Hem rekar-ishockey Du är här

Spelips Stanley Cup slutspelet 9-10maj

Montréal Candaiens – Tampa Bay Lightning

1-3 i matcherserien

Montreal vann förra matchen med 6-2 och Ben Bishop såg blek ut i Tampa kassen. Montreal var helt klart det bättre laget och det kändes som att Tampa Bay hade svävat bort i tankarna om en konferensfinal. Även om de hade en 3-0 ledning är det inte klart att laget går vidare utan man måste ta den fjärde sista segern. Det har varit riktigt tufft att möta Montreal på bortaplan. Atmosfären Bell Centre har varit helt magisk, det röda havet av Canadiens supportrar har verkligen hejat fram sitt lag. Den fjärde vinsten brukar också vara den svåraste att vinna i ett slutspel. Motståndarlaget börjar spela mer desperat och har allt att vinna. Som Montreal spelade i senaste matchen. Man verkligen släppte loss och tog vara på sina chansern, inte något man sett dom göra såhär långt i denna matchserien. Ska bli spännande och se ifall dom lyckas spinna vidare på samma spel eller om Tampa Bay tar sig i kragen och likaså Ben Bishop.

Skador Tamba Bay Lightning
Inga skador i truppen

Skador Montreal Canadiens
Nathan Beaulieu, överkroppsskada och oklart när Nathan kommer tillbaka till spel
David Desharnais, influensa och oklart om han kommer till spel i kvällens match

Matchspel 1-X-2
Montreal Canadiens, 2.35
Oavgjort, 3.50
Tampa Bay Lightning, 2.80

Spelstopp klockan 01.05

Jag har valt att spela Montreal som vinnare. Trodde att Tampa skulle vinna förra matchen men Montreal tog verkligen stora kliv. Jag tror att dom kommer fortsätta med samma desperata spel och målchanser kommer att komma. En spännande match.

Washington Capitals – New York Rangers

3-2 i matchserien

Det har blivit ett konstig läge i denna matchserien. Jag tycker att Rangers har spelat bättre i alla matcher och de har stundtals dominerat i långa perioder. Washington har spel har gått ut på kontringar och vore de inte för Ovechkin skulle deras säsong vara slut. Båda målvakterna har varit riktigt duktig och framförallt Capitals Braden Holtby som gör sitt hittills livs bästa slutspel. Spelar som inte synts till alls är Martin St Louis och Rick Nash. Det är två rutinerade spelare som verkligen behöver kliva fram i sådana här situationer. Jag tror att ett desperat Rangers är vad som krävs för att det ska vinna över Washington. Det har varit väldigt underhållande och nagelbitande matcher och ser verkligen fram emot match sex. Jag tror spelet kommer vara i Rangers fördel och Washington kommer spela på sina snabba kontringar och Ovechkins handledsskott. Visst det har gett Capitals tre segrar men jag tror inte det räcker för att ta sig vidare mot ett så brett lag som Rangers.

En spelare som verkligen saknas i New York-laget är Mats Zuccarello. Han är tyvärr fortfarande skadad och det är oklart när den norska trollkaren kommer tillbaka. Det hade behövts en kreativ ytterforward som kan servera Nash lite lägen.

Skador Washington Capitals
Eric Fehr, överkroppsskada och kommer förmodligen till spel senare i matchserien

Skador New York Rangers
Mats Zuccarello, oklart när norrmannen kommer till spel efter skottet han fick i huvudet tidigare i första rundan av slutspelet

Matchoddsen har inte kommit ut ännu för denna matchen och kommer att uppdateras så fort de släpps.

Anaheim Ducks – Calgary Flames

3-1 i matchserien

Calgary visade att det är ett lag som kan slå Anaheim, det visade man inte alls upp i de två inledande matcher. Men förra matchen förlorade Flames med 2-4 mot ett tyngre, starkare och bättre Ducks. Hela denna slutspelsserien har handlat om Anaheim och Flames har gått in i varje match som underdog. Det är helt enkelt för att Ducks har varit otroligt bra i både grundserien och slutspelet såhär långt. Nu har Ducks chansen att avancera till konferensfinal på hemma plan i Honda Center. Calgary har haft det riktigt tufft på Ducks hemmaplan och tror det kommer bli en liknande historia igen.

Corey Perry snittar 2 poäng per match och har varit lysande och även hans lagkamrat Ryan Getzlaf som gjort 12 poäng på 7 matcher. Den kanadensiska duon har helt enkelt varit alldeles för svårstoppade för Calgary och man har inte tyngden att sätta emot.

Skador Calgary
Lance Bouma, överkroppsskada
Paul Byron, underkroppsskada
Mark Giordano, brusten biceps och kommer inte till spel mer denna säsongen
Raphael Diaz, Calgary har inte gått ut om vad för skada det rör sig om och Raphael kommer förmodligen inte till mer spel denna säsongen

Skador Anaheim 
Nate Thompson, överkroppsskada och oklart när Nate kommer tillbaka till spel

Matchoddsen har inte kommit ut ännu för denna matchen och kommer att uppdateras så fort de släpps.

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se