Hem rekar-ishockey Du är här

Speltips Hockey VM 8 maj

Tjeckien – Österrike

Matchsstart 16.15

Värdnationen Tjeckien ligger just nu på en fjärdeplats i grupp A och har fyra poäng ner till femteplatsen. Man har såhär långt vunnit två av fyra matcher och de lagen man förlorat mot är Sverige och Kanada. Mot lagen på undre halvan av tabellen har man haft det lätt och vunnit smärtfritt. Österrike befinner sig just nu på en sjundeplats och har bara lyckats ta två poäng. Med andra ord känns Österrike ganska långt ifrån att ta sig till en kvartsfinal. Tjeckien å andra sidan har fortfarande kvartsfinalen att spela om och har svårt att se att de skulle tappa poäng mot ett lag som Österrike. Veteranen Jaromir Jagr som fyllt 43 år är fortfarande med och producerar även på sån här nivå vilket är väldigt imponerande. Han har totalt spelat 74 VM-matcher och gjort totalt 70 poäng. Ett facit som inte många hockeyspelare kommer upp till i sin karriär.

Matchodds 1-X-2
Tjeckien, 1.09
Oavgjort, 12.50
Österrike, 14.00

Vem vinner handikapp inkluderat, Tjeckien – Österrike ( 0 : 3.5 )
Tjeckien, 1.94
Österrike, 1.77

Spelstopp klockan 16.15

Jag har valt att spela på att Tjeckien kommer att vinna mot ett Österrike med handikapp 3.5. Så mycket skiljer sig nationerna åt rent spelmässigt och gör Tjeckien inte överdrivet mycket misstag blir det en målfest.

Slovenien – Norge

Matchstart 16.15

Ett möte mellan två lag som haft det tufft i detta världsmästerskap. Norge har lyckats ta tre poäng medans Slovenien fortfarande väntar på sitt första. Norge vann senaste matchen mot Slovakien med 3-2. Något överraskande då jag tycker att Slovakien var det bättre laget. Men norrmännen hittade ett sätt att vinna och lyckades med det. Slovenien förlorade mot Slovakien med 3-1 och hade egentligen ingen chans att vinna den matchen. Målvakten i Slovenien gjorde några riktigt bra räddningar och höll nere resultatet. Kollar man på tidigare prestationer håller jag Norge som favoriter i denna matchen men jag tror samtidigt att Slovenien är riktigt hungriga och sugna på att ta sin första poäng. Det kommer nog bli en jämn kamp och ett uddamål som avgör.

Matchodds 1-X-2
Slovenien, 3.95
Oavgjort, 4.95
Norge, 1.61

Spelstopp klockan 16.15

Jag har valt att spela Norge som vinnare då de har det bättre laget. Och sett till tidigare prestationer har norrmännen imponerat mer än vad Slovenien gjort.

USA – Danmark

Matchstart 20.15

USA åkte på en riktigt tung förlust mot Vitryssland igår, en match som slutade hela 5-2 och något sånt har man inte råd med om man vill sluta som gruppsegrare. Helt plötsligt står Vitryssland i gruppledningen förvånat. Annars har USA spelat riktigt bra i turneringen och motståndet Danmark har verkligen inte imponerat. Även om det är en liten hockeynation hade jag högre förväntningar. Laget har bara lyckats ta ett poäng såhär långt och tror inte det kommer bli så många fler. Förmodligen har USA lärt sig en läxa och att man aldrig ska underskatta sin motståndare vilken flagga de än har på bröstet och lär inte göra det igen. Ett målvaktsbyte och man är tillbaka på fötter igen.

Matchodds 1-X-2
USA, 1.18
Oavgjort, 8.85
Danmark, 8.85

Spelstopp klockan 20.15

Jag hittade inga spelvärda odds på denna matchen så jag har valt att inte spela. Men jag tror att det kommer bli en komfortabel seger för amerikanerna och Matt Hendricks sätter 4-1 målet som också blir det sista.

Tyskland – Lettland

Matchstart 20.15

Tyskland gav Sverige en match igår men förlorade med 4-3. Laget spelade stundtals riktigt bra och bjöd upp till dans mot stornationen Sverige. Med det bevisat tror jag tyskarna kan slå Lettland. Hade denna matchen varit innan Sverige matchen hade jag helt klart hållit Lettland som favoriter men tyskarna spelade stundtals fantastisk hockey för de verktygen de har och gjort ett stort intryck på mig. Båda lagen har haft det tufft och det har inte blivit så många poäng för några av dom. Förvänta er inte hockey i världsklass om ni kollar på denna matchen men förvänta er en kamp ut i det sista.

Matchodds 1-X-2
Tyskland, 2.45
Oavgjort, 3.95
Lettland, 2.45

Spelstopp klockan 20.15

I denna matchen har jag spelat Tyskland som vinnare då de som sagt gav Sverige en match. Det gjorde verkligen inte Lettland och förlorade mot samma motstånd med 8-1. Det kommer nog bli en väldigt jämn match som kommer avgöras av tillfälligheter och om lagen tar tillvara på motståndarens misstag.

Slutligen

En sak värd att nämna är att Sidney Crosby, som förväntades dominera detta världsmästerskap, bara gjort 5 poäng på fyra matcher. Visst att snitta 1.20 poäng per match är bra. Men som världens bästa spelare bara varit delaktig i fem av Kanadas 28 mål är helt klart underkänt. Återstår att se ifall det bara är så att han sparar krafterna till slutspelet.

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se