Hem rekar-ishockey Du är här

SHL speltips HV71- Karlskrona HK

När: Torsdag, 2015-11-11

Tid: 19:00

Plats: Kinnarps Arena, Jönköping

Då var det dags för bottenlaget Karlskrona HK att komma på besök på Kinnarps Arena i Jönköping och försöka ta sig an HV71. Inget av dessa lagen har väl presterat på topp precis, nykomlingarna Karlskrona ligger nämligen sist i tabellen. HV71 ligger även dom i botten av tabellen nämligen på en 11:e placering. Det har varit ett litet uppehåll i veckans SHL på grund av CHL matcher som bland annat HV71 var med och medverkade i, men ikväll så är det återigen dags för lite SHL spel. – Spännande!

Hemmalaget HV71 har inte spelat riktigt som förväntat i årets SHL, man ligger som sagt på en 11:e placering efter sina 16 spelade matcher med endast 19 poäng, och man har därmed hela 21 poäng upp till serieledarna Frölunda. Man kan därför tycka att HV71 har klart underpresterat i årets säsong av SHL, man har lyckats vinna 6 matcher av sina hittills 16 spelade matcher. Dock så medverkade man som sagt i CHL och i sin senaste match, som var i just CHL, så åkte man på en 3-1 förlust mot de Finländska laget Espoo Blues. Om man ska se tillbaka på lagets senaste SHL match så mötte man där Växjö Lakers som man lyckades vinna över efter straffläggning. Det var en rätt händelse lös match och de enda målen som gjordes i matchen gjordes i första perioden. Perioden börjar med att Växjö petar in ett mål och sätter därmed HV71 i underläge, i 12:e minuten så lyckas dock Niklas Hansson kvittera och därmed är resultatet 1-1. Period 2 och 3 var mållösa och det var mest ett ”fram och tillbaka” spel mellan lagen. Det blev inte heller några mål i tilläggsperioden och matchen gick vidare till straffar där HV71 visade sig vara det starkare laget och avgjorde där med matchen. Viktiga poäng för HV71 som har det något tufft i nedre halvan av tabellen.

Nykomlingarna Karlskrona har haft det tufft i årets SHL och har endast lyckats vinna 2 matcher i årets säsong av SHL. Båda dessa vinster var mot Stockholmslaget Djurgården, väljer jag att inflika. Man ligger som sagt sist i tabellen med endast 7 poäng efter 16 spelade matcher, och vägen upp till toppen är lång. Senaste matchen man spelade var just mot Djurgården där man lyckades plocka 2 poäng efter straffläggning. Det blev en händelserik första period i denna match och det bjöds totalt på 5 mål, resultatet vid paus var 3-2 till Djurgården. Andra perioden var inte lika händelserik och den slutade efter tuff kamp 0-0, tredje perioden lyckades Karlskrona peta in 2 mål och Djurgården få in 1 mål och därmed gick matchen vidare till förlängning. Här var det inget av lagen som gjorde mål och matchen gick vidare till straffar där lite förvånansvärt Karlskrona lyckades vinna matchen. Bra presterat av Karlskrona att än en gång lyckas vinna över Djurgården. Mattias Guter (KHK) spelade bra hockey och va en av de vassare spelarna i matchen.

Tidigare möten mellan lagen: Senaste mötet mellan de båda lagen var lite tidigare i årets SHL, nämligen för drygt två veckor sedan. Denna matchen vann inte helt otroligt HV71 med resultatet 4-2 på Karlskronas hemmaarena.

Vårt speltips:

Odds från Unibet.

Jag sätter Jönköpingslaget HV71 som favoriterna i denna match, man har spelat bättre hockey i år och man borde vara det mer rutinerade laget. Det är även hemmais för HV och eftersom att man vann rätt så övertygande för två veckor sedan på Karlskronas hemmaarena så borde man inte ha allt för stora problem att göra om detta på hemmais. Oddsen för att HV71 vinner matchen är 1.33 gånger pengarna enligt Unibet.
Matchens skräll är om bortalaget samt nykomlingarna lyckas vinna matchen, man kommer visserligen mot en vinst på bortais, men jag tror ändå det ska mycket till för att man ska lyckas prestera detta på nytt. Därför tror jag inte att det är speciellt troligt att Karlskrona vinner matchen. Om man ändå väljer att lägga en slant på Karlskrona så har man de skyhöga oddsen 7.0 att se fram emot.

Jag skulle säga att det i så fall troligare att matchen blir oavgjord efter tre perioder än att Karlskrona vinner. Oddsen för en oavgjord match efter 3 perioder ger 5.95 gånger pengarna.

 

 

 

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se