Hem rekar-ishockey Du är här

SHL Speltips Färjestad – MODO

När: Torsdag, 12/11 – 2015

Tid: 19:00

Plats: Löfbergs Arena, Karlstad.

Då var det även dags för Färjestad BK att ta emot MODO Hockey i den 17:e omgången av SHL. Det har varit ett uppehåll i SHL i ett par veckor nu på grund av att det spelats CHL matcher som vissa av lagen i SHL har medverkat i. Nu rullar dock SHL åter igång och denna torsdags kväll är fullspäckad med hockey, spännande! Det är Färjestad som ligger på en 5:e placering i tabellen som möter 13:e placerad MODO.

Hemmalaget Färjestad har startat säsongen bra och är med i topp skiktet hyfsat bra, man ligger som sagt på en fjärde placering med 30 poäng. Man har därmed 10 poäng upp till serieledande Frölunda som leder tabellen med 40 poäng. Färjestad mötte i sin senaste match Luleå, denna match avgjordes för ca. 2 veckor sedan och matchen slutade med 3 poäng för värmlänningarna och vann alltså matchen med resultatet 3-2, matchen avgjordes på bortais för Färjestad. Matchen började antagligen precis som Färjestad tänkt sig, man gör ett tidigt mål i första perioden och det är Joakim Nygård som står för detta. Kvitteringen för Luleå kommer dock 10 minuter senare, det dröjer ända tills andra perioden innan Mikael Johansson återigen ser till att Färjestad tar ledningen i matchen. I den tredje perioden var det dags för Johan Ryno att peta in pucken i Luleå kassen, och därmed leder Färjestad matchen med 3-1. Luleå lyckas dock peta in ett mål i tredje perioden dock så räcker inte detta och det blir en tre poängare för Färjestad. Något som dom säkerligen är mycket nöjda med. Luleå lyckades skapa en del bra lägen och farliga chanser i matchen dock så räckte detta uppenbarligen inte och Färjestad visade sig vara det vassare laget.
Gästande Luleå åkte på storstryk i sitt senaste möte för två veckor sedan. Man förlorade med hela 7-4 mot Brynäs på bortais, en match som var motsatsen till målfattig, i andra perioden så fullständigt öste det in mål och det blev totalt 6 mål i denna period. Det var dock Brynäs som visade sig vara det bättre laget och MODO fick se sig besegrade i denna match. MODO har haft det aningen tufft i årets SHL, man har endast lyckats vinna 3 matcher av de 16 matcher som man har spelat och därmed har MODO som sagt placerat sig näst sist i tabellen nämligen på en 13:e placering. Därmed ligger man efter nykomlingarna Malmö, många hade säkerligen förväntat sig mer av MODO än vad dom har presterat i årets säsong. I matchen mot Färjestad så ska tar den nyvärvade amerikanaren Noah Welch över kaptensbandet och ska visa vad han går för, en spelare som inte spelat en match på 7 månader kommer han prestera lika bra som alla hoppas? – Det återstår att se.

Tidigare möten mellan lagen: Man har redan mött varandra en gång i årets SHL, denna match avgjordes även denna gång på Färjestads hemmaarena. Denna gången blev resultatet 4-3 till Färjestad, dock så gick matchen vidare till övertid, något som kanske inte var helt väntat.

Vårt speltips:

Odds från Unibet.

Det är väl inte direkt någon överraskning att jag sätter Färjestad som det favorittippade laget i den här matchen, man är med i toppen av tabellen och man har visat sig ha en stark och glödhet spelartrupp som gör allt för att vinna. Det kommer förmodligen inte bli allt för svårt att lyckas plocka en vinst mot MODO och jag tycker att det borde vara rätt säkert att lägga ett bet på Färjestad. Om man bestämmer sig för att lägga en slant på Färjestad så har man 1.40 gånger pengarna att se fram emot.

Om MODO lyckas vinna matchen så har man höga odds att se fram emot om man lägger ett bet på MODO. Oddsen för att MODO vinner matchen är skyhöga 6.30. Dock är väl detta inte det troligaste resultatet på denna match, men detta är hockey och det mesta kan hända!

färjsetrad

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se