Hem rekar-ishockey Du är här

SHL Speltips Djurgården – Frölunda Indians

När: Tisdag, 23 Februari 2016

Tid: 19:00

Plats. Hovet, Stockholm

 

På tisdagskvällen är det dags för de flesta lagen att spela den 46:e omgången, resterande 4 lag spelar på onsdagskvällen. Bland annat är det serietvåan Frölunda som åker upp till huvudstaden och ska ta sig an Djurgården på Hovet. Frölunda som verkar ha återhämtat sig något ifrån svackan man haft under början av februari. Men kommer detta vara tillräckligt för att Djurgården ska vinna inför hemmapubliken detta återstår att se.

Hemmalaget Djurgården ligger på en sjätte placering med sina 75 poäng, och det är nu mycket tätt i det övre skikten av tabellen. Mellan tredje placerade Linköping och 8:e placerade Växjö så skiljer det endast 9 poäng. Detta betyder att Djurgården är i ett stort behov av att plocka poäng om de ska vara garanterade en slutspelsplats. I dagsläget ligger man precis över sträcket men har endast 1 poäng upp till Färjestad. På de senaste 5 matcherna som laget spelat så har man vunnit 4 av dessa. Alltså har man gjort bra ifrån sig på den senaste tiden och man har visat sig vara väldigt starka. I den senaste matchen spelade man mot Brynäs på bortais. Detta slutade i viktiga poäng för laget som tog med sig 3 poäng till Stockholm. Matchen i sin korthet utspelar sig på det viset att det är Brynäs som smäller in första målet, Djurgården är dock vakna och svarar bara minuterna senare med att kvittera till 1-1 det är Linus Hultström som står för detta. I andra perioden så visade Djurgården vem som bestämmer och tar ledningen efter 8 minuter in i perioden. Tredje perioden var fylld med action, och det gjordes totalt 5 mål i denna period. Det var Djurgården som stod för tre av dessa och detta resulterade i att man vann matchen med 5-3.

Frölunda Indians har haft något av en svacka tidigare under början av året, detta verkar ha vänt till det bättre då man vunnit tre raka matcher och är alltså på jakt på sin fjärde raka vinst. Det senaste mötet var ett back to back möte mot Örebro, detta var en match som slutade i en säker vinst för Frölundas del då man vann matchen med 2-0. Detta var en relativt händelselös match och det ramlade endast in mål i den första perioden. Det är Patrik Carlsson som står för det första målet som kommer 6 minuter in i matchen. Nästa mål kommer redan 20 sekunder efter Carlssons mål och denna gång är det Kristian Vesalainen som hittar nätet. Det var en del målchanser i de övriga perioderna men detta var inget som gav någon utdelning. Frölunda är på säker mark och är tillsammans med Skellefteå så har man ett försprång i toppen gentemot de övriga lagen.

Tidigare möten mellan lagen: Lagen har som de flesta övriga lag i SHL mött varandra 3 gånger under säsongen och Frölunda har vunnit 2 av dessa 3. Båda Frölundas vinster var på hemmais. Alltså verkar Frölunda ha svårare att besegra Djurgården när de spelar på hemmaarenan.

Vårt speltips:

Alla odds från Unibet.

Båda lagen har rätt höga odds i denna match. Jag skulle säga att det är Frölunda som har störst chans att vinna denna match, men jag tror dock att det kommer bli en rätt så jämn kamp då Djurgården spelat bra i sina senaste matcher. Men om man ser till tidigare delen av säsongen så har Frölunda presterat på en mycket högre nivå. Frölundas odds i matchen ligger på 2.25, jämförelsevis ligger Djurgårdens odds på 2.70.

De som vill vara på den lite mer säkra sidan kan man sätta en slant på att Frölunda vinner inklusive straffläggning och förlängning, och på så sätt undvika ett x resultat i matchen.

Även spelet över 5 mål i matchen ger rätt goda odds nämligen 1.91. Detta spel anser jag har goda chanser då målsnittet i SHL ligger på 5,5 mål per match, och Frölundas snitt ligger något högre än det totala snittet i SHL.

Det är alltid lika svårt att gissa ett resultat i en hockeymatch men om man känner sig sugen på riktigt höga odds så tror jag att matchen kommer sluta 4-3, och detta ger det mycket höga oddset 38.00.

 

 

 

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se