Hem rekar-ishockey Du är här

SHL SPELTIPS LULEÅ – SKELLEFTEÅ

 

När: Torsdag 14/1 – 16

Tid: 19:00

Plats: Coop Norbotten Arena, Luleå

Då var det dags för Skellefteå att gästa Coop Arena för att ta sig an hemmalaget Luleå, och det är den 33:e omgången som ska gå av stapeln. Det nya året är här och båda lagen har redan hunnit spela två matcher i SHL detta år. Skellefteå har bland annat kommit ikapp Frölunda i serieledningskampen, och nu ligger Frölunda och Skellefteå på en delad första plats med 73 poäng. Kommer Luleå kunna vinna över topplaget Skellefteå inför hemmapubliken? Det får vi se under torsdagskvällen på Coop Norbotten Arena.

Det är nog ett av årets hetaste derby i SHL och hemmalaget Luleå har spelat relativt bra på den senaste tiden och har faktiskt lyckats plocka poäng i 7 raka hemmamatcher varav man har vunnit 6 av dessa matcher. I dagsläget ligger man på en 6:e plats med 54 poäng och man har endast 1 poäng upp till att ligga på en delad tredje plats tillsammans med Linköping, Växjö och Brynäs. I sitt senaste möte som spelades förra helgen mötte man HV 71 på hemmais vilket inte riktigt slutade som Luleå hade hoppats på. Matchen mot HV börjar bra då Anton Hedman sätter första målet i matchen för Luleå, det var i den 16:e minuten av första perioden som Anton Hedman lyckas drämma in pucken i HV målet och därmed ge Luleå 1-0 ledningen. Det dröjer dock endast halvvägs in i andra perioden innan kontringen kommer, 2 minuter efter släpper man in ytterligare ett mål. Detta svarar Luleå på genom att i den 18:e minuten kvittera till 2-2 och det är Peter Cehlarik med nummer 26 på ryggen som står för detta. Även den tredje perioden var målrik och det börjar även i denna perioden bra för Luleå då man återigen tar ledningen i matchen, denna ledning varar inte speciellt länge innan Luleå tappar greppet om matchen helt då HV 71 får in 3 mål i återstående delen av tredje och sista perioden. Man förlorar alltså matchen med 5-3 och det är sista delen som man inte riktigt kan hänga med i samma tempo som hemmalaget, en svängig match som båda lagen spelade bra men denna gången var det HV 71 som stod som slutsegrarna.

De delade serieledarna Skellefteå har som vi alla vet haft en riktigt bra säsong och det är dem som sticker ut allra mest tillsammans med Frölunda såklart. Man har som sagt 73 poäng efter 32 spelade matcher och de är säkerligen riktigt hungriga på att gå om Frölunda i tabellen. Även Skellefteå har spelat två matcher i år och båda dessa har slutat i vinster, vilket var viktiga poäng som hjälpte Skellefteå att täppa igen luckan upp till serieledarna. Senast mötte man MODO på bortais, matchen började mållöst men till andra perioden så kom Norrbottningarna igång och man hittade flytet, därmed tryckte man in 2 viktiga mål dessa stod Andrew Calof och Tim Deed med ett imponerande långskott för. Skellefteås målvakt Hanses gjorde en riktigt bra match då han lyckades att hålla nollan hela matchen trots en del powerplay och andra målchanser från MODO´s sida. Det är faktiskt så att Skellefteå spelat riktigt bra på bortaplan den senaste tiden och de har vunnit sina 3 senaste bortamatcher.

De spelare som leder den interna poängligan i lagen är för Skellefteås del: Patrick Zackrisson som spelat oerhört bra hela säsongen följt av John Norman. För Luleås del är det Jacob Micflikier som står för ledningen internt tätt följt av Lucas Wallmark. Det kommer säkerligen bjudas på en bra match med oerhört vassa och taggade spelare.

Senaste möten mellan lagen: Lagen mötte varandra senast i september 2 gånger och båda dessa matcher, som för övrigt spelades dagarna i rad, vanns utav Skellefteå. Matchen som spelades på hemmaplan blev resultatet 3-2 i och den som spelades på bortaplan blev 4-1.

Vårt speltips:

Alla odds kommer från Unibet.

Detta är faktiskt en väldigt svårtippad match enligt mig då båda lagen bevisligen är i god form, Luleå har börjat hittat flytet bättre och spelar bättre hockey än vad de gjorde i början av säsongen. Och Skellefteå har även dom visat att dom alltid är ett lag att räkna med som håller god klass på sitt spel. Att matchen kommer bli jämn kan man även se på oddsen då båda lagen har ett odds av 2.50, alltså samma odds. Men om jag ska sätta en vinnare i matchen måste jag ändå välja Skellefteå som har vunnit de tidigare inbördes mötena och har varit riktigt starka på den senaste tiden.

Ett annat bet som jag tror att det är goda chanser för är ” Båda lagen gör minst två mål – ordinarie tid” svar – Ja. Detta grundar jag på att jag tror att det kommer bli en målrik match på Coop Norrbotten Arena. Båda lagen har riktigt vassa spelare som är målfarliga.

Om man jagar höga odds så kan man lägga ett spel på att Patrik Zackrisson gör mål i matchen inom ordinarie tid, detta ger ett odds på 4.35.

Infoumlr-Lulearing-Skelleftearing

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se