Hem rekar-ishockey Du är här

SHL Speltips, FÄRJESTAD – FRÖLUNDA

När: Tisdag, 2/2- 16

Tid: 19:00

Plats: Löfbergs Arena, Karlstad

Laget från Göteborg är tillbaka i toppen efter en vinst mot Djurgården i förra mötet, och det är såklart Frölunda jag pratar om. Det var några omgångar då Frölunda låg efter Skellefteå med några ynka poäng men de har nu lyckats ta tillbaka ledningen och kommer sannerligen göra allt för att dra ifrån ytterligare. Det är redan omgång 40 som ska avgöras imorgon, tisdag kväll på Löfbergs Arena i Karlstad. Det kommer att bli en tuff match då även Färjestad har spelat bra de senaste och det kommer säkerligen bjudas på bra hockey inför Färjestads publiken.

Hemmalaget Färjestad ligger på en 5:e placering i tabellen med 67 poäng. Färjestad har spelat riktigt bra de senaste matcherna och man har faktiskt tre raka vinster i bagaget, senast var det MODO man vann mot på bortais. Denna match började lugnt och det var hemmalaget MODO som gjorde första målet, ett mål som gjordes 11 minuter in i första perioden, 5 minuter senare var det dock dags för Färjestads spelaren Rickard Wallin att smälla in kvitteringen och 1-1 målet. Andra perioden började också aningen passivt dock så hade MODO en del skott på mål innan det var dags för Johan Olofsson att göra ledningsmålet i 13:e minuten, Färjestad får in ytterliga ett mål i MODO kassen innan det är dags för att gå på pausvila inför tredje perioden. Det ser aningen mörkt ut för hemmalaget inför den tredje perioden då man har två mål att hämta in för att komma ikapp, man lyckas inte heller få in något mål och tar ut målvakten för att öka trycket i slutet av matchen, detta resulterar istället i att Färjestad spikar igen kistan då Milan Gulas gör 4-1 målet för Färjestads del.

Färjestad verkar ha en skadad spelare i form av forwarden Marius Holtet.

Sen har vi laget som legat i toppen av tabellen hela säsongen, jag pratar såklart om Frölunda som som sagt lyckats plocka tillbaka ledningen ifrån Skellefteå efter att man lyckades vinna över Djurgården på Scandinavium inför hemmapubliken i helgen. Man har i dagsläget hela 85 poäng på sina 39 spelade matcher, och andra placerade Skellefteå ligger endast poänget efter på 84 poäng, Skellefteå ska även dom spela på tisdagskvällen och om dem skulle vinna den matchen och Göteborgarna skulle plocka 0 poäng i mötet mot Färjestad så tappar man ledningen på nytt. Men Frölunda har dock visat på stark form i de senaste omgångarna och jagar sin tredje raka vinst. Senast mötte man som sagt Djurgården på hemmais vilket resulterade i tre viktiga poäng för laget.

I sin korthet såg denna match ut som så att båda lagen lyckades skapa en del målchanser i första perioden men det var inget av lagen som lyckades komma till avslut. Andra perioden följde till en början samma trend som första perioden med en del riktigt bra målchanser för lagen innan Frölundas Ryan Lasch lyckades få in första målet i matchen för indianerna. Det dröjer dock inte många minuter innan Djurgården kvitterar, detta svarar dock Frölunda på genom att utöka ledningen med i den sista perioden då det är Spencer Abbotts tur att bli uppskriven i målprotokollet för Frölundas del. Sista målet i matchen görs av Oliver Lauridsen i slutminuten av matchen då Djurgården plockat ut målvakten för att öka trycket på Frölunda, men istället är det Lauridsen som lägger en genomkörare över hela isen och in i mål. Frölunda verkar inte ha några skadade eller utvisade spelare inför detta mötet av vad som rapporterats hittills.

Tidigare möten mellan lagen: Lagen har redan mött varandra tre gånger denna säsong, och vad man kan se av denna statistik är att Frölunda vunnit samtliga av dessa matcher dock har två av dessa vinster vart på övertid vilket kan vara något att anmärka på. Den senaste matchen som spelades mellan lagen gick dock inte till övertid utan istället var det Frölunda som bjöd på en riktig kross inför Färjestads fansen på Löfbergs Arena då man vann matchen med hela 6-0, detta är något som förmodligen kommer finnas i Färjestads spelarnas huvud inför matchen.

Vårt speltips:

Alla odds från Unibet.

Färjestad har spelat bra under de senaste omgångarna och man jagar just nu sin fjärde raka vinst, dock så har även Frölunda kommit ur den svacka man hade tidigare i januari. Jag kommer tippa Frölunda som vinnare i denna matchen då oddsen är höga för Frölundas del hela 2.50 för vinst efter tre perioder. Detta spel borde gå in då Frölunda vunnit alla tidigare inbördes möten denna säsong mellan lagen och man har visat att man inte har några som helst problem med att vinna inför Färjestad hemmapublik.

Ett annat spel som jag tror det finns potential till är Under 4 mål i matchen, detta grundar jag på att Färjestad antagligen kommer spela defensivt med tanke på Frölundas senaste stor vinst mot Färjestad. Därför tror jag att hemmalaget kommer vara mer passiva i detta mötet för att inte göra samma misstag som förra mötet. Detta är dock lite av ett vågat spel men den som söker höga odds får ofta ta risker. Lycka till!

Infor-Frolunda-Djurgarden