Hem rekar-ishockey shl Du är här

Odds och Speltips: Färjestad – Djurgården 14/3 SHL

En fullsatt arena väntar i Karlstad när den sista matchen i grundserien ska avgöras. Färjestad har den senaste tiden varit det hetaste laget i SHL och efter den senaste segern hemma mot topplaget Luleå talar allt för att de tar hem segern. Båda lagen är färdiga för slutspel, men Färjestad som precis kommit upp i 100 poäng i grundserien vill nog ta de tre sista poängen också. Färjestad hade i mötet mot Luleå en storspelande målvakt i Markus Svensson som stod emot alla 24 skott på mål. Djurgården ligger på en fjärdeplats inför den sista matchen och laget kommer från en match mot Frölunda där tempot var högt. Båda lagen i matchen lyckades få till många chanser och spelade bra från början till slut.
shl djurgården färjestad
källa: shl.se

Odds på matchen

Oddsen på matchen talar tydligt för att spelarna tror att Färjestad som vinnare. Det går att spela 1X2 hos Nordicbet och Betsson där oddsen är liknande på båda spelsidorna vilket tyder på att många spel tror att Färjestad tar hem segern. För den som vill spela på fler sätt än 1X2 finns en uppsjö av möjligheter och sett till oddsen är det få som tror att hemmalaget kommer att göra fler än tre mål. De hetaste spelarna att betta på för att göra mål är Färjestads Michael Lindqvist och Djurgårdens Emil Bernström. Djurgårdens Sebastian Strandberg har varit stabil senaste matcherna och levererat mål och assist och oddsen för att han ska ta poäng är idag låga på Betsson.

Inför matchen

Det är en match där mycket talar för att Färjestad kommer att ta hem segern och i Karlstad är biljetterna inför matchen slutsålda. Stöden från hemmapubliken kommer att göra att Färjestad kan göra spelet ännu lite bättre än de har visat under många matcher i rad. Hetaste favoriten för att ta hem guldet är Färjestad och laget har verkligen spelat på en nivå högre än övriga lag i ligan den senaste tiden. Djurgården är ett lag som mycket väl kan komma att slå till mot Färjestad efter den senaste segern på hemmaplan mot Frölunda och det gäller för hemmalaget att verkligen spela på topp. Det snabba spel som Djurgården spelar emellanåt kan mycket väl leda till mål.
Djurgården har haft en stabil plats för att komma med till slutspelet under säsongen. Färjestad har spelat bättre och bättre. Inför slutspelet har de tagit en plats som det vassaste laget i serien och ser ut att gå mot ett guld.

Skadeläge

För Färjestad ser det bra ut med alla spelare igång för spel. Värre är det däremot för Djurgården som de senaste matcherna har tappat två spelare med skador. Forwarden Jonathan Davidsson var mer och spelade mot Frölunda sist efter att ha varit borta efter en hjärnskakning. Han fick bryta efter att ha spelat och kommer inte att kunna vara med i matchen mot Färjestad. En annan spelare som kommer att vara borta några fler matcher är backen Olle Alsing. Han skadades efter en cross checking har inte känt sig ok sedan skadan och det är oklart när han är redo för spel igen.