Hem rekar-ishockey Du är här

SHL Skellefteå – Djurgården

När: Lördag, 26/12- 15

Tid: 16:00

Plats: Skellefteå Kraft Arena.

Då var det återigen dags för en fullspäckad hockey lördag efter cirka 2 veckors juluppehåll ifrån SHL. Det är alltså den 28:e omgången som ska avgöras och denna match står mellan Skellefteå som tar emot Djurgården på Skellefteå Kraft Arena. Det lär vara spelsugna lag som vi kommer få se på isen ikväll efter matchuppehållet.

Hemmalaget Skellefteå ligger på en andra placering i tabellen endast poängen efter serieledarna från Göteborg nämligen Frölunda. På 27 matcher så har Skellefteå samlat ihop 61 poäng och det är såklart riktigt lockande för Skellefteå att återigen plocka serieledningen från Göteborgarna, och för att man ska återta serieledningen av Frölunda så krävs det att Frölunda förlorar kvällens match samt att Skellefteå plockar en tre poängare i kvällens möte mot Djurgården. Skellefteå spelade sin senaste match för 2 veckor sedan då mötte man Örebro på bortaplan, denna match slutade 3-2 till Skellefteå. I matchen mot Örebro så startade man bra men trots detta så var det Örebro som tog ledningen i slutet av den första perioden. I andra perioden är det Skellefteå som har övertaget i matchen och det är Fredrik Lindgren som reducerar till 1-1. Sedan var det dags för Petterson att skrivas ner i målprotokollet då han vänder matchen till 2-1 för Skellefteå. I de första minuterna av sista perioden så lyckas dock hemmalaget Örebro smälla in ett skott och därmed kvitterat till 2-2. Det är i en powerplaysituation som Sebastian Aho får målchans och han tar denna chans och ger därmed Skellefteå en viktig vinst. Skellefteå jagar sin tredje raka seger dock så har man vunnit de 7 senaste matcherna på hemmais. Detta är en statistik som borde vara lite oroväckande för Djurgården. De spelare som leder den interna poängligan i laget är Patrik Zackrisson, Andrew Calof och Janne Pesonen.

Sjätte placerade Djurgården har spelat helt okej i år får man ändå säga och man ligger i den övre halvan av tabellen, man har totalt lyckats skrapa ihop 45 poäng på sina 27 spelade matcher. I sin senaste match mötte man Växjö Lakers, denna match vann man med betryggande 4-1 inför hemmapubliken på Hovet. Djurgården hade kontroll på denna match från start då man i de tre första minuterna fick in två mål, sedan kom det ytterligare ett mål ifrån Djurgårdens sida i slutet av första perioden. Efter Djurgårdens målchock tidigt i matchen så hade man full kontroll och det dröjde till sista perioden innan nästa mål i matchen kom. Det var Växjö som 8 minuter in reducerade till 3-1, men Växjö lyckades inte få till något mer mål i matchen och istället så var det Djurgården som på nytt hittade Växjönätet. En viktig vinst för Djurgården som klättrar i tabellen.

Tidigare möten mellan lagen: Denna statistik är inte riktigt vad man har förväntat sig och det gör matchen ännu mer spännande. Man har nämligen mött varandra två gånger tidigare under SHL-säsongen och båda dessa matcher har spelats på Hovet i Stockholm, båda dessa gånger så har Djurgården faktiskt vunnit över Skellefteå med samma 2-1 resultat båda gångerna. Är det så att Skellefteå har svårt för att möta just Djurgården eller är det bara tillfälligheter? Det är upp till bevis i kvällens match.

Vårt speltips:

Alla odds kommer från Unibet.

Jag sätter tabelltvåan som presterat riktigt bra under säsongen som vinstfavoriterna i denna match. Man har vunnit sina 7 senaste hemmamatcher och har endast 1 poäng upp till serieledarna. Man är har otroligt vassa spelare såsom Zackrisson och Calof som presterar gång på gång. Därför så tror jag att Skellefteå kommer vinna matchen, och oddsen för detta enligt Unibet är 1.60.

Om man vill få upp oddsen lite så kan ett spel på ” Båda lagen gör minst två mål- ordinarie tid” – Ja.
Vara ett intressant bett. Detta tror jag kommer inträffa då båda lagen brukar göra mycket mål. Oddsen för att Patrik Zackrisson som leder den interna poängligan i Skellefteå gör mål inom ordinarie tid i matchen är höga 3.80 och kan vara värt att lägga ett bet på. Lycka till!

3579651_2048_1152

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se