Hem rekar-ishockey Du är här

SHL Speltips Djurgården – Brynäs

När: Torsdag, 3/12 – 15

Tid: 19:00

Plats: Hovet, Stockholm

Då var det dags för den 24:e omgången, och det är Djurgården och Brynäs IF som ska göra upp på Hovet på torsdag kvällen. Det skiljer inte jätte många placeringar mellan lagen, Brynäs ligger på en 4:e placering medans Djurgården ligger några placeringar efter nämligen på en 6:e plats. Det är bäddat för en spännande uppvisning när Gävle lagen åker ner till Stockholm och det krävs endast ett poäng för att Brynäs ska lyckas gå om Växjö och därmed placera sig på en 3:e placering.

Hemmalaget Djurgården har som sagt lyckats att klättra upp på en sjätte placering när det blir allt tätare i toppsegmentet av tabellen. Man har lyckats skrapa ihop 36 poäng på sina 23 spelade matcher. I sin senaste match som spelades i söndags så mötte man Malmö Redhawks, vilket slutade i en 3 poängare för Stockholmslaget, och resultatet i matchen blev till slut 4-1 för gästande Djurgården. Det är Adam Ollas-Mattson som står för det första målet i matchen och han ser till att Djurgården plockar en 1-0 ledning tidigt i matchen. Malmö spelar bra i första perioden och levererar en del farliga chanser, dock så räcker inte detta för Malmös del och det är istället Patrick Thoresen som utökar ledningen för Djurgårdens del. I andra perioden så var det relativt lugnt och denna period slutade mållöst. Det var dock aningen mer action i tredje perioden då Malmö efter några farliga målchanser äntligen lyckas få in pucken i Djurgårds kassen och reducerar därmed till 1-2. I slutet av perioden så är de dock Djurgården som presterar och det är Robin Alvarez och Markus Ljung som gör varsitt mål och därmed blir slutresultatet 4-1 till Djurgården. En bra match av Djurgården och man hittade verkligen flytet i denna match. Den interna poängligan i Djurgården är det just Patrick Thorensen som leder, tätt följt av Tomi Sallinen och Markus Ljungh. Detta är väl de spelare som visat sig vara mest målfarliga i årets säsong och de spelare som Brynäs ska vara lite extra försiktiga med.

Fjärde placerade Brynäs har spelat bra i årets säsong och har faktiskt lyckats vinna 2 gånger över ett av de mest dominanta lagen i årets SHL nämligen Frölunda, som även dom spelar på torsdagskvällen. I sin senaste SHL match som spelades för drygt en vecka sedan så åkte man på en förlust efter att man förlorat mot Skellefteå på bortais, resultatet efter tre perioder blev tyvärr 4-0 till Skellefteå. Därmed blev det inga nya poäng för Brynäs i detta möte.

De spelare som Djurgården kommer behöva se upp för lite extra är Anton Rödin, som bland annat leder SHL:s totala poängliga, även Greg Scott och Nick Johnson är riktigt vassa spelare som ofta lyckas hitta nätet.

Tidigare möten: Senast man mötte varandra var i September, då var det Brynäs som lyckades vinna med 2-1 över Djurgården, även denna match spelades på Hovet och därmed Djurgårdens hemmaarena.

Vårt speltips:

Odds från Unibet.

Det är upplagt för att kunna bli en jämn match på Hovet på torsdagskvällen. Men jag skulle ändå sätta Brynäs som favoriter i denna match även om det faktiskt är en rätt svårtippad match för att vara ärlig. Brynäs har spelat aningen bättre i tidigare matcher och därmed har man en bättre tabell-placering, dock så är det bortais för Brynäs men detta har man bevisat att man kan vinna på mot Djurgården senast i September. Det är höga odds på att Brynäs vinner matchen, och de ligger på hela 2.70 enligt Unibet. Man har ju en del farliga spelare bland annat poängliga ledaren Anton Rödin.

Något som kanske är lite mer säkrare att tippa på är att ” Båda lagen gör minst två mål” , detta till ett odds av 1.84 gånger pengarna. Det brukar ofta bli måltäta matcher när Brynäs är i farten och det skulle inte förvåna mig om detta bet går in. Lycka till!

brynas