Hem rekar-ishockey Du är här

SHL speltips Frölunda – Brynäs

När: Torsdag, 21/1 – 16

Tid: 19:00

Plats: Scandinavium, Göteborg

Då är det dags för Brynäs att åka till Göteborg och gästa Scandinavium där ett hungrigt Frölunda väntar. Det är bland de svåraste motstånd som Brynäs kan få i årets SHL, då de för tillfället är Frölunda som leder SHL med samma poäng som Skellefteå dock.  Därför är denna match extra viktig för Frölunda att vinna, om Skellefteå skulle plocka poäng i sin match som dom spelar senare ikväll och Frölunda går poänglösa ifrån sin match så har man inte längre ledningen i behåll.

Hemmalaget Frölunda har varit bland de allra bästa lagen i årets SHL och detta speglar sig såklart även i resultattabellen. Man har även nyligen gjort sig klar för final i CHL där man ska möte det finska laget Kärpät Oulu, och därmed har man även bevisat att de inte bara är i SHL som man är bland de bättre lagen. I sin senaste match spelade man mot Rögle, denna match vann man riktigt stabilt med resultatet 6-2.  Efter att åkt på en förlust mot Rögle första dagen av back to back mötet mot Rögle så tog man revansch. Matchen börjar bra för Frölundas del då Johan Sundström smäller in första målet i den 12 minuten av matchen. Redan i period 2 så vann man i princip matchen då man gjorde 3 ytterligare mål och därmed utökade ledningen till 4-0. I tredje perioden lyckades Rögle reducera till 4-2, detta svarade Frölunda med att smälla in ytterligare 2 mål och vann därmed matchen överlägset med 6-2.  Den interna poängligan i Frölunda är det Ryan Lasch som leder och därefter Joel Lundqvist.

Brynäs ligger för tillfället på en 5:e placering i tabellen med sina 58 poäng, och därmed ligger man på lika många poäng som Linköping i sammandraget. Man har haft en bra säsong och ligger fortfarande med i toppen. I sitt senaste möte så mötte man Örebro på bortaplan detta visade sig efter tre perioder vara en jämn kamp som tillslut hemmalaget Örebro vann. Första perioden är det Örebro som vinner med 1-0 då dom får in ett sent mål i perioden. Det går bättre för Brynäs i andra perioden då Jonathan Pudas får in 1-1 målet och kvitterar matchen, detta svarar Örebro med att göra 2-1 målet senare i perioden. I den tredje och sista perioden är det på nytt Brynäs som kvitterar matchen till 2-2, detta räcker tyvärr inte för Brynäs del då en Örebro spelare får in ett mål sent i matchen och därmed finns det ingen tid kvar för Brynäs att kämpa sig tillbaka i matchen.

Tidigare möten mellan lagen: Trots att Frölunda spelat på en sådan hög nivå och vunnit över de flesta lagen i ligan så har man ännu inte lyckats vinna över Brynäs i årets SHL. I de tidigare matcherna så har Brynäs vunnit med 4-2 samt 3-1. En vinst över Brynäs är nog efterlängtat ifrån Frölundas del och därför tror jag de kommer vara extra hungriga i detta möte.

Vårt speltips:

Alla odds från Unibet.

Jag tror att det är hemmalaget Frölunda som kommer gå med 3 poäng ifrån denna match då de spelat bra de senaste och bland annat tagit sig till final i CHL och vunnit sin senaste match mot Rögle med stora siffror. Oddsen för att Frölunda vinner matchen är 1.57 enligt unibet.

Ett annat spel som kan vara värt att tippa på är att båda lagen gör minst två mål då det ofta blir målrika matcher mellan lagen i SHL. Detta till ett odds av 1.81.

Oddsen för att Ryan Lasch gör mål i matchen ligger på 3.30, det är Ryan som leder den interna poängligan i Frölunda och gör gång på gång mål i matcherna. Lycka till!

Infor-Frolunda-Djurgarden

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se