Hem rekar-ishockey Du är här

SHL speltips Djurgården – Rögle

När: Onsdag, 18/11- 2015

Tid: 19:00

Plats: Hovet, Stockholm

Då var det dags för den 19:e omgången att spelas mellan Djurgården och Ängelholmslaget Rögle. Det är denna gång Rögles tur att gästa på Hovet i Stockholm, matchen spelas redan imorgon, Onsdag, klockan 19:00. Denna match spelas mellan två lag som placerat sig i mitten av tabellen, man har en bit upp till toppen och har ungefär lika lång väg ner till botten. Båda lagen har visat att de emellanåt glänser till och tar oväntade vinster, därför tror jag att denna match kan bli extra tuff och jämn.

Hemmalaget Djurgården har spelat helt okej i år, man har varken underpresterat eller överpresterat baserat på de förväntningar de flesta hade på Djurgården kan jag tänka mig. Man ligger som sagt i mitten av tabellen lite närmare bestämt på en 8:e placering, man har hit tills plockat 27 poäng och Stockholmslaget har därmed 16 poäng upp till serieledande Frölunda. Man har totalt vunnit 9 matcher av sina 18 spelade matcher, bland dessa vinster har man bland annat lyckats plocka 3 poäng av serieledarna Frölunda, detta är något oväntat då Djurgården förlorat två gånger över tabelljumbon och nykomlingarna Karlskrona HK. I sitt senaste möte kommer man dessvärre från en hemmaförlust mot Örebro Hockey. Detta var en match som var relativt målsnål, slutresultatet blev 2-0 till Örebro efter tre spelade perioder. Första perioden slutade mållöst, båda lagen skapade ett par chanser men i stora drag var det Örebro som ledde matchen dock så var båda lagen väldigt defensiva vilket resulterade i att inga mål blev gjorda. I startminuterna på andra perioden så släpper Djurgården in ett mål efter en stark kontring från Örebros sida. Sen var ”actionen” i andra perioden i stort sett slut, det bjöds på ett par målchanser från Örebro men detta gav ingen utdelning. Tredje perioden började aningen bättre för Djurgårdens del, man lyckas producera lite farliga chanser, dock så är det trots detta Örebro som man får skriva in i målprotokollet och det är i slutminuterna som man släpper in det andra och sista målet i matchen.

Skåningarna från Ängelholm nämligen Rögle ligger ett par placeringar under Djurgården nämligen på en 10:e placering, man har lyckats peta ihop 23 poäng på sina 18 spelade matcher. Man har totalt vunnit 7 av sina spelade matcher i SHL. I sin senaste match som spelades för en vecka sedan så mötte man bottenlaget Karlskrona, denna match resulterade i 3 poäng för Rögle, 3 välbehövliga poäng får man ändå säga då man är i stort behov av att plocka poäng för att inte hamna för långt på efterkälken jämfört med de andra lagen. Rögles Norske målvakt Lars Volden gjorde en strålande insats i matchen då han höll nollan. Målskyttet i matchen det stod Patrick Celin, Ludvig Rensfeldt och Jack Connolly för.

Tidigare möten mellan lagen: Man har redan mött varandra en gång i årets SHL, denna match blev en målfattig uppvisning på Lindab Arena, Ängelholm. Matchen slutade 2-1 till Djurgården som därmed plockade en bortaseger.

Vårt Speltips:

Odds från Unibet.

Jag skulle tippa Djurgården som vinnare efter tre perioder i denna match, detta grundar jag på: Att man har generellt sett presterat bättre i serien än vad Rögle har. Man har redan vunnit tidigare inbördes möte, vilket man förövrigt som sagt gjorde på bortais. Djurgården kommer från en förlust och är hungriga på vinst inför hemmapubliken på Hovet. Oddsen för att Djurgården vinner matchen enligt Unibet är 1.72.

Det är dumt att kalla det skräll för det är inte överdrivet otroligt att Rögle faktiskt skulle lyckas knipa 3 poäng i denna match. Men om Rögle iallafall skulle lyckas vinna matchen har man höga 4.0 gånger pengarna, de är rätt bra odds och det kan därför vara värt att lägga en slant på om man är lite ”extra gambling sugen”. Men det allra troligaste resultatet i denna match är en vinst till Djurgården, min gissning är att Djurgården vinner matchen med 3-1.

original

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se