Hem rekar-ishockey Du är här

SHL Speltips Skellefteå – Linköping

När: Torsdag, 10/12 – 15

Tid: 19:00

Plats: Skellefteå Kraft Arena, Skellefteå

Då var det även dags för Skellefteå och Linköping att göra upp i den 26:e omgången av SHL. Det är en match som spelas i Skellefteå Kraft Arena och därmed är det Linköpings tur att packa väskorna och åka upp och gästa Skellefteå. Det är ett Skellefteå som för tillfället ligger på en andra placering i tabellen medans Linköping ligger några placeringar längre ner nämligen på en 5:e plats. Detta är bara en av hela 7 SHL matcher som spelas denna ”hockey-torsdag”.

Hemmalaget Skellefteå ligger som sagt på en andra placering i tabellen och man ligger endast ett poäng efter serieledande Frölunda, som dock har spelat en match mindre än vad Skellefteå har. Om man ser tillbaka på de senaste SHL matcherna så har man två raka förluster på bortais, men om man ska se till matcherna som spelas på hemmais så har man hela sex raka vinster. I sin senaste match så mötte man Djurgården på bortais och detta resulterade i en mål fattig 2-1 förlust för Skellefteås del. Matchen börjar bra för Skellefteå då Andrew Calof lyckas peta in ett tidigt mål, men i slutet av första perioden så hittade även Djurgården flytet och fick in ett mål. Matchens sista mål kom att göras i andra perioden och det var Djurgården som stod för detta och därmed blev slutresultatet 2-1, man börjar även tredje perioden bra men detta tempo dör sakta ut och det såg väldigt trögt ut för Skellefteå när Djurgården la sig på defensiven. En tråkig förlust för Skellefteå som verkligen behöver plocka en del poäng om man vill lägga sig på en säker första placering. De spelare som leder den interna poängligan i laget är Patrik Zackrisson som har en stor ledning därefter kommer Andrew Calof och Janne Pesonen på en delad andra placering. Dessa tre gubbar är bland annat några av de som brukar vara riktigt målfarliga och vassa, Linköping kommer att få se upp för ett revanschsuget Skellefteå.

Skellefteå spelade i sin allra senaste match mot Davos i CHL detta var en match som handlade om en finalplats i CHL. Det gick dock inte riktigt som Skellefteå hade tänkt sig och man åkte tyvärr på en förlust och därmed blev man utslagna ur CHL. Och får nu lägga fullt fokus på SHL istället.s

Femteplacerade Linköping ligger i dagsläget på 44 poäng i sammanställningen och har därmed lika många poäng som Brynäs efter sina 25 spelade matcher. Linköping jagar nu sin tredje raka seger i SHL, och i sin senaste match så mötte man HV 71 där man lyckades plocka tre viktiga poäng. Det var en relativt händelselös match där första målet inte kom förens halvvägs in i andra perioden då Vilmos Gallo gjorde 1-0 för Linköpings del. Därefter dröjde det till tredje perioden innan Andrew Gordon satte det sista och även avgörande 2-0 målet för Linköping. En lätt vinst för Linköping på borta is och man plockade viktiga poäng. De spelare som kan visa sig bli lite extra farliga för Skellefteås del inför mötet är bland annat Broc Little som ligger på en fjärde placering i den totala skytteligan.

Tidigare möten mellan lagen: Lagen mötte varandra för drygt 2 månader sedan, denna gång var det Skellefteå som vann matchen med 3-2. Detta är en statistik som talar till fördel för Skellefteås fördel.

Vårt speltips:

Alla odds från Unibet

Jag sätter hemmalaget Skellefteå som favoriterna i denna match, detta grundar jag på bland annat att man har presterat aningen bättre än Linköping under tidigare säsongen. Man har även vunnit 6 raka matcher på hemmais och är därmed riktigt vassa inför hemmapubliken. Oddsen för att Skellefteå vinner ligger på 1.75.

Om gästande Linköping skräller och lyckas plocka vinsten så har man oddsen 3.05 gånger pengarna att se fram emot enligt Unibet. Detta är höga odds och det finns ändå en viss chans att de lyckas vinna matchen och därmed har man höga odds ifall man lägger en slant på Linköping. Men jag skulle säga att Skellefteå ändå har allra störst chans att vinna matchen.

Infor-semifinal-1-Skelleftea-Linkoping