Hem rekar-ishockey shl Du är här

Odds och speltips: Djurgården – Frölunda SHL 12.e Mars

SHL Djurgården Frölunda 12e Mars

Dags för toppmöte i SHL när Djurgården tar emot Frölunda hemma i Stockholm den 12:e Mars. Det är trean mot fyran i tabellen som ska mötas när slutspelet närmar sig med stormsteg. Djurgården är favoriter enligt oddsen men det är Frölunda som är åtta poäng före Stockholmslaget i tabellen. Hur som helst kommer det garanterat bli hockeyfest när det är två lag som förväntas göra upp om guldet som ställs mot varandra när grundserien nu närmar sig sitt slut.

Betta på Djurgården – Frölunda

Det finns flera intressanta marknader att betta på inför matchen. För den som tror att det blir så jämnt att det blir förlängning finns oavgjort under ordinarie tid att spela på till oddset 4,10 hos Bethard. Vill man istället spela 2-vägsspel där resultatet räknas inklusive förlängning och straffar, är oddsen 1,74 på seger för Djurgården medan vinst för Frölunda ger oddset 2,15 hos Bethard.
Lagen har mötts tre gånger under säsongen och de senaste två mötena har slutat i bortasegrar. DIF krossade Frölunda senast med 6-1 medan göteborgarna vann innan dess med 4-3. Det finns också härliga odds på målskytt och antal mål i de olika perioderna. Som vanligt blir det också en fröjd att se Ryan Lasch, poängkung i SHL med sina 49 poäng – mest av alla i hela serien. Kanske han kan vara värd en slant som poängspelare under matchen? Om du håller med våra spelexperter och tror att Ryan Lasch gör mål så hittar du odds på 4.0 hos Coolbet att Lasch kommer hitta kassen i denna match.

Speltips Djurgården – Frölunda

Med tanke på att Frölunda inte har något att spela på tror undertecknad att Djurgården kammar hem biffen. Vi väljer att spela på att Djurgården vinner under ordinarie matchtid till oddset 2,20 hos Unibet. Håll ett extra öga på Daniel Brodin och Emil Bernström som är Djurgårdens bästa målskyttar under säsongen. En slant spelas till att Brodin gör mål någon gång under matchen till oddset 2,80 hos Unibet. Samma odds finns på Emil Bernström.

Hemmalaget Djurgården

DIF Hockey har gjort en bra säsong och bör klara fjärdeplatsen vilket innebär seedning i slutspelet. Visst jagar Växjö och Skellefteå tätt bakom men om DIF kan hålla tätt i slutet ska det gå vägen för Stockholmsklubben. Bästa poängspelare för säsongen är Jakob Lilja på 36 poäng medan Emil Bemström och Daniel Brodin ligger tätt bakom på 35 respektiva 33 poäng. Anfallstrion behöver producera om det ska gå vägen mot ett så pass bra lag som Frölunda. I senaste matchen mot Mora levererade offensiven rejält när det blev hela sju mål framåt i en match. Djurgården vann med 7-1 mot nästjumbon Mora. Innan dess har formen dock inte varit allt för bra hos hemmalaget som endast hade en vinst på de fyra senaste inklusive tre förluster mot lag under sig själva i tabellen.

Bortalaget Frölunda

Tredjeplacerade Frölunda kommer sluta just på tredje plats när grundserien summeras. Med endast sex poäng kvar att spela om är det för långt till såväl Färjestad och Luleå i toppen av tabellen men också tillräckligt med avstånd till Djurgården och Växjö som är åtta poäng bakom göteborgarna. Frölunda har haft en bra säsong och efter Färjestad (5,50) och Lulelå (5,75) är man favoriter att vinna hela SHL-slutspelet till oddset 6,50 hos Unibet. Formen hos bortalaget är god med fyra segrar på de senasta matcherna. På de fyra segrarna har laget stått för hela 20 mål framåt och endast släppt in åtta bakåt. Nu har Frölunda två matcher att slipa på lagdelarna inför slutspelets start.

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se