Hem rekar-ishockey Du är här

SHL SEMIFINAL Växjö Lakers – Skellefteå AIK

När: Torsdag, 2016-04-07

Matchstart: 19:30

Plats: Vida Arena, Växjö

Då var det återigen dags för en match i SM-slutspelet 2016, och det är såklart den fjärde matchen som ska spelas mellan Växjö Lakers och Skellefteå AIK. Denna gång är det Växjö som står som hemmalag och matchen spelas då även på Vida Arena i Växjö. Ska Växjö återigen lyckas vinna över Skellefteå inför hemmapubliken? Det återstår givetvis att se, men en spännande match är att räkna med!

Växjö har som sagt blivit ställda mot Skellefteå i semifinalerna. Än så länge har 3 av 7 matcher spelats och Skellefteå har ett försprång gentemot Lakers då de har vunnit 2 av dessa 3 matcher. Men det kunde lika gärna varit tvärtom då matcherna har varit jämna. Växjös vinst plockade de på hemmaisen i match nr. 2, och denna match var en ytterst jämn 3-2 vinst för Växjö som till och med avgjordes på övertid. I den allra senaste matchen däremot, som spelades i tisdags, var det däremot Skellefteå som hade ett aningen bättre grepp om matchen. Ett revanschsuget Skellefteå tog emot Växjö hemma i Skellefteå Kraft Arena, och det dröjde blott 10 minuters spel innan backen Tim Heed hittar Växjö nätet i Powerplay. I andra perioden så blev Skellefteås dominans allt mer påtaglig i matchen, men Växjö målvakten Christopher Nihlstorp höll tätt i nätet under perioden och gjorde detta på ett förstklassigt vis. När det var dags för period tre så lyckades Växjö kämpa emot mer effektivt men en misslyckad passning blev ödeläggande då detta istället ledde till att Pontus Petterström utökade ledningen till 2-0. Resultatet i denna match blev en repris av det resultat som blev i den första semifinalsomgången mellan lagen.

Skellefteå har varit en av de allra mest dominanta lagen tillsammans med Frölunda under hela säsongen och det har även börjat återspegla sig här i slutspelet då man vinner de flesta av sina matcher. I sin senaste match mötte man som tidigare nämnt Växjö och matchbilden såg relativt dominant ut för Skellefteås del som till slut lyckades vinna matchen med 2-0 i resultat. Målskyttar var Tim Heed och Pontus Petterström.

Vårt speltips:

Alla odds från Unibet.

Det är svårt att ha någon självklar favorit i denna matchen då båda lagen vunnit alla matcher de spelat mot varandra på hemmais, och på torsdagskvällen är det återigen dags att spela på Växjös hemmaarena vilket om trenden håller i sig borde resultera i en vinst för Växjö. Det jag tror kommer hända i matchen är att trenden kommer brytas och att Skellefteå kommer lyckas vinna matchen. Detta grundar jag på att Skellefteå varit det mer stabila laget under säsongen samt att Skellefteås vinster nu under semifinalerna har varit mer överlägsna än vad Växjös vinst har varit. Jag tror att matchbilden kommer vara väldigt jämn men att till slut Skellefteå står som slutgiltiga segrare inom ordinarie speltid. Detta ger ett odds av 2.15 enligt Unibet.

En sak som är värt att notera är att det inte har blivit särskilt många mål i tidigare matcher mellan lagen. I match ett blev det totalt 2 mål, i match nummer två blev det totalt 5 mål och i den senaste matchen blev det där också 2 mål. Därför finns det goda chanser till att spelet ” under 4 mål” går in under torsdagens match. Detta ger ett högt odds av 2.50 gånger pengarna.

 

Infor-Orebro-Skelleftea

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se