Hem rekar-ishockey Du är här

SHL speltips Färjestad – Luleå

När: Torsdag, 4/2- 2016

Tid: 19:00

Plats: Löfbergs Arena, Karlstad

Ett av många lag som ska spela den 41:a omgången på torsdagskvällen är Färjestad som välkomnar Luleå hockey till Karlstad där dom ska göra upp om 3 viktiga poäng som båda lagen är i stort behov av nu när det börjar dra ihop sig för slutspel sakta men säkert. Detta kommer förmodligen att vara en av de jämnaste matcherna under kvällen och det är som sagt viktiga poäng som står på spel.

Hemmalaget Färjestad har spelat riktigt bra på den senaste tiden och jagar nu sin 5:e raka vinst, och har därmed verkligen hittat spelet. I dagsläget ligger man på en 5:e placering med sina 70 poäng och har därmed 4 poäng upp till konkurrenten Luleå som ligger på 3:e platsen med sina 74 poäng. Man vann i tisdags över serietvåan Frölunda inför hemmapubliken i Karlstad, en mycket stark prestation som säger en hel del om vilken form man har i laget. Matchen mot Frölunda började bra för Färjestads del då man fick in ett sent mål i den första perioden som gav Färjestad ledning, det var Niklas Arell som stod för detta mål. Andra perioden var det inget av lagen som lyckades komma till ett ordentligt avslut och denna period slutade till slut 0-0. Inför tredje så hade man en ett-måls ledning och man spelade med självförtroende vilket resulterade i att Joel Eriksson Ek tillsammans med Oskar Steen kunde snyggt lägga in 2-0 målet. Knappt minuten senare så reducerade Frölunda till 2-1 men tiden räckte inte till för Frölundas del och det slutade i en riktigt stark vinst för Färjestads del.

Tredjeplacerade Luleå har som sagt 74 poäng inför den 41:a omgången. Även Luleå har spelat bra den senaste perioden och har två raka hemmavinster i bagaget och jagar nu sin tredje raka vinst i torsdagens match. Allra senast var det 4:e placerade Linköping som stod på schemat, alltså det lag som ligger placerad mitt emellan Luleå och Färjestad. Detta var en match som Luleå vann utan större problem inför hemmafansen, och resultatet efter tre perioder slutade 2-0 för Luleås del. Och om man ser tillbaka till de 10 tidigare omgångarna som spelats så är Luleås SHL:s mest formstarka lag. Jacob Micflikier har fortsatt ledningen i den interna poängligan, och det var bland annat han som stod för ett av målen i mötet med Linköping. Därefter har man tre spelare som ligger på samma poäng i poängligan nämligen Toni Rajala, Johan Harju och Lucas Wallmark.

Läget i lagen inför mötet:

Färjestad har en skada i form av forwarden Marius Holtet, och det är oklart om han kommer medverka i torsdagens match.

Några andra skador eller avstängningar verkar inte vara rapporterade.

Tidigare möten mellan lagen:

De två senaste matcherna som spelades mellan lagen spelades uppe i Luleå och då var det bortalaget Färjestad som stod som vinnare, den allra senaste matchen gick dessutom till straffläggning. Matchen som spelades i Karlstad inför Färjestads hemmapublik vann man också med något av en kross nämligen 5-1. Så en statistik som talar för Färjestads fördel inför torsdagsmötet, jag tror dock att det verkligen kommer bli ett tufft avgörande.

Vårt speltips:

Alla odds från Unibet.

Jag tror att hemmalaget med sina 4 raka vinster i bagaget kommer stå som vinnare efter tre perioder. Detta grundar jag på att man verkar ha en otrolig form i laget och dessutom spelar man inför hemmafansen något som alltid är till fördel. Detta spel ger ett odds av 2.20 hos Unibet.

Jag tror att det kommer bli en relativt målrik match och därför så är spelet ”Båda lagen gör minst två mål – ordinarie tid” något som jag skulle rekommendera till ett relativt okej odds av 1.97.

Ett annat intressant spel om man vill ha lite bättre odds kan vara att lägga en slant på att Jacob Mcflikier gör mål i matchen, han leder som sagt Luleås interna skytteliga och är därmed en stark målgörare i laget. Detta spel är till oddsen 3.25. Lycka till.

Infor-Lulea-Farjestad-

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se