Hem rekar-ishockey Du är här

Speltips Frölunda Indians – Örebro Hockey

När: Söndag, 18/10-15

Tid: 18:15

Plats: Scandinavium, Göteborg

Då var det även dags för topplaget Frölunda HC att ta emot Örebro hemma när det är dags för den 10:e omgången att spelas. Frölunda ligger 1 poäng efter Brynäs och Linköping i tabellen, dock så har Frölunda en match mindre spelad, och behöver därför endast plocka ett poäng mot Örebro för att åter gå upp i ledningspositionen. Det är oerhört jämnt uppe i ledningsstriden och det är såklart ett taggat Frölunda som vi kommer få se mot Örebro, och det kommer säkerligen bjudas på spännande hockey när Örebro gästar Göteborg på söndagen!

Bortalaget Örebro har haft en helt okej start på säsongen och har placerat sig i den övre halvan av tabellen efter 9 spelade matcher. Dom har 17 poäng och ligger därmed på 6:e plats i tabellen. Örebro kommer från en förlust där dom dock lyckades plocka en poäng på övertid mot Växjö, detta var en match som spelades på hemmais för Örebro och matchresultatet blev tillslut efter förlängning 3-2 till Växjö. Örebro hade svårt att komma in i matchen, Växjö fick in matchens första mål tidigt i första perioden, vilket satte Örebro lite ur balans. Dock spelade Örebro en bra andra period där de lyckades få in sina två mål, dock så hittade även Växjö nätet i andra perioden och resultatet efter andra perioden var 2-2. Tredje perioden var helt mållös och matchen gick vidare till förlängning, och där visade Växjö upp rutin och skicklighet då dom lyckades avgöra matchen.

Frölunda ligger som sagt för tillfället på en tredje placering i tabellen med 22 poäng, men med 1 match mindre spelad än vad Brynäs och Linköping har som ligger en poäng före Frölunda. Därför räcker det för Frölunda att plocka en poäng mot Örebroarna på söndag för att Frölunda åter igen ska gå upp i tabell ledningen. Frölunda har vunnit 8 av sina 9 spelade matcher och har helt klart visat sig vara det starkaste laget hittills i SHL. Den enda förlusten var mot Brynäs på bortais där matchen slutade 3-1. Dock så återhämtade sig Frölunda efter denna förlust och vann sin förra match mot Jönköpingslaget HV71. Detta var en match som avgjordes på Scandinavium i Göteborg och resultatet efter tre perioder blev slutligen 4-2. En match som Frölunda vann utan allt för stora problem. På söndag kommer vi förmodligen få se ett Frölunda som vi sett i alla andra matcher är extremt sugna på att plocka poäng, men de kommer nog vara extra poängsugna i denna match då dom säkerligen vill komma upp på tabell ledning igen.

Senaste mötena mellan lagen: Om man ser på de 5 senaste mötena ifrån fjolårets SHL så vann Örebro 4 av dessa 5 matcher. Är det så att Frölunda har svårt för att möta Örebro? Det får vi se på söndags kvällen. Men detta är i alla fall en statistik som talar till Örebros fördel.

Övrig fakta om lagen: Örebro leder boxplay statistiken med hela 95,24 %. Örebros målvakt Julius Hudacek ligger även på en tredje placering i räddningsprocent-statistiken i årets SHL, detta gör han med 92,17 %. Frölunda har förvånansvärt nog inga spelare som är med i topp 5 på någon skytteliga eller poäng-statistik. Dock så har dom totalt sett flest publiknärvaro när deras matcher spelas på hemmaplan.

Vårt speltips:

Odds från Unibet.

Frölunda är som de flesta matcher de spelat denna säsong såklart favorittippade att vinna denna matchen. Dom har hemmaplan, och har presterat oerhört bra i årets SHL, men jag tror inte att Frölunda kommer ha det helt lätt mot Örebro. Örebro är inte ett dåligt lag och har säkerligen mycket att kämpa emot mot Frölunda, och kommer helt klart att hävda sig i denna uppgörelse. Om man ser tillbaka på tidigare resultat i från förra året så har Örebro fördel då de vunnit 4 av 5 matcher. Men jag tror ändå att Frölunda har störst chans att vinna denna match dom har visat sig vara det bland de allra bästa lagen i årets SHL. Oddsen för att Frölunda vinner matchen är 1.57 gånger pengarna enligt Unibet.  Dock så tror jag att det kommer bli en jämn match på Scandinavium.

Oddsen för att Örebro vinner matchen är 4.65, vilket inte är helt otroligt för dem. Men jag tror ändå att Frölunda kommer visa sig vara det starkare laget efter tre spelade perioder.

Odds för oavgjort är 4.75.

original

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se