Hem rekar-ishockey Du är här

SHL, Speltips Skellefteå AIK – Rögle BK

När: Onsdag, 28/10 – 15

Tid: 19:00

Plats: Skellefteå Kraft Arena, Skellefteå

Då var det dags för Rögle att gästa Skellefteå inför den 14:e omgången i årets SHL. Skånelaget Rögle ligger just nu på en 11:e placering, alltså lite längre ner i fältet om man jämför med hemmalaget Skellefteå som ligger på en andra placering i tabellen. Kommer Rögle klara av att stå emot det superstarka hemmalaget Skellefteå det får vi se på onsdags kvällen klockan 19:00 då matchen startar! Spännande hockey i omgång 14.

Hemmalaget Skellefteå har spelat riktigt bra i årets SHL, även om dom inte spelar riktigt lika bra som den nuvarande tabell ettan Frölunda så har dom spelar bra hockey och visat att dom är ett lag att räkna med i årets säsong. Skellefteå ligger som sagt på placeringen efter Frölunda i tabellen alltså på en andra plats, efter 13 spelade matcher så har dom 26 poäng alltså 8 poäng krävs för att de ska lyckas komma ikapp topplaget från Göteborg. Av sina 13 spelade matcher så har Skellefteå lyckats vinna 9 stycken av dessa och jagar nu sin 3:e raka vinst mot Rögle. I sitt senaste möte så lyckades dom plocka en hemmavinst mot MODO. Detta var en match som Skellefteå till slut vann med 5-3. Matchen började riktigt bra för Skellefteå och de visade prov på stor styrka, och det såg i första halvan av matchen ut som att det skulle bli en riktig storseger då resultatet efter halva matchen var 4-0. MODO lyckades dock i slutet av andra perioden sätta lite tryck på Skellefteå och fick då in 2 mål sedan lyckades dom få in ännu ett mål i tredje perioden men det kontrade MODO men att även dom göra ett mål. Matchen slutade som tidigare nämnt 5-3 till Skellefteå.

Ängelholmslaget Rögle har startat säsongen lite sämre än vad Skellefteå gjort. Man ligger som sagt på en 11:e placering i tabellen med 14 poäng. Tabell-ledarna Frölunda har mer än dubbelt så många poäng som Rögle har och topplagen börjar nu dra ifrån den nedre halvan av tabellen. Man har endast lyckats vinna två matcher av sina 13 spelade matcher och man har hamnat lite på efterslänten om man jämför med lagen i den övre halvan av tabellen. Allra senast kommer man mot en hemmaförlust mot värmlänningarna i form av Färjestad. Det var en match som till slut slutade 2-1 till Färjestad. Därför är det ett revanschsuget Rögle som kommer till Skellefteå på onsdagskvällen.

Tidigare möten: Om man ser tillbaka på de senaste 5 mötena mellan lagen så har Skellefteå inte helt oförväntat vunnit samtliga av dessa. Dock så är 4 av dessa 5 matcher från 2013 eller äldre. Den senaste matchen spelades den 14 Oktober, alltså i årets SHL upplaga. Detta var en match som Skellefteå vann med en betryggande 4-0 vinst.

Vårt speltips:

Odds från Unibet.

Det är nog inte helt överraskande att Skellefteå ses som det favorittippade laget i denna match. Skellefteå har presterat mycket bättre i år och även i tidigare möten mellan lagen. Skellefteå vann för bara 2 veckor sedan med 4-0 över Rögle, Skellefteå har även hemmaplan. Det är mycket som talar till Skellefteås fördel och det är mycket troligt att det kommer bli en vinst för hemmalaget på onsdag. Oddsen för den som tippat på Skellefteå är 1.33 gånger pengarna enligt Unibet.

Det kommer troligen att bli en målrik match och det kan därför vara värt att lägga en slant på många mål i matchen till Skellefteås fördel.

Matchens skräll är såklart om Rögle skulle lyckas vinna matchen, detta anser jag som väldigt otroligt mot ett sådant rutinerat lag som Skellefteå som ändå ligger på en andra placering i tabellen. Men om Ängelholmslaget skulle plocka hem matchen och man tippat en slant på detta så har man hela 7.0 gånger pengarna att se fram emot.

Oddsen för en oavgjord match ligger på 5.95 enligt Unibet.

thumb_940