Hem rekar-ishockey Du är här

SHL Speltips Karlskrona – Frölunda

När: Lördag, 26/12- 15

Tid: 18:30

Plats: ABB Arena Karlskrona

Då var det återigen dags för lite SHL spel efter cirka två veckors juluppehåll för de flesta lagen i ligan. Det är redan dags för den 28:e omgången och det är denna gång Frölundas tur att gästa Karlskrona. Det är alltså första placerade Frölunda som möter jumbolaget Karlskrona. Kan Karlskrona utmana serieledarna inför hemmapubliken? Det är upp till bevis på lördagskvällen.

Hemmalaget Karlskrona är som bekant nya i serien för i år och man har inte riktigt haft det flyt men hade hoppats på. Man ligger som sagt sist i tabellen och efter 27 spelade matcher så har man endast lyckats samla ihop blygsamma 11 poäng. I sin senaste match så mötte man Linköping HC på bortais, denna match slutade i en kross för Linköping som lyckades vinna denna match med hela 6-1. Det var Robin Gartner som reducerade utan större betydelse i andra perioden av matchen för Karlskronas del, dock så fortsatte bara målen att komma från Linköpings sida och inför tredje perioden kämpade man i uppförsbacke och resultatet blev som sagt till slut 6-1. Vilket såklart betyder att Karlskrona missade viktiga poäng om man ens ska ha någon chans att minska luckan upp till de övriga lagen. Karlskrona har visserligen haft det väldigt tufft i SHL men det betyder inte att man ska räkna bort jumbolaget helt i denna match, man har lyckats vinna över lag som ligger betydligt högre upp i tabellen tidigare i säsongen exempelvis har man vunnit över Djurgården två gånger.
De spelare som leder den interna poängligan i laget och som är Karlskronas största hopp är bland annat Mattias Guter, John Henrion och Riley Holzapfel. Man har även en duktig målvakt i laget i form av Linus Fernström som på sina 18 spelade matcher i år har en räddningsprocent på 88.99%, vilket är bättre än många andra målvakter i SHL.

Serieledande Frölunda Indians har uppenbarligen haft än betydligt ljusare säsong än vad Karlskrona haft. Man leder som sagt ligan och har samlat ihop hela 62 poäng på 27 spelade matcher. Man leder alltså med 1 poäng före Skellefteå därefter är det ett relativt stort glapp ner till tredje placerade Brynäs som ligger på 49 poäng. Det är alltså i dagsläget Frölunda och Skellefteå som verkar vara lagen att räkna med i år, dock så är det långt kvar av ligan och mycket kan hända i hockey såklart. Frölunda mötte Malmö tidigare i veckan och detta var enda matchen som spelades i SHL medans de andra hade juluppehåll. Detta var en match som Frölunda vann med relativ lätthet slutresultatet efter tre perioder blev till slut 3-0 för de gästande Göteborgarna. Man plockade då 3 viktiga poäng som gjorde att man återtog ledningen från Skellefteå. Matchens första mål rullade in redan i de första minuterna och det var Frölundas Artturi Lehkonen som gjorde detta mål. De 2 återstående målen kom i den andra perioden och det var Joel Lundqvist och Lukas Bengtsson som även dom fick bli inskrivna i målprotokollet. De spelare so m presterat allra bäst om man ser till målskyttet i Frölunda är Ryan Lasch, Joel Lundqvist och Andreas Johnson dessa spelare kommer onekligen vara farliga för Karlskrona i detta mötet. Totalt har man vunnit 22 matcher i SHL och man jagar för tillfället sin andra raka vinst då man förlorade mot Luleå i den 26:e omgången.

Tidigare möten mellan lagen: Man har redan mött varandra 2 gånger i år och dessa matcher har Frölunda vunnit utan större problem, med resultat som 7-1 samt 3-1. Denna statistik talar för sig själv och det är onekligen en stor utmaning som Karlskrona har framför sig på lördagskvällen.

Vårt speltips:

Alla odds är från Unibet.

Denna match ska inte vara några problem för Frölunda att vinna utan större problem, och det tror jag inte heller det kommer vara. Oddsen för att Frölunda vinner matchen är 1.40 enligt Unibet.

För de som jagar lite högre odds så kan en chansning vara att betta på att ” Båda lagen gör mål” – nej, Karlskrona har haft lite problem med målskyttet de senaste, samtidigt som Frölundas målvakt Lars Johansson toppar räddningsstatistiken med hela 92,53%. Därför skulle jag säga att det finns såklart på kartan att Frölunda inte släpper in ett ända mål i matchen. Detta spel finns tillgängligt för ett odds av 5.10.

karlskrona-frolunda1280-jpg

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se