Hem rekar-ishockey Du är här

SHL speltips Frölunda – Luleå

När: Tisdag, 24/11 – 15

Tid: 19:00

Plats: Scandinavium, Göteborg

Då var det dags för Frölunda och Luleå att göra upp i den 21:a omgången av SHL, matchen avgörs på Scandinavium i Göteborg. Det är alltså serieledarna Frölunda som har hemmapublikens stöd, Luleå ligger lite längre ner i tabellen och det skiljer över 20 poäng mellan lagen. Frölunda har varit riktigt glödheta i år och det är endast ett fåtal lag som lyckats slå Frölunda i år.

Hemmalaget Frölunda Indians från Göteborg toppar tabellen med hela 48 poäng, det skiljer alltså 40 poäng mellan serieledarna och jumbolaget Karlskrona som endast lyckats plocka 8 blygsamma poäng. Man har presterat bra i CHL och lyckats ta sig till kvartsfinal, det är för tillfället uppehåll i CHL och det är nu fullt fokus på SHL. Frölunda har endast förlorat 3 matcher av sina 20 spelade matcher i ligan, och det har i många matcher vart total dominans av Frölunda. I sin senaste SHL match mötte man Rögle på bortais, denna matchen slutade i succé på för Göteborgarnas del då det blev en 5-2 vinst till Frölunda. Matchen börjar bra för Frölunda då Spencer Abbot petar in en puck i Rögle kassen efter bara 51 sekunder in i matchen. Därefter blev det inga mer mål i den första perioden. Tidigt in i andra perioden så kvitterade Rögle, Frölundas svar på detta kom minuten efter och det var återigen Frölunda som var i ledning, och det var Sundström som stod för detta. Lehkonen gjorde nästa mål för Frölundas del och efter andra perioden så var resultatet i matchen 3-2. Frölunda gjorde två ytterligare mål i den tredje perioden och dessa stod Oscar Fantenberg och Johan Sundström för. Sundström gjorde alltså två mål i matchen och han har visat sig prestera bra för Frölunda, och han ligger för tillfället på en tredje plats i Frölundas interna poängliga. Det är alltså en spelare som Luleå kommer behöva hålla ett extra öga på tillsammans med Frölundas storspelare Ryan Lasch som toppar Frölundas statistik.

Tionde placerade Luleå har inte presterat på samma nivå som Frölunda gjort, det är dock få som har. Men man har i alla fall lyckats att skrapa ihop 26 poäng efter sina 20 spelade matcher, dock ändå en okej prestation ifrån ett lag som Luleå men man hade säkerligen hoppats på mer. Man har totalt sett lyckats plocka 9 vinster i SHL än så länge. Även Luleå var med i CHL och i kvartsfinalen ska man möta just Frölunda, denna match går av stapeln den första december. Man kommer dock med en vinst i bagaget i sin senaste SHL match då man mötte Brynäs på hemmais, detta var en match som var mycket jämn men som hemmalaget tillslut lyckades spika igen, resultatet blev 5-4 till Luleå. De spelare som nätade för Luleås del var: Jan Sandström, Craig Schira som stod för 2 mål, Toni Rajala och sist men inte minst Johan Forsberg. Det var riktigt starkt av Luleå att vinna över Brynäs som faktiskt ligger rätt många placeringar före i tabellen, de har alltså visat att man inte ska räkna bort dem och att dom kan vara riktigt starka när de gäller. Man har nu 2 raka segrar och i matchen mot Frölunda så jagar man sin tredje raka vinst. Den spelare som leder Luleås interna poängliga är Toni Rajala som som sagt var med och stod får ett av målen i förra matchen mot Brynäs.

Tidigare möten: Man har redan mött varandra en gång denna SHL säsong och då var det Frölunda som plockade 3 poäng på bortais, resultatet blev 4-2 till Frölunda. Om man ser tillbaka på fjolårets säsong så vann Frölunda 3 av dessa 5 möten som spelades. Frölunda har alltså denna statistik till sin fördel, dock så har Luleå varit starka i sina senaste matcher och man har kanske lyckats hitta den rätta rytmen.

Vårt speltips.

Odds från Unibet.

Det är svårt att inte sätta Frölunda som favoriter i denna match då de visat sig vara ett av de allra starkaste och bästa lagen i år, och de spelar även med en engagerad hemmapublik som stöttar dem. Dom har vunnit årets tidigare inbördes möte och man har även vunnit sin senaste match, och bevisar därmed att man är formstarka. Oddsen för att Frölunda vinner matchen enligt Unibet ligger på 1.60 gånger pengarna. Spelarna som kommer vara vassa för Frölundas del tippar jag blir Spencer Abbot, Ryan Lasch och Johan Sundström.

Det som är näst mest troligt enligt mig är att matchen slutar oavgjort efter tre perioder, det har blivit en del förlängningsmatcher de senaste och det är såklart inte helt omöjligt att även denna match slutar så, jag tror det är mer troligt att matchen går till förlängning än att Luleå skulle vinna matchen efter tre perioder. Oddsen för detta är höga 4.65 enligt Unibet.

ladda ned

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se