Hem rekar-ishockey Du är här

SHL SPELTIPS MODO – Skellefteå AIK

När: Torsdag, 25 Februari, 2016

Matchstart: 19:00

Plats: Fjällräven Center, Örnsköldsvik

Två matcher är det som spelas denna torsdagskväll när grundomgångarna i SHL bara blir färre och färre, och det är nu mindre än 10 omgångar kvar innan det är dags för slutspel. Det märks då det blir tätare och tätare i toppen. I denna match är det Skellefteå som gästar Fjällräven Center där ett hungrigt MODO väntar revanschsugna. Det är alltså förstaplacerade Skellefteå som ska ta sig an 13:e placerade MODO. En tuff utmaning för MODO men kommer hemmapublikens stöd vara det som krävs för dem att vinna matchen?

MODO ligger som sagt på en 13: placering i tabellen och därmed näst sist man har endast Karlskrona efter sig. Formen i de fem senast spelade matcherna är inte heller riktigt vad den borde vara i det här skedet av tabellen. Man har endast lyckats plocka två vinster av sina fem senast spelade matcher, varav en var på övertid. Detta är något som ger oss en hint om var MODO:s form är på för nivå. I den senaste matchen var det just Skellefteå man mötte. Detta slutade i en storkross då Skellefteå lyckades vinna matchen med hela 5-0. Om man ska sammanfatta matchen i sin korthet så var första perioden rätt öppen där båda lagen hade en del heta chanser. Men i andra perioden så växte sig Skellefteås dominans allt starkare och den blev till slut för mycket för gästande MODO som inte kunde göra så mycket mot Skellefteås fartfyllda spel. Efter denna brakförlust så får man hoppas att MODO kan ta till sig Skellefteås spelsätt och på så sätt utmana dom i kvällens match där det är ytterst viktigt för MODO att plocka poäng om man vill ha någon som helst chans om att kvala till slutspelet. Några poängfarliga spelare i MODO är Victor Olofsson som leder den interna poängligan tätt följt av Emil Pettersson som ligger på andraplatsen.

Serieledarna Skellefteå har nyligen kommit över 100 poäng i den totala tabellen och har nu alltså hela 102 poäng, andra placerade Frölunda har 93 poäng. Skellefteå har en riktigt bra form detta ser man även i lagets senast spelade matcher där man har vunnit 4 av de 5 senast spelade, och man jagar i kvällens match sin fjärde raka vinst. Alltså ett Skellefteå med formen på plats kommer bli riktigt farliga för MODO. Ja och det var ju just MODO man spelade mot i Tisdags. Detta var en match som man som sagt vann med hela 5-0. Målgörare för Skellefteås del var John Norman, Patrik Zackrisson, Andrew Calof, Martin Lundberg och Linus Lidström. Patrick Zackrisson som leder den interna poängligan ligger även på en tredje placering i den totala poängligan med sina 42 gjorda poäng under säsongen. På den totala skytteligan i SHL finns även Andrew Calof med på en femte plats. Det är ingen hemlighet att Skellefteå har ett riktigt bra lag och det kommer bli ännu tuffare när de även har en kanonform i laget.

Tidigare möten mellan lagen:

Det är tre gånger man har mött varandra och det är Skellefteå som vunnit samtliga möten varav två av dessa vinster så lyckades MODO inte göra ett ända mål. Det är ju som sagt även färska resultat då lagen senast mötte varandra i tisdags då slutresultatet efter tre perioder blev 5-0.

Vårt speltips:

Alla odds från Unibet.

Skellefteå är ju såklart det favorittippade laget, men oddsen som visas på Unibets hemsida är faktiskt över förväntan då Skellefteå har ett odds av 1.65 gånger pengarna att vinna matchen. Detta är enligt mig relativt bra odds då Skellefteå bara för två dagar sedan vann med 5-0 över MODO. Visserligen har MODO hemmaplan denna gång men jag ser inte hur detta skulle kunna hjälpa dem att vinna matchen.

Patrick Zackrisson är som sagt lagets stora poängplockare och det är faktiskt även bra odds på att han gör mål ikväll hela 3.55 vilket är ett spel som har goda chanser till utdelning. Han gjorde bland annat mål i tisdags när lagen mötte varandra.

Jag tror dock inte att det kommer bli mållöst från MODO:s sida i denna match, då jag tror att hemmapubliken kan vara till lite stöd och på så sätt pusha MODO till att hitta Skellefteå nätet.

Därför kan det vara värt att lägga en slant på att Victor Olofsson gör minst 1 poäng i matchen, och detta till ett odds av 2.05. Olofsson är ju ledare av MODO:s interna poängliga.

 

Skellefteå

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se