Hem rekar-ishockey Du är här

Speltips Hockey VM 9 Maj

Finland

Frankrike – Kanada

Matchstart 12.15

Kanada har spelat riktigt bra alla perioder turneringen igenom om man bortser från första perioden mot Sverige. Det är som vanligt med Kanada, man kommer till VM med en massa stora stjärnor men har ändå inte lyckats ta guld sedan 2008. Det ser ut att bli en gruppseger för Kanada som hittills inte tappat en enda poäng. Tror Frankrike får det tufft att rubba ett såpass stabilt Kanada. Frankrike har såhär långt tagit tre poäng och ligger på en sjätte plats i grupp A. Kommer förmodligen bli en väldigt ensidig match och i princip spel på ett mål, det luktar målfest lång väg. Spännande och se ifall Crosby vaknar till och verkligen får igång poängproduktionen. Tror han kan behöva en sån här match för att vakna till lite.

Matchodds 1-X-2
Frankrike, 24.00
Oavgjort, 15.50
Kanada, 1.04

Antal mål under ordinarie speltid
Över 6.5 mål i matchen, 1.72
Under 6.5 mål i matchen, 2.00

Spelstopp klockan 12.15

Jag har valt att spela på att det kommer bli över 6.5 mål i matchen då jag tror Kanada kommer fullständigt köra över Frankrike. Tror matchbilden kommer bli lik Kanada – Tyskland och tvåsiffrigt är långt ifrån omöjligt.

Vitryssland – Ryssland

Matchstart 12.15

Vinner Vitryssland går dom upp i en serieledning i grupp B. Laget har bara övertygat mer och mer för varje match. Senaste vinsten mot USA med 5-2 visade verkligen att det är ett lag som absolut inte ska underskattas. Om dom kan slå storebrorsan Ryssland återstår att se. Vinner inte Ryssland måste dom verkligen kriga för att ens komma till kvartsfinal. Och jag kan inte minnas senast Ryssland inte klarade sig ut ur gruppen i ett världsmästerskap. Det är visserligen några matcher kvar men man ska inte ta en kvartsfinalplats för givet. Ryssarna har en tendens att verka lite nonchalanta emellanåt men att dom skulle vara det i en såhär viktig match har jag svårt att tro. Det kommer bli en tuff uppgift för Vitryssland men dom har motbevisat mig flera gånger redan. Kommer bli en av dagens mest spännande matcher.

Matchodds 1-X-2
Vitryssland, 8.35
Oavgjort, 7.85
Ryssland, 1.20

Spelstopp klockan 12.15

Jag hittade tyvärr inga odds jag tyckte var spelvärda då jag tror Ryssland kommer vinna. Oddsen på Vitryssland är förvisso väldigt höga och det är nästan så man ska lägga en riktigt chansning på dom.

Finland – Slovakien

Matchstart 16.15

Ska Slovakien ha en chans på slutspel är detta en väldigt viktig match för dom. Vinner dom mot Finland går dom om varandra i tabellen och hamnar antingen fyra eller trea. Just nu ligger Slovakien på en femte plats och Finland på en tredje plats. Slovakien har spelat väldigt ojämnt och inte haft någon vidare kontinuitet i sitt spel. Många felpass och tappade puckar på konstiga ställen. Finland har spelat helt ok. Inte övertygat utan det dom har gjort det jobbet som krävts för att vinna matcher och inte mer än så. Detta är såhär långt den viktigaste matchen för båda lagen och jag tror ett taggat FInland slår ett taggat Slovakien 8 gånger av 10.

Matchodds 1-X-2
Finland, 1.53
Oavgjort, 4.95
Slovakien, 4.55

Antal mål under ordinarie speltid
Över 4.5 mål i matchen, 1.85
Under 4.5 mål i matchen, 1.85

Spelstopp klockan 16.15

Jag tror att Finland kommer att vinna denna matchen och har spelat på att det kommer bli över 4.5 mål i matchen. Tror matchen kommer sluta 5-2 till Finland.

Österrike – Lettland

Matchstart 16.15

Båda lagen har tagit två poäng såhär långt i turneringen och ligger på sjunde respektive åttonde plats. Det är ett bottenmöte i grupp A och en match som kan sluta lite hur som helst. Lettland verkar dock ha tagit sig i kragen efter 8-1 förlusten mot Sverige. Österrike har inte imponerat men å andra sidan hade jag inga som helst förväntningar på laget heller. Svår match att oddsa på men jag tror att Lettland kommer vinna. De känns som det bättre laget på pappret och dom såg ut att vara på gång i senaste matchen mot Tyskland.

Matchodds 1-X-2
Österrike, 3.55
Oavgjort, 4.80
Lettland, 1.74

Spelstopp klockan 16.15

Jag har spelat Lettland som vinnare i denna matchen. Även om jag tyckte 1.74 i odds var lite väl lågt. Tror Österrike får det tufft mot Lettlands rätt så tunga lag och kommer få det tungt att hålla undan all trafik på kassen.

Sverige – Schweiz

Matchstart 20.15

Kvällens höjdpunkt. Får hoppas att Sverige lärt sig hur man ska stänga en match då man haft väldigt svårt för det de två senaste matcherna. Man spelade stundtals uruselt mot Tyskland och det är lite oroväckande. Får hoppas att det bara berodde på underskattning och det brukar vara lätt fixat. Att gå in i en match med fel inställning är helt fel inställning och det straffar sig rejält många gånger. Nu hade man tur att det inte gjorde det senast. Schweiz är lite utav en joker i världsmästerskapssammanhang och är absolut inte ett motstånd man tar sig lätt igenom. De har några riktigt duktiga spelare från inhemska ligan och även några duktiga utifrån. Deras styrka är backuppsättningen i form av Mark Streit och Roman Josi. En match Sverige SKA vinna men så sa man ju om förra matchen också. Wikegård utlovade till och med en målfest, som lös med sin frånvaro. Tror inte det blir någon målfest i denna matchen iallafall, det kommer nog bli en jämn och tät match. 4-2 Sverige, Heja!

Matchodds 1-X-2 
Sverige, 1.35
Oavgjort, 5.45
Schweiz, 6.95

Spelstopp klockan 20.15

Jag har valt att spela Sverige som vinnare i denna matchen även om oddsen är rätt taskiga. Håller tummarna att Sverige går in med rätt inställning och verkligen är med från start och tar kommandot tidigt i matchen. Det gäller att hålla uppe tempot och inte falla ner i Schweiz tempo. Spännande!

Danmark – Norge

Matchstart 20.15

Norge ligger just nu på sex poäng medans Danmark ligger på blygsamma ett poäng. Det har verkligen inte varit Danmarks turnering i år och man har haft det riktigt tufft. Det är inte ett Danmark jag känner igen och jag hade verkligen högre förväntningar på grannarna. Däremot våra andra grannar Norge har spelat bättre och är faktiskt ett väldigt underhållande lag att kolla på. De spelar en rolig hockey med bra fart och försöker spela sitt egna spel. I denna matchen håller jag Norge som favoriter. Just nu ser norrmännen både piggare och bättre ut än vad danskarna gör.

Matchspel 1-X-2
Danmark, 2.60
Oavgjort, 4.55
Norge, 1.73

Spelstopp klockan 20.15

Som jag sa innan håller jag Norge som favoriter och sett till oddsen verkar jag inte vara den enda. Mitt spel är alltså att Norge ska vinna matchen, tror den slutar 3-1.

 

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se