Hem rekar-ishockey Du är här

SHL Speltips Växjö – Frölunda

 

När: Torsdag 2016-01-28

Tid: 19:00

Plats: Vida Arena, Växjö

Då var det dags för serietvåan Frölunda att besöka Växjö för att spela den 38:e omgången i SHL. Det börjar dra ihop sig sakta men säkert och det är nu tätt i toppen. Frölunda har inte längre ledningen som de haft största delen av ligan, istället är det nu rivalerna Skellefteå som gått om Frölunda med 1 poäng. Även Skellefte spelar ikväll och därför är det inte säkert att Frölunda har chans att återta ledningen.

Hemmalaget Växjö ligger i mitten av tabellen på en 7:e placering, och har lyckats samla ihop 60 poäng. Därmed har man 20 poäng upp till ledande Skellefteå, och 19 poäng upp till motståndarna Frölunda. Man kommer senast från en förlust mot Färjestad, detta var en match som spelades på Färjestad hemmaarena. Matchen börjar bra för Växjös del då Josh Hennessy får in första målet efter 12 minuter. I andra perioden så går det utför då Färjestad lyckas få in 3 mål och därmed får en 3-1 ledning inför den tredje perioden. I den tredje så skapar man en del målchanser men detta räcker tyvärr inte för Växjös del och istället så utökar Färjestad ledningen till 4-1. Tråkigt för Växjös del men man är säkerligen hungriga på en vinst efter en tråkig förlust mot Färjestad. Laget har ändå spelet helt okej den senaste tiden då man vunnit 2 av sina 3 senaste matcher, dessa vinster var mot Brynäs och Örebro.

Serietvåan och gästande Frölunda har fått ge upp sin ledning till Skellefteå. Frölunda ligger som sagt på 79 poäng alltså 1 poäng efter Skellefteå. Om Frölunda ska återta ledningen så måste Skellefteå förlora sin match ikväll eller spela lika och detta ska ske samtidigt som Frölunda plockar 3 poäng. Frölunda kommer allra senast från en något oväntad förlust på hemmaplan mot HV 71, och Frölunda fick inte in ett enda mål i matchen och slutresultatet blev tillslut 2-0 för HV. Göteborgarna har haft det lite tufft på senaste tiden då man har två raka förluster i ryggen, och i båda dessa förluster ha man inte fått in ett enda mål. Den interna poängligan är det fortfarande Ryan Lasch som leder följs av Joel Lundqvist. Den totala skytteligan för hela SHL är det Joel Lundqvist

Senaste möten mellan lagen: Lagen har mötts två gånger tidigare under säsongen, dessa två möten har Frölunda kammat hem 3 poäng styck. Senaste mötet vann Frölunda med 5-0 alltså en storvinst.

Vårt speltips:

Alla odds från Unibet.

Jag tror att Frölunda kommer plocka hem matchen trots att man har lite av en svacka i laget, oddsen för att Frölunda vinner matchen är 2.45, alltså har Frölunda och Växjö samma odds inför mötet.

Jag tror även att denna match kan bli oavgjort efter 3 perioder detta grundar jag på att båda lagen hat haft det lite tufft med målgörandet det senaste och inte fått in så mycket mål. Jag tror att Växjö kommer spela defensivt inför hemmapubliken och därmed så är en oavgjord match relativt troligt i detta möte, om man inte tror på Frölunda i detta möte kan detta vara något att tänka på. Oddsen för detta är höga 4.05.

Ett annat spel som kan vara värt är att lägga en slant på att Ryan Lasch gör mål, han är ofta målfarligt och leder Frölundas interna poängliga, det är höga odds på detta spel hela 3.90.

Infor-Frolunda-Djurgarden

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se