Hem rekar-ishockey Du är här

SHL Speltips Frölunda – Växjö

 

När: Torsdag, 10/12-15

Tid: 19:00

Plats: Scandinavium, Göteborg

Då var det dags för en 26:e omgången att spelas för Frölunda som tar emot Växjö på hemmaplan. Det är ett starkt Frölunda som åter igen tagit tillbaka första placeringen i tabellen, och man ligger nu 1 poäng före andraplacerade Skellefteå dock så har man en match mindre spelad än vad Skellefteå har. Denna match är endast en av 7 spännande SHL matcher på denna torsdag kväll.

Serieledande Frölunda har som de flesta vet spelat riktigt bra denna säsong och man har krossat det mesta motståndet, man har nu lyckats skrapa ihop 56 poäng på sina 24 spelade matcher och har därmed en mindre match spelad än vad de flesta andra lagen i serien har. På tisdag kvällen så spelade man den andra matchen mot Luleå i CHL. Detta resulterade i en säker 6-4 vinst, ett betydligt bättre resultat än i de första mötet då Frölunda lite chockartat nog åkte på stryk av Luleå. Man gick alltså vidare till CHL finalen efter en straffläggning. Sin senaste SHL match spelade man för ett par veckor sedan denna match var mot Skellefteå som då hade serieledningen. Denna match vann Frölunda med säkerhet resultatet blev 6-3 efter fulltid och därmed tog man tillbaka serieledningen. Andreas Johnson gjorde totalt 3 mål i matchen och var därmed en av matchens vassaste spelare. Även Nicklas Lasu, Artturi Lehkonen och Ryan Lasch lyckades peta in en puck i Skellefteå kassen. Det är Ryan Lasch och Joel Lundqvist som toppar den interna poängligan i Frölunda. Ryan och Joel ligger även på en 3:e och 4:e placering i den totala poängligan. Och de är framförallt dessa två spelare som kan visa sig vara extra farliga inför mötet mot Växjö.

Tredjeplacerade Växjö har hittat formen efter en liten formsvacka tidigare i säsongen, man har lyckats skrapa ihop 48 poäng och är helt klart med i toppen av tabellen. I lördags mötte man Karlskrona vilket resulterade i lagets andra raka vinst. Resultatet i denna match slutade 4-3 för Växjö, detta var en match som på hemmais slutade 4-3. Matchen började inte riktigt som Växjö hade tänkt sig och man låg under med 1-0 sedan lyckades man få in ett mål med det gjorde även Karlskrona och man hade 2-1 att jaga ikapp. I början av den tredje perioden så löd resultatet 3-2 till Karlskrona, men man gav inte upp och man vann tillslut matchen. De spelare som stod för de vinnande målen var Tuomas Kiiskinen och Joakim Hillding. Man har nu 8 poäng upp till ledande Frölunda, dock så bör det tilläggas att Växjö faktiskt har en match mer spelad än vad Frölunda har. På andra plats i den totala poängligan i SHL så har man Richard Gynge på 29 poäng. En stark och rutinerad spelare som Frölunda får se upp med.

Senaste mötet mellan lagen: Man mötte varandra i början av SHL nämligen i den 5:e omgången, denna match vann Frölunda på Växjös hemmaarena med resultatet 5-3 efter tre spelade perioder. Detta var dock under Växjös lilla formsvacka och man har betydligt bättre förutsättningar inför dagens möte.

Vårt Speltips:

Alla odds från Unibet.

Jag skulle säga att det är Frölunda som är mina favoriter inför denna match, man har presterat bäst av alla lag i SHL i år och man har alltid en hög nivå när man spelar. Det är även hemmaarena för Frölunda och det ger alltid en liten extra ”boost” att spela inför hemmapubliken. Och mot en vinst nu i veckan mot Luleå i CHL och en vinst mot andra placerade Skellefteå förra veckan, så har Frölunda verkligen visat att de som vanligt har en bra form och kemi i laget. Oddsen enligt Unibet för att Frölunda vinner matchen efter tre spelade perioder är 1.85 gånger pengarna. Ett annat spel som kan var värt att lägga pengar på är att Ryan Lasch, som ligger på en 3:e plats i den totala poängligan, gör mål oddsen för detta ligger på 3.55 gånger pengarna.

Om däremot Växjö skulle skrälla och vinna matchen så har man oddsen 2.70 gånger pengarna att räkna med enligt Unibet. Men som sagt jag tror att det ska rätt mycket till för att Växjö ska lyckas vinna över serieledarna.

3499779_2048_1152

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se