Hem rekar-ishockey Du är här

SHL speltips Örebro – Skellefteå

När: Lördag, 12/12 -15
Tid: 18:30
Plats: Behrn Arena, Örebro

Då är det dags för tionde placerade Örbro att ta emot ett andra placerat Skellefteå på Behrn Arena. Det är den 27:e omgången som det handlar om och det är mycket jämnt mellan Skellefteå och serieledande Frölunda i toppen av tabellen, alltså är det ett hungrigt Skellefteå som kommer vara sugna att gå upp Frölunda i tabellen.

Hemmalaget Örebro har något av en formsvacka för tillfället, man har missat en del viktiga poäng och man hur nu glidit ner på en 10:e placering i tabellen. Örebro har endast lyckats plocka 5 poäng på de senaste 8 matcherna i SHL, lite märkvärdigt är att en av dessa åtta matcher är en vinst mot serieledande Frölunda där man vann med övertygande 5-3. Samtidigt fick man storstryk av HV 71 med hela 7-2 i torsdags matchen. I denna matchen hade man inte speciellt mycket att komma med och det såg mörkt ut redan från start. HV 71 hann göra hela 6-0 innan Örebro lyckades få in sitt första mål, detta var ett mål som kom i den 18:e minuten av den tredje perioden och det var Greg Squires som stod för denna reducering. Detta svarar HV 71 med att utöka sin ledning ytterligare i den 19:e minuten och sekunderna efter detta mål så lyckas dock Mikko Lehtonen få in ett avslutnings mål dock så gjorde detta mål ingen större skillnad i matchen och HV vann med hela 7-2. Den interna poängligan i Örebro är det Daniel Viksten och Martin Johannson som leder med 22 poäng var, därefter är det ett rätt så stort hopp till tredjeplacerade Greg Squires på 14 poäng. Och det syns faktiskt lite här i poäng statistiken att Örebro har något av en formsvacka och har haft svårigheter med att plocka poäng. Det verkar dock som att Greg Squire har börjat hitta målformen på nytt och förhoppningsvis för Örebro så är han i bra form inför Skellefteå mötet. Detta betyder självklart inte att man ska räkna bort Örebro inför mötet mot Skellefteå, man har visat att man har kapaciteten att vinna över riktigt bra lag ett exempel på detta är vinsten över Frölunda förra veckan.

Andraplacerade Skellefteå har hittat formen och ger verkligen Frölunda en hård kamp om tabelleldningen, man ligger nu endast 1 poäng efter Frölunda i sammandraget, dock bör tilläggas att Frölunda har en match mindre spelad än vad Skellefteå och de flesta övriga lag har. Man kommer senast ifrån en relativt målfattig 2-0 vinst mot Linköping, detta var en välbehövlig vinst efter att man förlorat två raka matcher innan denna vinst. Det var Arvid Lundberg som stod för första målet i matchen som kom 13 minuter in i den första perioden, sedan var den Andrew Calofs tur att bli inskriven i målprotokollet efter att han gör 2-0 i den 10:e minuten av andra perioden. Det var till stor del Andrews förtjänst tillsammans med med målvakten Markus Svensson att man vann matchen, Calof stod för 1 mål och en assist i matchen. Och det är just Calof som Örebro kommer få hålla ett extra öga på i de sensate 9 matcherna så har han gjort 8 poäng samt 5 assister. Även Patrik Zackrisson är en riktigt vass tillgång då han leder den interna poängligan i laget med hela 27 poäng.

Senaste mötet mellan lagen: Lagen har mött varandra 2 gånger under årets SHL, första mötet var det Örebro som vann med 4-3. Det andra mötet spelades för en månad sedan och då var det Skelleftå som gick ifrån matchen som vinnare dock vann man på övertid. Om man ser till denna statistik så verkar det som Skellefteå har svårt för Örebro, om detta stämmer är upp till bevis ikvällens match.

Vårt speltips.

Alla odds från Unibet.
Jag sätter bortalaget Skellefteå som slutsegrare i denna matchen, jag tror inte att norrbottningarna kommer ha några stora problem med Örebro denna gång då det verkar som Örebro har en liten formsvacka samtidigt som Skellefteå är på vinnarstigen. Man har även Andrew Calof som även han har hittat formen. Oddsen för att Skellefteå vinner matchen enligt Unibet är relativt höga 2.20.

Oddsen för att Andrew Calof gör mål i matchen ligger på 3.15 enligt Unibet, detta är något som kan vara värt om man är sugen på lite högre odds. Ett annat spel som kan vara intressant är ” Båda lagen göt mål – Första perioden” detta spel har oddsen 3.00 för svaret Ja.

Lycka till!

Infor-Orebro-Skelleftea

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se