Hem rekar-ishockey Du är här

SHL Speltips HV71 – Skellefteå

När: Onsdag, 25/11 -15

Tid: 19:00

Plats: Kinnarps Arena, Jönköping.

Då var det dags för den 21:e omgången mellan HV71 och Skellefteå, ett Skellefteå som för tillfället ligger på en andra placering i tabellen efter Frölunda. Denna gång är det Jönköpingslagets tur att ta emot Skellefteå, med andra ord så spelas matchen på Kinnarps arena i Jönköping nedsläppet är 19:00. HV71 har varit vassa på senaste tiden och klättrar allt mer i tabellen.

Hemmalaget HV71 har som sagt klättrat i tabellen den senaste tiden, och man siktar såklart högt. Man har lyckats vinna 4 av de 5 senaste matcherna och man har därmed klättrat ett par placeringar. HV har haft lite problem med avstängningar av spelare tidigare under säsongen men i takt med att dessa avstängda spelare kommit tillbaka så har man plockat allt mer poäng, även skador har vart ett stort problem för HV71 men de flesta är nu tillbaka i laget. Man har lyckats klättra upp till en 9:e placering med sina 28 poäng efter 20 spelade matcher. I sin senaste match mötte man MODO på hemmais vilket resulterade i en 3-1 vinst för HV71. Matchen börjar bra fr HV:s del då man får in ett tidigt mål, det var Chris Abbot som stod för detta mål. Andra perioden startade likartat Erik Christensen smäller in ett mål cirka 2 minuter in i matchen och man har nu en 2-0 ledning. I slutet av andra perioden lyckas MODO göra sitt ända mål i matchen, detta svarar dock ett starkt och vaket HV71 med att göra 3-1 i den sista minuten, det var Martin Thörnberg som stod för detta. HV71 har nu ställt in sikten mot övre halvan av tabellen och har visat att man faktiskt har hittat formen.

Andra placerade Skellefteå ligger som sagt inte allt för många poäng efter ledande Frölunda i tabellen. Man har lyckats att skrapa ihop 46 poäng totalt, Frölunda leder tabellen med 51 poäng dock så har man en mindre match spelad än vad Frölunda har. I sitt senaste möte så mötte man jumbolaget Karlskrona, vilket inte helt överraskande slutade i en vinst resultatet efter tre spelade perioder slutade 4-2. Det var Patrick Zackrisson som gjorde första målet i matchen, sedan var det Jimmie Ericssons tur att bli uppskriven i målprotokollet. Även John Norman hann göra ett mål innan första perioden var slut. Andra perioden var det faktiskt Karlskrona som vann då dom här reducerade till 3-2. I den tredje perioden gjordes endast ett mål och det var Skellefteås Andrew Calof som lyckades peta in pucken i Karlskrona kassen. Skellefteå har varit med i toppen hela säsongen och kommer säkert bjuda på en bra uppvisning mot HV71, man har siktet mot förstaplaceringen och det är inte många poäng som skiljer topplagen åt.

Tidigare möten: Lagen har redan mött varandra en gång denna säsong, då var det på Skellefteås hemmaarena och resultatet slutade 3-2 till hemmalaget. Förra säsongen så mötte man dock varandra i 5 matcher, då var det HV71 som vann 3 av dessa 5. Dock så hade HV en aningen bättre säsong förra året.

Vårt speltips:

Odds från Unibet.

Jag skulle säga att det är Skellefteå som borde vinna denna match, dom har bevisat att dom är ett av de allra bästa lagen i årets SHL och har spelat bra de senaste. Därför tror jag att bortalaget kommer att vinna matchen med 4-2 efter tre spelade perioder. Oddsen för att Skellefteå vinner matchen ligger på 2.25 gånger pengarna vilket är en rätt bra utdelning om detta bet går in.

Det som är näst mest troligt enligt mig är att hemmalaget lyckats vinna matchen dom har ändå visat sig vara formstarka på den senaste tiden och det är faktiskt inte heller helt omöjligt att de lyckas vinna matchen. Oddsen för att HV vinner matchen ligger på 2.7 gånger pengarna.

3024111_1200_675