Hem rekar-ishockey Du är här

SHL Speltips Linköping – Skellefteå AIK

När: Tisdag, 16 Februari 2016

Tid: 19:00

Plats: Saab Arena, Linköping

Ännu ett toppmöte på gång då första placerade Skellefteå gästar fjärde placerade Linköping för att göra upp om den 43:e SHL omgången denna fullspäckade hockeytisdag. Linköping är i stort behov av poäng om de vill kunna känna sig säkra på en slutspelsplats det är jämnt bland alla lag i toppen utom första och andra placerade Skellefteå och Frölunda. En spännande match kommer det utan tvekan att bli i Saab Arena.

Fjärdeplacerade Linköping har haft en bra säsong och är bra med i toppen än så länge, och man vill självklart säkra en slutspelsplats men då krävs det att poängen börjar rulla in i de återstående 10 omgångarna. Man har haft det något tufft de senaste matcherna då man endast lyckats vinna 2 av de 5 senast spelade matcherna. Allra senast så var det jumboplacerade Karlskrona som stod på matchprogrammet och det slutade i 3 viktiga poäng för Linköping när de lyckades besegra Karlskrona inför deras egna hemmapublik. Matchen i sin helhet såg ut som så att det var Linköpingsspelaren Henrik Törnqvist som stod för första målet i matchen och gav därmed Linköping ledningen, och det var en ledning som höll i ca 10 minuter innan Karlskrona lyckades kvittera. Det var desto mer action i andra perioden med massor av målchanser och målen rullade även in, första målet var det Karlskrona som stod för och tog därmed ledningen. Linköping kämpade på och det dröjde inte många minuter innan Garrett Roe kvitterade till 2-2, sedan var det amerikanen Rhett Rakhshani’s tur att bli uppskriven i målprotokollet då han med sitt avgörande 3-2 mål förde Linköping till seger i matchen.

Linköping har en skada i truppen i form av forwarden Nichlas Hardt, och hans medverkande i matchen är därför oklart i dagsläget.

Serieledarna Skellefteå AIK har haft en riktig kanonsäsong och det är nästan bara serietvåan Frölunda som har kunnat matcha dem. På de senaste 5 SHL matcherna så har man vunnit 4 av dessa, och inför kvällens match jagar men sin fjärde raka vinst. Ett imponerande starkt Skellefteå som verkligen förtjänar serieledningen, en vinst för Skellefteå är väl inte riktigt lika viktig som den är för Linköping som måste säkra en slutspelsplats men detta kommer nog inte sakta ner Skellefteå som självklart kommer vilja vinna denna match lika mycket som någon annan. Skellefteås förra match var mot toppmotståndarna Frölunda, två lag som krigat om förstaplatsen hela säsongen. Denna match var det dock Skellefteå som gick som segrare ur med ett imponerande 4-1 resultat för Norrbottningarnas del. Matchen spelades på Skellefteå Kraft Arena och hemmalaget stod också för första målet efter att Niclas Burström lyckas göra ett snyggt mål på en retur, målet görs 10 minuter in i den första perioden och det var också det ända mål som görs i den första perioden. Det var även hemmalaget som stod för mål nummer 2 i matchen när Adam Petterson fintar Frölunda målvakten och lägger in 2-0 målet, och inte många minuter senare kommer Frölundas efterlängtade reducering i matchen efter målet har Frölunda ett par riktigt bra målchanser men man lyckas inte komma till avslut. Istället är det Skellefteås Axel Holmström som lyckas peta in pucken i Frölunda kassen och utökar därmed Skellefteås ledning ytterligare. I den trejde perioden så var det Skellefteå som hade övertaget och man gör ytterligare ett mål denna gång är det Pär Lindholm som skrivs upp i målprotokollet. En bra match av Skellefteå som lyckades hålla undan Frölundas alla målchanser och vann matchen, och drog därmed ifrån ytterligare toppen av tabellen. På plats nummer 4 i den totala poängligan i SHL så har man med en spelare i form av Patrick Zackrisson som är en ökänd målgörare för Skellefteås del och han kommer säkerligen att vara på hugget även i kvällens match.

Även Skellefteå verkar ha en skada i truppen i form av den värdefulla forwarden Janne Pesonen som är mycket värdefull för laget.

Tidigare möten mellan lagen:

Av de 3 tidigare möten man spelat under säsongen så har Skellefteå vunnit 2 av dessa 3, allra senast man möttes var det dock Linköping som stod som segrare med hela 5-2 inför Skellefteås hemmapublik, en stark insats av Linköping alltså. Jag tror dock att läget kommer se lite annorlunda ut i kvällens match.

Vårt Speltips:

Alla odds från Unibet.

Jag håller inte helt med bettingbolagens oddssättning i denna match som satt båda lagen på ett odds av 2.45. Jag tror att Skellefteå kommer vinna denna match utan större problem, och detta grundar jag på hur man presterat i sina senaste matcher och även hur man ligger till poängmässigt i tabellen. Visserligen verkar man ha en skadad spelare i form av Janne Pesonen men detta borde inte påverka Norrbottningarna allt för mycket då det inte precis är brist på resurser i form av målgörare i laget.

Och om man vill vara mer på den säkra sidan så kan man lägga ett bet på att Skellefteå vinner inklusive förlängning och straffläggning och därmed så undviker man ett x-resultat, detta ger såklart ett något sämre odds men ändå relativt höga 1.91.

Ett annat spel som kan vara intressant om man jagar de högre oddsen är ett spel på att Patrik Zackrisson som leder den interna poängligan i Skellefteå gör mål i matchen, detta ger oddset 4.10 gånger pengarna.

 

Infor-semifinal-1-Skelleftea-Linkoping