Hem rekar-ishockey Du är här

SHL speltips HV71- Frölunda Indians

När: Torsdag, 2016-02-04

Tid: 19:00

Plats: Kinnarps Arena, Jönköping

Då var det dags för Frölunda att gästa Kinnarps Arena i Jönköping och därmed ta sig an HV 71. Det är den 41:a omgången som står på spel, och det är en fullspäckad hockeytorsdag där alla lag spelar. Frölunda har haft det tuffare på den senaste tiden än vad de hade i början av SHL och har bland annat fått ge upp serieledningen till Skellefteå. Men en vinst ikväll för Frölunda samtidigt som Skellefteå förlorar sin match mot Malmö skulle ge tillbaka Frölunda ledningen.

Hemmalaget HV 71 har haft det lite jobbigt denna säsongen man har inte riktigt funnit det spelet man vill ha och detta resulterar i att man ligger på den nedre halvan av tabellen nämligen på en 9:e placering. Man har hela 29 poäng upp till ledande Skellefteå som i dagsläget ligger på 87 poäng. Men emellanåt så har faktiskt HV fått spelet att flyta på bättre bland annat så vann man det tidigare mötet mot Frölunda med 2-0 på inför Frölundas hemmafans, en mäkta stark insats, och hur matchbilden kommer se ut på torsdagskvällen ska bli spännande att se. I tisdags mötte HV 71 Rögle på hemmais, detta var en mycket jämn match och det gick inte att skilja lagen åt efter tre spelade perioder och därmed gick matchen vidare till förlängning och fortsatte sedan till straffläggning. På straffläggningen var det Skånelaget som visade vem som bestämmer och vann därmed matchen, HV fick dock med sig 1 poäng ifrån matchen. Målskyttarna i matchen för HV:s del var Mattias Tedenby och Pär Arlbrandt. Och den interna poängligan i HV är det just målskytten Mattias Tedenby som leder med sina 12 mål och 17 assister, en farlig spelare för Frölundas del inför detta möte. HV har en avstängd spelare i form av Chris Campoli.

Serietvåan Frölunda har på nytt fått bekänna färg för Skellefteå som tagit serieledningen återigen. Man ligger i dagsläget på 85 poäng och har därmed två poäng upp till Norrbottningarna. Frölunda har dock möjligheten att plocka tillbaka ledningen i kvällens match, dock så måste Skellefteå förlora sin och Frölunda vinna. Om Skellefteå plockar 1 poäng och Frölunda lyckas vinna på förlängning eller liknande och därmed plocka 2 poäng så ligger man på en delad ledning i tabellen. Frölunda kommer dock från en förlust i tisdags mot Färjestad på bortais. Detta var en relativt målsnål match som slutade 2-1 till Färjestad. Matchen börjar inte bra för Frölundas del då Färjestad får in ett sent mål i den första perioden, i den andra perioden var det defensiv hockey som bjöds på och det blev inga mål dock så hade båda lagen en del chanser men kom aldrig till avslut. I den tredje så var lagen mer på hugget och Färjestad utökar sin ledning till 2-0, detta svarar Henrik Tömmernes på genom att reducera strax efter. Tiden räcker dock inte till för Frölunda och man får se sig besegrade.

Tidigare möten mellan lagen:

Lagen har mött varandra tre gånger tidigare och de två första av dessa möten var det Frölunda som vann, men de de senaste mötet var det som tidigare nämnt HV 71 som lite oväntat stod som segrare när dom nollade indianerna inför deras egna hemmafans.

Vårt speltips:

Alla odds från Unibet.

Jag tror att det är serietvåan Frölunda som kommer vinna matchen ikväll trots att HV vann det senaste mötet men om man ser tillbaka så har Frölunda faktiskt vunnit 2 av 3 matcher. Enligt mig så har spelbolagen satt oddsen för högt på Frölunda då jag tror att dom kommer vinna matchen utan större problem, oddsen för att Frölunda vinner matchen är 2.40 jämfört med HV:s 2.50. Detta är riktigt bra odds för ett lag som Frölunda och på pappret så är det enligt mig Frölunda som ska vinna denna match.

Ryan Lasch leder den interna poängligan i Frölunda och brukar skicka in en hel del mål, oddset för att Ryan gör mål är 3.95. Även Joel Lundqvist är en vass målgörare för Frölundas del och oddsen för att han gör mål i matchen ligger på 3.30.

Infor-Frolunda-Djurgarden

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se