Hem rekar-ishockey Du är här

Speltips Brynäs IF – Karlskrona HK

När: Lördag, 17/10 -15

Tid: 18:30

Plats: Gavlerinken Arena, Gävle

Då var det även dags för Brynäs IF och Karlskrona HK att spela sin 10:e omgång i årets SHL, denna match avgörs denna fullspäckade hockey lördag i Gävle på Brynäs hemmaarena. Brynäs har fått en bra start på säsongen fram till den 10:e omgången ska spelas då nykomlingarna Karlskrona gästar dem. Det är ett möte mellan 3:e placerade Brynäs och ett inte riktigt lika vasst skånelag i form av Karlskrona som placerat sig allra längst ner i tabellen på en 14:e plats.

Brynäs har fått en lysande start på säsongen och har visat sig vara riktigt glödheta på hemmais, då dem inte efter sina 9 spelade matcher har förlorat en enda match på hemmais än så länge. Brynäs jagar sin 5:e raka seger i SHL. Brynäs lyckades förra veckan vinna över tabell ettan Frölunda på hemmais, och därmed bröt dom Frölundas segers svit. Anton Rödin och Greg Scott toppar tillsammans SHL:s poängliga, dessa två spelare har visat sig spela fantastisk hockey tillsammans och det är en av anledningarna till att Brynäs fått en så bra säsong vilket syns i deras resultat. Förutom att dom för tillfället har 4 raka segrar så har dom som sagt vunnit alla matcher de spelat på hemmaplan och dom har totalt 7 segrar med sig efter 9:e omgången. Dom kommer allra senast från en borta vinst mot MODO, en match som efter 3 spelade perioder slutade 3-4 till Gävlelaget.  Brynäs fick in 2 snabba mål i första perioden och hade stor kontroll på matchen, men i sista sekunderna av den första perioden så hittade MODO nätet. Andra perioden var lite mindre händelserik och periodens enda mål kom i slutminuten av perioden och det var Brynäs som stod för detta. I tredje perioden spelade MODO bra hockey och lyckades göra 2 mål men det räckte inte till då Brynäs även dom hittade MODOs kasse och därmed slutresultatet 3-4 till Brynäs. En rätt jämn match som Brynäs till slut stod som slutsegrare i.

Karlskrona har det som sagt lite tuffare i årets SHL. Dom ligger sist i tabellen med blygsamma 4 poäng efter 9 spelade matcher. Dom må vara nykomlingar för i år men man hade ändå förväntat sig lite mer av Karlskrona.  Karlskrona har alltså endast lyckats plocka en vinst i årets säsong, och har för tillfället 5 raka förluster bakom sig. I sin senaste match mötte skånelaget Linköping HC, en match som spelades på Karlskronas hemmaarena. Det var en match som gick lite som allra andra för Karlskrona dom hade inte så jätte mycket att sätta emot. Linköping må ligga på andra plats i sammandraget men Karlskrona hade inte mycket att komma med. Matchen slutade 2-4 till Linköping som tog viktiga poäng i ledningsstriden. Karlskrona har två starka spelare i form av John Henrion som värvades förra året efter att ha öste in mål i Hockey Allsvenskan, han har hållt förväntningarna och plockat sju poäng de senaste nio matcherna. En annan spelare som kan vara farlig för Brynäs är Filip Cruseman, som i förra årets SHL gjorde 20 mål. Men har haft lite problem med atta ta en ordinarie plats i truppen och var bland annat utlånad två matcher till Leksand. Efter sin comeback i Karlskrona så har även målskyttet kommit igång igen och han har totalt lyckats göra 3 mål i år.

Vårt speltips:

Odds från Unibet.

Brynäs är såklart favoriterna i denna lördags match, dom ligger på en 4:e plats i tabellen och det är mycket som talar för Brynäs fördel. Matchen spelas på Brynäs hemmais där Brynäs har 100 % vinst statistik än så länge. Brynäs har som sagt 2 spelare som toppar poängligan, dessa spelare har visat sig vara riktigt vassa och Karlskrona får se upp för dessa. Jag skulle säga att Brynäs borde vinna denna match lätt och att det kommer bjudas på en målrik match. Oddsen för att Brynäs vinner matchen är 1.42 gånger pengarna. Det kan även vara värt att tippa på att det blir mycket mål i matchen då det inte alls skulle förvåna mig om det blir en utklassning av Brynäs. Det kan även vara värt att lägga en peng på att Anton Rödin eller Greg Scott gör mål för Brynäs del, de är dessa två spelare som tillsammans toppar poängligan i årets SHL och har visat sig vara glödheta på isen.

Skrällen skulle såklart vara om Karlskrona lyckas vinna matchen på bortais. Detta är enligt mig rätt otroligt och borde inte hända om man ser tillbaka på tidigare resultat och prestationer. Karlskrona har dock fått igång två spelare som kan vara farliga i mötet mot Brynäs men det är mycket tveksamt om detta kommer räcka för skåningarna. Men om man väljer att spela på att Karlskrona står som vinnare efter 3 perioder så har man de höga oddsen 5.45 att se fram emot.

Odds för oavgjord match är 5.75.

 

bb141125jm067-1024x576

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se