Hem rekar-ishockey Du är här

SHL speltips Rögle – Brynäs

När: Torsdag, 11/11 – 2015

Tid: 19:00

Plats: Lindab Arena, Ängelholm

Då var det återigen dags för lite SHL-hockey att spelas på Lindab Arena i Ängelholm. Denna gången är det Brynäs som gästar arenan på torsdag kvällen klockan 19:00. Det är den 17:e omgången som ska spelas mellan lagen och det är två taggade lag som har haft några dagars uppehåll i SHL som ska spela mot varandra. Gästande Brynäs har lyckats placera sig på en fjärde plats i tabellen medans Rögle ligger lite längre ner nämligen på en nionde placering. Det kommer säkert att bjudas på en bra hockeymatch på torsdagkvällen.

Brynäs ligger som sagt på en fjärde placering i tabellen med 30 poäng, man har hela 10 poäng upp till tabell-ledarna från Göteborg nämligen Frölunda. Och det var mot just Frölunda som man spelade sin senaste match emot, vilket något överraskande slutade i en vinst för Brynäs. Det var nämligen andra gången som Brynäs lyckades sätta stopp för Frölunda i år, topplaget har endast förlorat två matcher under säsongen och dessa var mot just Brynäs båda gångerna. Matchen avgjordes förövrigt på hemmais för tabellettan Frölunda, trots detta lyckades Brynäs övervinna dem. Matchen började lysande för Brynäs då dem lyckades hitta nätet redan i den sjätte minuten, och det var Anssi Salmela som gjorde målet i sista sekunden av sitt numerära överläge då Frölunda dragit på sig en utvisning tidigare i matchen. Dock lyckades Frölunda kvittera några minuter senare och det stod nu 1-1 i matchen, det dröjde till mitten av andra perioden innan hemmalaget Frölunda lyckades peta in ännu ett mål. Oskar Lindblom gjorde 2-2 i den tredje perioden och det var här som Brynäs tog över matchen då dom lyckades göra ytterligare två mål i den tredje perioden och slutresultatet blev till slut 4-2. Det var en match som var relativt jämn mellan de båda lagen, dock så var det Brynäs som i stora drag styrde matchen iallafall om man ser till första och sista perioden. Om man ser totalt över hela årets SHL säsong så har Brynäs lyckats plocka 10 vinster av sina 16 spelade matcher, och man jagar nu sin tredje raka vinst.

Hemmalaget Rögle ligger några placeringar bakom sina motståndare från Gävle, nämligen på en nionde placering med 20 poäng. Det är ett stort hopp upp till ledarna i tabellen, hela 20 poäng. Dock är det säkerligen ett hungrigt Rögle som vi kommer få se på torsdag kvällen när dom möter Brynäs man kommer nämligen med en vinst i bagaget i sin senaste match mot Örebro. Detta var en match som slutade 4-2 efter fulltid på bortais för Ängelholmslaget. Matchen började inte riktigt som man tänkt sig och Örebro hittar nätet sent i den första perioden, det dröjer dock inte många minuter tills Rögle har kvitterat, det var Dominik Granak som stod för detta i den sista minuten i den första perioden. Jordan Smotherman gör mål för Rögle innan klockan ens har hunnit ticka upp till minuten av andra perioden. Man gör sedan ett ytterligare mål denna gången var det dags för Sebastian Wännström att hitta nätet, Örebro lyckades få in ett mål i andra. Dock räckte inte detta då Daniel Sylwander gör mål i tredje och man spelade riktigt bra hocket på bortais och detta ledde till att man vann matchen. Rögles målvakt Oscar Dansk bjöd på några fenomenala räddningar och visat att han är en målvakt av toppklass. Dansk toppar räddningsstatistiken med hela 92,29 %.

Tidigare möten mellan lagen: Man mötte varandra i oktober, även denna matchen spelades på Lindab Arena i Ängelholm, slutresultatet blev 4-3 till bortalaget Brynäs. En statistik som såklart talar till Brynäs fördel.

Vårt Speltips:

Odds från Unibet.

Jag tror de flesta håller med mig om att Brynäs är favoriterna i denna matchen. De har en bättre placering i tabellen och man har 10 poäng mer än Rögle. Trots att matchen spelas på bortais så har man i ett tidigare möte bevisat att man klarar av att slå Rögle på sin hemmaarena. Brynäs har visat sig vara riktigt starka då man till och med lyckades vinna över serieledande Frölunda, detta är en seger som bevisar att Brynäs är ett av topplagen i SHL. Man har även två riktigt vassa spelare som är med i toppen av poängligan, dessa i form av Greg Scott på femteplatsen och Anton Rödin på första platsen. Därför kan det vara värt att lägga ett bet på att Anton Rödin gör mål i matchen då han visat sig vara riktigt vass. Oddsen om man väljer att lägga ett bet på att Brynäs vinner är 2.20 gånger pengarna enligt Unibet.

Skrällen i matchen skulle vara om Rögle lyckas plocka vinsten, man har hemmaplan och en hemmapublik som är med och stöttar men jag har svårt att tro att detta ska räcka i just denna matchen. Om man väljer att satsa en slant på att Rögle vinner matchen så har man oddsen 2.8 gånger pengarna att se fram emot om Rögle vinner efter tre perioder.

Odds för oavgjort match är 4.0 enligt Unibet.

 

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se