Hem rekar-ishockey Du är här

SHL Speltips Frölunda Indians – Karlskrona HK

När: Onsdag, 17 Februari 2016

Tid: 19:00

Plats: Scandinavium, Göteborg

Då var det även dags för Frölunda att välkomna Karlskrona till Scandinavium när även dessa två lag ska spela den 43:e omgången. Det är dagens ända SHL match då de andra lagen spelade omgången under gårdagen. Det är alltså ett andra placerat Frölunda som inte riktigt verkar ha formen där den brukar vara, och ett Karlskrona som måste plocka poäng om dem ska ha någon som helst chans att ta sig till ”säker mark” i tabellen.

Hemmalaget Frölunda har haft det lite tufft i SHL på den senaste tiden då man förlorat en del oväntade matcher, det spelar egentligen ingen större roll för ett lag som Frölunda som ändå har säkrat slutspelsplatsen. Under landslagsuppehållet som pågick under förra veckan så lyckades Frölunda vinna CHL titeln, alltså Champions Hockey League vilket tyder på att formen ändå finns där om det krävs. Laget har som sagt haft det något tufft på senare tid och har inte vunnit en enda SHL match av sina tre senast spelade. Allra senast så var det rivalerna Skellefteå som stod på programmet, och detta var en match som Frölunda inte fick spelet att fungera. Man hade inte det vanliga ”Frölunda tempot” i matchen och det var Skellefteå som styrde matchen i stora drag. Göteborgarna hade dock en hel del fina målchanser men man fick det helt enkelt inte att fungera i denna match. Slutresultatet efter 3 spelade perioder blev 4-1 till hemmalaget Skellefteå som därmed utökade sin ledning i tabellen gentemot Frölunda ännu mera. Målgöraren i matchen för Frölundas del var en av lagets kanadensare nämligen Spencer Abbot. Frölunda har i år en riktigt stark trupp med många offensiva spelare, bland annat så ligger Ryan Lasch på en delade första placering i poängligan med en match mindre spelad än övriga lag. På den totala skytteligan så har Frölunda med två spelare på topp 5 tabellen. Även på den totala räddningsprocenten så är det Frölunda spelare med och briljerar i form av Lars Johansson som här ligger på en tredje placering.

Bottenplacerade Karlskrona har haft en tuff säsong i SHL, inte helt oväntat för Blekinge laget som är nykomlingar i SHL. Man har samlat ihop 26 poäng under säsongen och jämfört med ledande Skellefteå som har 93 poäng så är det påtagligt vilken skillnad det är på lagen. På samma sätt som Frölunda så har inte heller Karlskrona lyckats vinna en enda match av sina tre senast spelade. Alltså är båda lagen ute för att bryta trender i kvällens match. De lag som senast stod på radarn för laget var fjärde placerade Linköping. En sur 3-2 förlust för Karlskronas del som fick se sig besegrade inför hemmapubliken. Till en början så var det ett mycket aggressivt Linköping som spelade mycket offensivt och fartfyllt. Men ju mer matchen led mot sitt slut så skapades det mer ytor för hemmalaget och det var många chanser till kvittering i sista perioden, det räckte dock inte till denna gång heller. Målskyttarna för Karlskrona i matchen var inga mindre än Alexander Bergström och Joel Kellman. Man verkar ha en skada på backen David Westlund och finns därför risk för att inte han kommer medverka i kvällens match.

Tidigare möten mellan lagen:

De tre matcher som lagen redan mött varandra har Frölunda dominerat med stora siffror som 6-3 och 7-1, och har alltså vunnit samtliga tre matcher. Inte helt oväntat då Frölunda hade en rasande bra form i början av säsongen och var nästan oslagbara de första 20 matcherna, nu verkar de andra lagen kommit ikapp något men det är en väldigt stark spelartrupp som indianerna har.

Vårt speltips:

Alla odds från Unibet.

Det är ingen hemlighet att det är Frölunda som är storfavoriterna i detta möte och det syns tydligt på oddssättningen Frölunda har 1.27 jämfört med Karlskronas 8.20. Jag tror självklart att Göteborgarna kommer plocka denna vinst utan större bekymmer och detta grundar jag på tidigare möten mellan lagen där Frölunda dominerat. Även att Frölunda har bevisat att de har formen på plats om de krävs då de lyckades plocka hem CHL-titeln förra veckan.

Om man jagar högre odds så kan man lägga ett spel på att det blir över 5.5 mål i matchen till ett odds av 1.92. Snittet ligger på cirka 5.5 mål i SHL och Frölunda har en snitt som ligger lite över detta.

Ryan Lasch som toppar Frölundas poängstatistik har ett odds av 2.90 gånger pengarna om han gör mål i matchen. Vilket är ett spel som mycket väl kan gå in då han bevisligen är en flitig målgörare för laget.

Kvällens stora skräll skulle vara om Karlskrona tog hem segern, detta ger som sagt höga 8.20. Detta är inte helt omöjligt då Karlskrona tidigare under säsongen vunnit över lag som Skellefteå. Vill man vara på den mer säkra sidan skulle jag dock självklart lagt mina pengar på Frölunda.

 

Infor-Frolunda-Djurgarden

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se