Hem rekar-ishockey Du är här

SHL SPELTIPS Linköping – Rögle

När: Onsdag, 24 Februari, 2016

Matchstart: 19:00

Plats: Saab Arena, Linköping

Majoriteten av lagen spelade sin 46:e omgång på tisdagskvällen men det återstår två matcher som spelas på onsdagskvällen för att omgången ska bli komplett. Det börjar dra ihop sig till slutspel och det är nu mindre än 10 omgångar kvar i grundomgångarna. Poängen i den övre halvan av tabellen är mycket jämna och alla vill såklart säkra en slutspelsplats. På onsdagen är det Rögles tur att komma och gästa Saab Arena och ett hungrigt Linköping. Ängelholmslaget är i stort behov av poäng, kommer detta vara den rätta motivationen för att vinna över hemmalaget, det återstår att se på onsdagskvällen.

Hemmalaget i denna match är som sagt Linköping, och laget ligger på en fjärde placering med sina 79 poäng. Mellan tredje placerade Luleå och sjätte placerade Djurgården skiljer det endast 3 poäng och det är därmed mycket viktiga poäng som står på spel, i nuläget så är Linköping säkrade en slutspelsplats då Brynäs måste samla in cirka 10 poäng för att skjuta ner ett av topplagen under slutspelsstrecket, men detta kan ändras fort om man kommer in i en förlustsvacka. En svacka är inte precis vad Linköping befinner sig i då man vunnit 3 av sina 5 senast spelade matcher vilket är klart godkänt när man ser till vilka lag som Linköping vunnit över, bland annat så vann man över serieledande Skellefteå med 5-2 och man lyckades även vinna över Djurgården på straffar. Man har alltså vunnit över serieledande Skellefteå nyligen samtidigt som man förlorat över 13:e placerade MODO för 5 omgångar sedan. Den senaste matchen som laget spelade var mot Växjö Lakers, och detta var en match som inte alls gick som Linköping hade placerat när Lakers gästande Saab Arena inför Linköpings hemmafans på lördagseftermiddagen. Linköping får en dålig matchrytm direkt då Växjö hittar Linköpingsnätet redan efter 3 minuter in i matchen. Trenden håller i sig även i andra perioden då Växjö på nytt får in ett mål bara ett par minuter in i matchen, och därmed så är resultatet 2-0 till Växjö Lakers. I tredje perioden så hade Linköping en rad riktigt bra målchanser men man hade inte turen på sin sida och istället så utökade Växjö ledningen då man fick in 3-0 målet på öppen bur. Överlag så spelade Linköping utan tempot man är van att se dem med och stundvis blev det något rörigt på isen. Linköping har däremot ett mycket bra boxplay och det är faktiskt så bra att det hamnar på en andra placering i den totala statistiken. Även målvakten David Rautio är med i toppen på den totala räddningsstatistiken nämligen på en tredje plats med 92,11 %.

Rögle har haft det lite tuffare under säsongen om man ser det resultatmässigt man ligger i den nedre halvan av tabellen på en 12:e placering med 50 poäng. Man ligger i nuläget relativt säkert från att slippa kvala men det är endast 7 poäng som skiljer Rögle ifrån att hamna under strecket, samtidigt har man 13 poäng att klättra om man vill ha någon som helst chans att spela slutspel. Det är en tuff position som Rögle sitter i och laget är verkligen i behov av att plocka poäng i så många matcher som möjligt framöver. Formen verkar inte riktigt vara på topp då laget förlorat 3 av sina 5 senast spelade matcher. Den senaste matchen var en hemmaförlust vilket kanske inte är helt oväntat då det var Skellefteå som var motståndarna. Matchen började rätt bra för Rögles del då man spelade med ett bra tempo och hade flera bra lägen, och det såg ut att bli en mållös period när Skellefteå plötsligt hittar Röglenätet 19 minuter in i matchen. I andra perioden så var det Skellefteå som i stora drag hade greppet om matchen och det gav även utdelning för gästerna och 2-0 målet kom efter cirka 12 minuter. Rögle var dock vakna och 2 minuter senare kom inledningsmålet för hemmalagets del och det var då Sebastian Wännström som stod för detta i en powerplay situation. Rögle hade ett visst övertag i tredje men trots detta så stack Skellefteå emellan och gjorde inte ett utan två mål i tredje perioden och därmed blev slutresultatet efter tre spelade perioder 4-1 för gästande Skellefteås del. Den interna poängligan i laget leds av Jack Connolly som gjort 7 mål och hela 22 assister han är tätt följd av Patrick Cehlin som totalt gjort 28 poäng.

Tidigare möten mellan lagen:

Av de 3 matcher som man spelat mot varandra under tidigare delen av säsongen så har Linköping vunnit majoriteten av gångerna alltså 2 vinster för Linköpings del och 1 för Rögle. Det senaste mötet spelades i slutet av december och det blev då en storkross från Linköpings sida då slutresultatet blev 7-2 till hemmalaget Linköping. Rögles ända vinst mot laget kom på hemmais i september då man tog en övertygande 3-0 vinst hemma i Ängelholm, detta var i ett väldigt tidigt av säsongen dock så formen osv. har naturligtvis ändrat sig en del.

Vårt speltips:

Alla odds kommer från Unibet.

Det är inte helt oväntat att det är Linköping som står som storfavoriter i matchen, detta är såklart baserat på tidigare resultat och att Linköping överlag presterat en hel del bättre under säsongens gång än vad Rögle har. Oddsen för att det blir vinst för hemmalaget i denna match är 1.42.

Det är rätt höga odds på att det blir många mål i matchen över 5.5 mål i matchen ger hela 2.43 gånger pengarna. Detta är bra odds med tanke på att det totala målsnittet i SHL ligger någonstans runt 5,5 mål per match. Uppenbarligen verkar bettingbolagen inte tro på många mål i matchen men om man ser till den senaste matchen mellan lagen så blev resultatet hela 7-2.

Även spelet att båda lagen gör minst två mål är ovanligt högt nämligen 2.20. Detta är ett spel som jag ändå anser har relativt goda chanser att ge utdelning om man är villig att ge upp lite trygghet mot bättre odds.

768x0(ByContainerAndImageFill_CutTopBottom_Transparent_True_False_Undefined)