Hem rekar-ishockey Du är här

SHL speltips Frölunda – Färjestad

När: Torsdag, 19/11 – 15

Tid: 19:00

Plats: Scandinavium, Göteborg

Då är det Frölundas tur att möta Färjestad i den 19:e omgången av årets SHL. Matchen spelas på Scandinavium i Göteborg och det är därmed Frölunda som har det stora publikstödet denna gång. Det brukar bli riktigt bra matcher mellan Frölunda och Färjestad, och båda lagen har presterat bra de senaste därför tror jag på en riktigt spännande match mellan lagen.

Hemmalaget och serieledarna Frölunda ligger som sagt först i tabellen med hela 43 poäng efter 18 spelade matcher. Man har endast förlorat 3 matcher på hela säsongen och man har bevisat att man är ett av de bästa och starkaste lagen i SHL. Man har även presterat bra utanför SHL, och man har lyckats gå till kvartsfinal i CHL efter att Frölunda krossat motståndet. I sin senaste match i SHL så mötte man Djurgården, vilket lite överraskande nog slutade i en 5-2 förlust för Frölunda. Det var Lukas Bengtsson och Arrturi Lekhonen som stod för Frölundas mål. Matchen gick inte riktigt som man tänkt i returmötet mot Djurgården man började inte matchen på ett ultimat sätt då Djurgården fick in 2 mål i första perioden och därifrån hade man något av en uppförsbacke i matchen, man hade svårt att hitta tillbaka i matchen och det var Djurgården som till slut stod som segrare ur denna match.

Färjestad har också spelat ganska bra i årets SHL, dem ligger på en 6:e placering med 31 poäng och man har därmed 12 poäng upp till ledande Frölunda. Även Färjestad kommer från en ganska tung förlust, denna var mot Skellefteå och slutresultatet blev till slut 5-1 för Skellefteå. Det var Linus Persson som gjorde målet för Färjestad. Denna matchen påminde lite om Frölundas förlust, det är Skellefteå som får in de första målen i första perioden och därefter så fortsätter bara Skellefteå veva in mål. Och Färjestad lyckas inte reducera till 5-1 förens halvvägs in i sista perioden. Det är alltså två revanschsugna lag som vi kommer få se på Scandinavium i Göteborg ikväll, utan tvekan. Frölundas Mats Rosseli- Olsen kommer inte kunna medverka i denna matchen då han blev avstängd av disciplinnämnden i 2 matcher för bråket utan handskar han blev inblandad i i matchen mot Djurgården.

Tidigare möten: Man har redan mött varandra en gång i SHL, denna matchen vann Frölunda med 4-3 på övertid. Även om Färjestad ligger cirka 10 poäng efter Frölunda i tabellen så brukar det bli jämna matcher mellan lagen, därför ska man inte underskatta Färjestad för mycket i detta mötet.

Frölunda har några vassa spelare i form av Spencer Abbot, Ryan Lasch, Joel Lundqvist, Andreas Johnson och Johan Sundström. Det är dessa spelare som ligger i toppen av Frölundas interna poängliga, och de spelare som Färjestad kommer behöva hålla ett extra öga på inför matchen.

I Färjestads interna poängliga så är det Milan Gulas, Mikael Johansson och Robbie Earl som ligger i toppen. Frölundas spelare har plockat lite mer poäng än vad Färjestads spelare har gjort, men detta betyder inte att man ska slappna av allt för mycket.

Vårt Speltips:

Odds från Unibet.

Jag måste sätta Frölunda som favoriter i denna match, dom har spelat alldeles för bra i årets säsong för att man ska kunna räkna bort dom i en sån här match. Frölunda lär vara riktigt revanschsugna inför hemmapubliken efter förlusten mot Djurgården. Ryan Lasch som toppar Frölundas interna poängliga tror jag kommer prestera på topp och därmed bli farlig för Färjestad. Jag tror att Frölunda vinner matchen med 3-1. Oddsen enligt Unibet för att Frölunda vinner matchen är 1.70.

fbk2