Hem rekar-ishockey Du är här

Speltips Frölunda – HV71 14/10

 

 

När: Onsdag, 2015-10-14

Tid: 19:00

Plats: Scandinavium, Göteborg.

På Onsdagen den 14 oktober så är det dags för Frölunda och HV71 att göra upp i den 9:e omgången av årets SHL. Frölunda som för tillfället är serieledare med hela 7 vinster av deras än så länge 8 spelade matcher, möter ett på pappret inte lika starkt HV71 som ligger näst sist i tabellen med sina 6 poäng.

Frölunda har som sagt haft en kanon start på säsongen och hade 7 raka segrar tills det var dags i den åttonde omgången att ta sig an Brynäs på bortaplan. Frölunda har sett i princip oövervinnerliga ut  denna säsongen och det kändes inte som om något kunde stoppa dem. Men när det var dags att möta ett  Brynäs som inte förlorat en enda match på hemmaplan tog Frölundas vinst-trend slut, och Brynäs lyckades därmed sätta stopp för  Frölundas ”winningstreak”. Det var en match som började bra för Frölunda, Joel Lundqvist gör första målet i matchen, Brynäs kvitterar dock till 1-1 i slutminuten av den sista perioden. Sen hittade Brynäs nätet 2 gånger till innan 3 perioder var spelade. Matchen slutade alltså 3-1 till Brynäs fördel. Matchen i sin helhet var väl ändå rätt jämn båda lagen hade bra målchanser och ett bra spel, dock så hade Brynäs en stöttande publik och det kanske var det som hjälpte dom vinna matchen.

Jönköpings laget HV71 har inte lyckats prestera särskilt bra i årets SHL, dom ligger på en 13:de plats med 6 poäng. Till och med Malmö som är nytt i SHL för i år ligger 2 placeringar före ett såpass rutinerat SHL lag som HV. Laget har en förlust med sig i bagaget ifrån deras förra match som spelades mot Luleå, detta var en match som Luleå dominerade och vann till slut med 7-4 hemma på ”Coop Norrbotten Arena”. Denna förlust är HV71 femte raka, och det ser mörkt ut för HV.

I förra årets SHL mötte de båda lagen varandra 5 gånger i dessa möten så vann Frölunda 3 och HV71 vann två av dessa gånger. Frölunda har dock haft en mycket bättre säsong än vad dom hade förra året och HV har haft det ovanligt tungt. Den allra senaste matchen avgjordes tidigt i Februari i år, denna matchen vann Frölunda med 4-1.

Övrig fakta om lagen: Frölunda ligger på en 5:e placering i den totala powerplay sammanställning och har 22.86%. Frölunda har högst totala publiksiffra av alla lag i SHL denna säsongen. Det som HV sticker ut med i sammanställningstabellerna är utvisningsminuter, dem har allra flest utvisningsminuter av alla lag i årets SHL.

Vårt speltips:

Odds från Unibet.

Jag tror att Frölunda kommer vinna matchen mot HV71 utan problem. Frölunda har bevisat sig starka och toppar tabellen. Dom hade otur i förra matchen mot Brynäs, och Brynäs är ändå ett av de topplacerade lagen, därför ska Frölunda inte ha några problem med ett bottenlag som HV71 som kommer till onsdagens match med 5 raka förluster med sig i bagaget. Speciellt inte på hemmaplan då Frölunda har ett fantastiskt publik-engagemang och toppar publik statistiken. Frölunda ligger på en femte placering i ”mål i powerplay-statistiken” medans HV71 har flest sammanlagda utvisningsminuter i årets SHL, en statistik som talar till Frölundas fördel. Oddsen för att Frölunda kommer vinna denna match enligt Unibet är 1.62.

Frölunda spelaren Spencer Abbot är rankad tvåa i den sammanlagda målstatistiken, därför kan det vara värt att tippa på att Spencer Abbot kommer göra mål i matchen till ett odds av 2.67.

Det ska enligt tidigare presterade resultat krävas mycket för att HV71 ska ha någon chans mot Frölunda, och om HV skulle lyckas plocka hem matchen och man lagt ett bet på dem kan man se fram emot 4.75 gånger pengarna enligt Unibet.

Eftersom att HV71 har underpresterat såpass mycket denna säsongen så är ett oavgjort resultat även de ganska otroligt men om man väljer att tippa på detta så har man iallafall oddsen 4.25 gånger pengarna att se fram emot.

Odds:

Frölunda: 1.62

Oavgjort: 4.25

HV71: 4.75

frlunda

 

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se