspelarna tillhör olika KHL klubbar är det en stor skillnad lagen emellan. Kanada kommer att köra över sitt motstånd i VM premiären.

Odds på vinnare
Kanada, 1.05
Lettland, 11.00

Spelstopp klockan 16.15

Jag har inte spelat på denna matchen då oddsen är alldeles för låga på att Kanada ska vinna. Hade det varit 1.5-1.6 hade jag definitivt spelat då Kanada inte förlorar mot Lettland.

USA – Finland

Matchstart klockan 16.15

Räkna med att detta kommer bli en jämn drabbning. USA med ett ganska oprövat lag har med fem spelare från collegeligan NCAA och det ska bli riktigt kul att se hur dom spelarna står sig på internationell nivå. Annars så har USA kanske inte det mest namnkunniga laget i turneringen även om de flesta tillhör NHL klubbar. Finland kommer till VM med 12 KHL, 6 NHL och 4 Liiga spelare.

Odds på vinnare
USA, 2.75
Finland, 1.40

Spelstopp klockan 16.15

Jag har spelat på att USA kommer vinna denna matchen. USA har ett ungt och hungrigt lag och känner att dom har allt och vinna. Kommer nog bli en fartfylld match med mycket fysisk hockey.

Ryssland – Norge

Matchstart 20.15

Om inte Ryssland underskattar det Norska laget kommer detta bli en smärtfri seger för ryssarna. Även om Norge har några duktiga spelare är de inte skicklighetsmässigt på samma nivå och Ryssland har en betydligt bredare trupp. Ryssland kommer till VM med ett riktigt bra lag och kan absolut sluta som segrare. Även om det ”bara” är tre utespelare och två målvakter som tillhör NHL klubbar så håller de andra spelarna riktigt hög klass. Alla de andra spelar i KHL och är toppspelare i ligan.

Odds på vinnare
Ryssland, 1.075
Norge, 8.50

Spelstopp klockan 20.15

Jag har valt att inte spela på vinnare i denna matchen utan jag har spelat på att det kommer bli över 5.5 mål i matchen. Oddset på över 5.5 mål är 1.75 och under 5.5 är 2.00. Ryssland är ett väldigt offensivt skickligt lag och mot Norge kan det lätt rinna iväg. Spelar Vladimir Tarasenko som han spelade i Stanley Cup slutspelet så kan man räkna med minst ett par mål av honom.

Tjeckien – Sverige

Matchstart 20.15

Kvällens höjdpunkt för oss svenskar. Ett Tjeckien på hemmaplan kan bli tufft men på pappret känns det som att Sverige har det bättre laget. Tjeckien har 7 NHL spelare mot Sveriges 12. Visst NHL spelare är inte allt men det är en relativt stor skillnad på den Europeiska klubblagshockeyn och den Nordamerikanska. Tjeckien kommer självklart vara taggade till tusen när de har hemmastödet i ryggen men tror Sverige kan hantera det bra. Båda lagen har väldigt intressanta trupper, Sverige har en lite yngre och fräschare trupp än vad Tjeckien har och jag tror att spelare som Filip Forsberg och Elias Lindholm kan vara spelare att visa vägen.

Odds på vinnare
Tjeckien, 1.80
Sverige, 1.90

Spelstopp klockan 20.15

Jag har spelat Sverige som det vinnande laget efter fulltid. Kommer bli en tuff och tät match men som svensk känns det svårt att spela på Tjeckien trots att de har hemmaplan. Har även slängt in en slant på att Sverige kommer vinna med exakt 2 mål och oddset ger 7.50 gånger pengarna. Heja Sverige!

 

 

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se