Hem rekar-ishockey Du är här

SHL speltips Malmö Redhawks – Skellefteå AIK

När: Torsdag, 4/2-2016

Tid: 19:00

Plats: Malmö Arena, Malmö

Denna gång är det Malmö och Skellefteå som ska möra varandra i den 41:a omgången av årets SHL säsong. Det är ett topp- lag mot ett av ligans bottenlag, Skellefteå leder i dagsläget hela ligan medans Malmö ligger två placeringar över sista placeringen alltså på en 12:e plats. Det är Skellefteå som kommer gästa Malmö arena och försöka plocka 3 viktiga poäng inför Malmö fansen.

Hemmalaget Malmö Redhawks är nykomlingar i årets SHL, och därmed trots att man ligger på en 12:e placering har man spelat helt okej och inom förväntningarna. Man har i dagsläget 42 poäng och 2 poäng upp att klättra för att komma i kapp det andra skånelaget Rögle. Men man ska inte underskatta Malmö då dom tagit några oväntade vinster. Allra senast så mötte man 10:e placerade Örebro vilket slutade i ett tungt nederlag för Redhawks. Det var en match som båda lagen hade lite problem att komma in i och få spelet att funka. Men efter tre perioder så var det slutligen Örebro som vann med hela 4-0, och därmed lyckades inte Malmö spelarna hitta nätet en ända gång under matchen. Och man måste verkligen jobba på spelet om man ska ha chans att besegra Skellefteå på torsdagskvällen.

Skellefteå har återigen lyckats sno åt sig serieledningen och man har nu en 2 poängsledning ner till Frölunda, dessa två lag har varit klart överlägsna gentemot de flesta andra lag i ligan. Ett bevis på detta är att tredjeplacerade Luleå har hela 11 poäng upp till andraplacerade Frölunda. Det är alltså sammanfattningsvis Skellefteå och Frölunda Indians som dragit ifrån resten av fältet en aning poängmässigt. Skellefteå har spelat rätt bra den senaste tiden men har åkt på en del oväntade förluster, bland annat så förlorade man mot tabelljumbon Karlskrona för någon vecka sedan. Kan dessa ”skräll” förluster bero på att Skellefteå underskattar de lag som ligger lite längre bak i tabellen? Man har i alla fall vunnit de två senaste bortamatcherna och jagar därmed sin tredje raka borta vinst på torsdagskvällen. Allra senaste matchen spelade man mot Växjö Lakers, detta resulterade i 3 viktiga poäng för norrbottningarna. Matcherna började lite trögt för Skellefteås del då Växjö fick in ett tidigt mål i den första perioden, men efter pausvilan till andra perioden så fick Skellefteås tränare verkligen igång laget för i andra perioden så regnade det in 4 mål för Skellefteås del. Alla dessa 4 mål kom i powerplay för Skellefteås del, och därmed visar man att man har ett riktigt vasst powerplay-spel.

Skadeläget i lagen:

Skellefteå verkar ha en skada i form av forwarden Janne Pesonnen som är en stark spelare för Skellefteås del.

Malmö har rapporterat T.J Galiardi, Pontus Sjögren och Eric Himmelfarb skadade inför matchen.

Tidigare möten mellan lagen:

Lagen har mött varandra tre gånger under årets säsong, de två första mötena var det Skellefteå som vann och därmed plockade 3 poäng. Men i det senaste möten som spelades förra helgen var det lite oväntat nog Malmö som stod som segrare efter övertiden, och därmed plockade Malmö 1 poäng en stark insats av Malmö laget som lyckades prestera detta inför Skellefteåfansen.

Vårt speltips:

Alla odds från Unibet.

Trots att det var Malmö som lyckades vinna det senaste inbördes mötet så skulle jag sätta mina pengar på Skellefteå i den här matchen, då Skellefteå kommer från en övertygande 5-2 seger mot Växjö medans Malmö kommer från en storförlust mot Örebro med 4-0. Dessutom så är det Skellefteå som borde vinna denna match på pappret om inget allt för oväntat inträffar. En vinst för Skellefteå är värd 1.75 gånger pengarna hos Unibet.

Jag tror att det kommer att bli en relativt målrik match och därför kan spelet ”över 5.5 mål” vara intressant, detta spel ger oddsen 2.35.

Matchens skräll skulle vara om hemmalaget Malmö lyckas vinna matchen efter 3 perioder, detta ger ett högt odds av 3.80. Allt kan hända i hockey och Skellefteå har förlorat mot sämre lag tidigare så detta spel har möjligheten att ge utdelning, dock är detta såklart lite mer osäkert än de ovannämnda spelen enligt mig. Lycka till!

 

 Infor-semifinal-1-Skelleftea-Linkoping