Hem rekar-ishockey Du är här

SHL SEMIFINAL LULEÅ – FRÖLUNDA INDIANS

När: Fredag, 2016-04-08

Matchstart: 19:30

Plats: Coop Norbotten Arena, Luleå

Slutspel är det som bekant gäller i SHL, och det är inget mindre än semifinal nummer fyra mellan Luleå och Frölunda som ska avgöras på fredags kvällen. Denna gången är det Luleås tur att vara värdar för matchen och därmed är det Göteborgarnas tur att sätta sig i bussen och åka upp till Coop Norbotten Arena.

Luleå har hängt med bra i SHL hela säsongen och i slutet av säsongen blev det allt mer och mer tydligt att Luleå var att räkna med i slutspelet, och mycket riktigt gick det vägen och nu befinner de sig i semifinal och det ska därmed spelas totalt 7 matcher mellan lagen innan två finalister kan bli utsedda.

Frölunda har för de flesta varit självklara kandidater till slutspelet om man följt dem under årets säsong. De har tillsammans med Skellefteå mer eller mindre dominerat ligan under året och har verkligen visat sig starka.

Lagen har som tidigare nämnt redan spelat mot varandra tre av sju matcher, och det är Frölunda Indians som i dagsläget leder dessa matcher med 2-1. Den match som Luleå vann var match nummer två och den spelades på Luleås hemmais. Alltså har båda lagen vunnit alla hemmamatcher i semifinals-omgångarna. I båda de matcher som Frölunda har stått som slutgiltiga vinnare har Luleå inte fått in ett enda mål, vilket är lite intressant att se. I den allra senaste matchen som spelades på onsdagskvällen var det indianerna som stod som slutgiltiga segrare med resultatet 3-0. Detta var en match som Frölunda verkligen hade det stora övertaget i och det är tack vare Luleå målvakten Joel Lassinantti som resultatet inte blev ännu större. Det var en matchtrend som höll i sig rakt igenom alla tre perioder, nämligen att Frölunda fick in ett mål i varje period. Första målet kom redan 6 minuter in i matchen när Robin Figren lyckades få in pucken i Luleå kassen. Nästa mål kom i slutet av andra perioden och denna gången var den Johan Sundström som hittade nätet. Frölunda fortsätter att ha greppet om matchen och Luleå hade svårt att få spelet att funka. I slutsekunderna av tredje perioden så var det Mats Rosseli Olsen som satte spiken i kistan och fick in 3-0 målet. Mestadels dominans av Frölunda även om Luleå på slutet fick igång spelet igen men inte riktigt lyckades skapa några farliga lägen.

Frölunda har med två spelare i poängligan för slutspelsperioden och det är Artturi Lehkonen på en andra placering samt Ryan Lasch som håller femte platsen. Luleå har med en spelare i samma statistik och det är Lucas Wallmark som ligger poängen före Lasch på fjärdeplatsen.

Vårt speltips:

Alla odds från Unibet.

Jag går emot spelbolagens oddssättning vad gäller denna matchen och säger istället att jag tror att det är Frölunda som kommer stå som slutgiltiga segrare efter tre perioder. Detta till det goda oddset, i min mening i alla fall, 2.75. Luleå har oddset 2.30. Anledningen till att jag tror att Frölunda kommer vinna matchen är att laget verkligen fick igång spelet i onsdagsmatchen när spelet från Frölundas sida såg väldigt övertygande ut. Andra anledningar spelar även in då jag anser att Frölunda spelat hockey på en mycket högre nivå och varit mer stabila under tidigare delar av säsongen.

Jag tror att detta kommer att vara en match som är aningen mer mål tät än de tidigare inbördes mötena. Därför tror jag att båda lagen gör minst två mål, detta spel ger 2.18 i odds. Detta tror jag har chans att gå in på grund av att båda lagen kommer vara riktigt hungriga och Luleå kommer vara extra revanschsugna.

Johan Sundström har varit en stabil spelare hela säsongen och har legat i toppen av Frölundas poängliga, om Sundström gör mål i matchen så ger detta oddset 5.25. Detta är såklart alltid situationer som är svåra att förutspå men jag tror att det finns chans till utdelning.

 

frölunda

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se