Hem rekar-ishockey Du är här

SHL Speltips Färjestad – Rögle

När: Onsdag, 2 Mars 2016

Matchstart: 19:00

Plats: Löfbergs Arena, Karlstad

Ligan går mot sitt slut och det är nu inte många omgångar kvar till slutspelet, men först ska den 49:e omgången spelas mellan Färjestad och Rögle detta är en match som spelas på Löfbergs Arena i Karlstad. Det återstår alltså att se om Rögle BK kan rå sig på sjätte placerade Färjestad. Det är ett riktigt pressat Färjestad som måste plocka poäng om de vill kunna ha en säker slutspelsplats.

Hemmalaget Färjestad ligger som sagt på en sjätte plats i tabellen och har strecket precis under sig Värmlänningarna har i nuläget 81 poäng, och Växjö jagar underifrån på andra sidan strecket och ligger på samma poäng som Färjestad dock med en match mer spelad. Sammanfattningsvis så är det ett Färjestad som måste prestera i kvällens match när Rögle kommer på besök. En liten formkontroll på Färjestad ger slutsatsen att varannan seger varannan förlust är trenden i de senaste matcherna. Det är väldigt förvirrande resultat om man ser till de fem senast spelade matcherna, då man har förlorat mot bottenlaget Malmö Redhawks samtidigt som man i den allra senaste matchen lyckades vinna över serieledarna Skellefteå på straffar. Lite svajande form är antagligen orsaken till detta och det gäller därför att verkligen hitta formen i kvällens match för värmlänningarnas del. Den senaste matchen spelades som sagt mot Skellefteå och det var en jämn match från början till slut. Det är Skellefteå som får in ett tidigt mål i första perioden, Joakim Nygård svarar dock på detta cirka 5 minuter senare med att kvittera. Därefter var det en mållös andra period då det var en del fina målchanser men inget av lagen lyckades komma till avslut. Tredje perioden ser ut i princip som den första gjorde, Skellefteå gör ett mål i första halvan av perioden och sedan svarar Färjestad, denna gång i form av Martin Röymark, ett par minuter senare. Matchen går därmed vidare till förlängning där det är defensivt spel och inget avslut kommer på straffläggningen är det Mikael Johansson som ger Färjestad vinsten. En relativt bra prestation av Färjestad som ändå lyckades plocka två viktiga poäng av ledande Skellefteå. Joakim Nygård som bland annat vår målskytt i den senaste matchen har gjort 6 mål på de senaste 8 matcherna. Den interna poängligan i Färjestad är det dock Milan Gulas som leder med sina 40 poäng.

Senast hade Färjestad endast Jonas Holös på skadelistan och det verkar inte ha kommit ytterligare information om skadeläget i laget, och därmed är Holös medverkan i matchen antagligen inte så trolig.

Även 12:e placerade Rögle har strecket precis under sig och det är då kvalstrecket i deras fall, dock så är det inte speciellt jämnt mellan MODO som ligger placeringen under och det är därmed inte så troligt att MODO kommer ha någon chans att lyckas gå om Rögle. Rögles läge att komma upp till slutspels-kvalstrecket är även den att glömma då det inte återstår tillräckligt många omgångar för att lyckas ta sig över detta streck. Alltså har inte Rögle speciellt mycket att spela för i denna matchen men det är klart att Rögle vill visa sig starka och kommer antagligen att göra sitt bästa och försöka vinna matchen ändå såklart. Formen i Rögle är inte heller den något att skryta om då man endast lyckas plocka en enda vinst på de senaste 5 spelade matcherna. I den senaste omgången var det Växjö man mötte i ett back to back möte, och här blev resultatet 4-3 till Växjö Lakers efter ett förvånansvärd jämn match som gick ända till straffläggning innan Rögle fick se sig besegrade. Dominik Granak gjorde två mål i det senaste mötet mot Växjö totalt sett över hela säsongen har han gjort fem mål. Rögles interna poängliga är det Patrick Cehlin som leder med 32 poäng därefter Jack Conolly.

Allra senast så saknades Ivan Baranka, Felix Schutz och Jack Conolly, och det är mycket som talar för att läget i truppen är oförändrat för Rögles del.

Tidigare möten mellan lagen:

I denna statistik är det ytterligare saker som talar för Färjestads del då laget vunnit samtliga 3 möten mellan lagen. Senast var det en 4-1 vinst på hemmais där Rögle återigen fick se sig besegrade av värmlänningarna.

Vårt speltips:

Alla odds från Unibet.

Det är alldeles för mycket som talar för Färjestads del för att inte kalla dem storfavoriter, och detta syns även på oddsen då en vinst för Färjestad ger oddsen 1.53. Vilket jag skulle säga är det allra troligaste resultatet i denna match detta grundar jag på saker som tidigare prestationer och möten mellan lagen. Även att Rögle egentligen har speciellt mycket att kämpa för då de inte har någon chans att spela slutspel ändå. Att Färjestad har hemmais är såklart ingen nackdel heller.

Färjestad är ett målfarligt lag och därför är det relativt troligt att det blir över 5 mål i matchen vilket ger ett odds av 1.90 om man lägger ett spel på detta. Om man vill söka ännu högre odds så kan man lägga ett spel på att hemmalaget ( alltså Färjestad) gör över 3.5 mål i matchen detta ger oddset 2.23. Detta är ett spel som ändå har rätt goda chanser till utdelning då jag tror att Färjestad kommer styra matchen i stora drag och därmed så kommer det göras en del mål av dem.

Matchens lite större chansning är att Rögle inte lyckas göra ett enda mål under matchen och därmed lägga ett spel på ” Båda lagen gör mål” – Nej. Detta ger det höga oddsen 4.90 och höga odds innebär självklart högre risk men om Färjestad får en bra match kan detta spel gå in.

 

Infor-Lulea-Farjestad-

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se