Hem rekar-ishockey shl Du är här

Odds och speltips Djurgården – Färjestad Semifinal 6 Globen Kl 19:30

Efter att ha vunnit tre matcher i rad hade Djurgården chansen att avgöra i den femte matchen borta mot Färjestad. Så blev inte riktigt fallet utan med kniven på strupen var det ett Färjestad som fullständigt manglade sönder Djurgården och kunde vinna med hela 8-2. Nu är det återigen vinna eller försvinna för Karlstadsborna men denna gång är det Djurgården som har fördel av hemmais när Djurgården tar emot Färjestad i Globen den 16.e April Kl. 19.30.
Kan förhandsfavoriten till SM-guldet klämma fram en avgörande match sju på Löfbergs Arena eller blir det Djurgården som i match sex lyckas ta sig till sin första SM-final sedan 2010?

Speltips Djurgården vs Färjestad

Djurgården Färjestad Shl semifinal Källa: Hockeysverige.se

Spelanalys Djurgården vs Färjestad

Det är svåranalyserat när Djurgården och Färjestad nu ställs i det sjätte mötet i semifinalen av SHL 2018/19. Det som talar för DIF är att laget vunnit samtliga matcher mot Färjestad på hemmaplan under slutspelet. 5-3 och 3-1 har det blivit på Hovet mellan lagen och Färjestad måste bryta den negativa trenden om det ska bli SM-final. Det som talar för att bortalaget lyckas är det stora självförtroendet som lär infinna sig efter 8-2-segern senast. Ett resultat som lär ha lyft Färjestad men gjort tvärtom med Djurgårdens självförtroende.

Blir Johan Ryno ny hjälten för Färjestad mot Djurgården i semifinal 5?

Stor hjälte senast var Johan Ryno som har börjat producera mål i löpande fart. Tidigare var Ryno mest känd som en assistkung och hade faktiskt aldrig gjort ett hattrick i sin karriär tidigare inför säsongen 2018/19. Nu kan han stoltsera med inte bara ett utan två hattrick och att göra det i en SM-semifinal är såklart extra speciellt. Hallsberg-profilen är i lysande form och kan mycket väl hitta nätet återigen under semifinal 6 till oddset 3,75 hos Bethard.

johan ryno färjestad Källa: farjestadbk.se

Många powerplay mål mellan Djugården – Färjestad?

Inför matchserien pratades det mycket om special teams. Färjestad var ruggigt bra i såväl powerplay som boxplay under kvartsfinalen mot HV71 och har fortsatt leverera mot Djurgården. Skillnaden nu från då är att Färjestad inte lyckats hålla lika tätt som man gjorde mot HV71 i numerärt underläge vilket DIF har utnyttjat. När det nu är mycket känslor på spel kan det bli mycket utvisningar vilket tar för att det kan bli en hel del mål när lagen har fördelen av att vara en man mer på isen. Över 1,5 mål i Powerplay till oddset 2,29 är därför värt en slant.

Lär bli många mål, kolla oddsen

Visst har två matcher slutat med få mål mellan lagen men de matcherna får mer ses som undantag än regel. I såväl grundserie som slutspel har båda lagen gjort minst två mål i sju av nio inbördes möten. När Färjestad nu måste vinna för att inte åka ur slutspelet kommer denna trend att fortsätta och DIF går väldigt sällan av hemmais utan att ha gjort minst två mål. Därför spelas det att båda lagen gör minst två mål till oddset 1,72 hos Unibet.

 

Så har matchserien varit hittills mellan DIF – Färjestad

I första mötet var det Färjestad som dominerade och lyckades vinna med klara 5-2. Då var det nog många som trodde att det skulle bli en relativt enkel väg till finalen för laget som vann grundserien relativt komfortabelt. I andra matchen hade Färjestad ledningen med 2-0 men tappade greppet totalt och förlorade med 5-3 på Hovet i Stockholm efter en sen vändning av DIF. När tredje matchen skulle blåsas igång i Karlstad trodde nog alla att Färjestad skulle vinna och laget hade ledningen med 1-0 sent in i matchen. Men Alex Jonsson-Fjällby och Dick Axelsson ville annorlunda och DIF lyckades vända och vinna oväntat med 2-1 och hade därmed greppet om matchserien med 2-1 i matcher inför fjärde matchen.

Djurgården väldigt effektiva på hemmaplan – kan man avgöra semifinalen ikväll?

Hemma inför ett kokande hovet var Djurgården ruggigt effektiva när lagen ställdes mot varandra för fjärde matchen i rad i SM-slutspelet. På fem skott gjorde DIF två mål i första perioden och gick därefter upp till tremålsledning. Färjestad lyckades aldrig komma ikapp trots reducering till 1-3. Med det i åtanke var Färjestad oerhört pressade inför det femte mötet. Förlust där och laget skulle vara utslagna ur SHL och missa chansen på final. Med tanke på att Färjestad inte spelat SM-final sedan 2011 och att man vann grundserien har målet varit tydligt under 2019; det är SM-guld som gäller. Spelar laget lika bra som senast när man vann med 8-2 tvingas Djurgården åka till Löfbergs Arena inför en sjunde och avgörande match, något som blir väldigt tufft. Ska svensk hockeys mesta mästare därför ta sig till final för första gången sedan 2010 känns det som att de behöver vinna i match sex på hemmaplan. Att åka på bortais i en direkt avgörande match blir inte en rolig upplevelse för Stockholmsklubben.

[casino typ=top3 style=hannes ids=68,83,]

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se