Hem rekar-ishockey Du är här

SHL Bettingtips Luleå – Örebro

När: Tisdag, 23 Februari 2016

Matchstart: 19:00

Var: COOP Norrbotten Arena, Luleå

Då är det Luleås tur att stå som värdar när Örebro kommer på besök i den 46:e omgången. Detta är bara en av 5 matcher som spelas denna tisdagkväll. Det är två pressade lag som båda är i behov av att plocka poäng om de ska kunna känna sig säkra. Och det är faktiskt bara 7 grundomgångar kvar i SHL, det märks verkligen att det börjar närma sig slutspel.

Hemmalaget i denna matchen är som sagt Luleå och man är i nuläget slutspelsklara men det är inte många poäng ner till mittenskiktet, alltså mycket jämnt i den övre halvan av tabellen om man bortser från Skellefteå och Frölunda som dragit ifrån övriga fältet något. Man ligger på en fjärde placering med sina 78 poäng. Men laget har haft det lite tufft i de föregående omgångarna och Luleå verkar ha lite problem med formen i laget eller så har man bara haft något av en otursperiod bakom sig för man har förlorat tre raka matcher, något som inte är speciellt bra i detta skede av säsongen. Allra senast så var det 13:e placerade MODO som stod på radarn. Detta var en match som Luleå blev tvungna att se sig besegrade i vilket inte var helt förväntat speciellt eftersom att matchen spelades på hemmais. Matchen i sin korthet börjar dåligt för Luleå då man släpper in ett mål 7 minuter in i första perioden, dock så svarar man på detta 10 minuter senare då Peter Cehlarik kommer med kvitteringen. Andra perioden slutade mållös och det fanns inger riktigt tempo vid denna tidpunkten i matchen, inför tredje perioden så hittade MODO tillbaka till den rätta rytmen och fick in två mål. Luleå lyckades inte få till det spelmässigt i tredje och matchen slutade 3-1 för MODO:s del. En ökänd poängplockare för Luleås del är Jacob Micflikier som leder den interna poängligan i Luleå, och detta gör han med sina 17 mål och 13 assister.

Örebro ligger på en 10:e placering med sina 63 poäng och har därmed lite press på sig att fortsätta plocka poäng så inte lagen under kommer ikapp. I dagsläget ser det relativt lugnt ut då 11:e placerade Malmö har hela 12 poäng upp till Örebro men det hade självklart varit skönt för ett lag som Örebro att kunna känna sig säkra på att få spela om en slutspelsplats. Om man ser tillbaka till de fem senaste matcherna som Örebro spelat så har man endast lyckats vinna 2 av dessa man har dock plockat poäng i ytterligare 1 match. Anledningen till att man haft de lite tufft resultatmässigt de senaste kan bero på att man allra senast spelade ett back to back möte mot Frölunda som resulterade i 2 förluster varav en gick till förlängning. Den senaste matchen var som sagt mot Frölunda och spelades i Lördags i Scandinavium, Göteborg. Detta var en match som Frölunda hade full kontroll på och Göteborgarna kunde gå som segrare ifrån matchen utan att ha släppt in ett enda mål, slutresultatet blev alltså 2-0. Man spelade bra och hade en del målchanser men det gick helt enkelt inte att komma till avslut, tråkigt för Örebro men man är säkerligen mycket revanschsugen inför mötet med Luleå. Den interna poängligan i laget är det Martin Johansson som leder tätt följt av Daniel Viksten, detta är två spelare som Luleå ska hålla ett extra öga på i mötet.

Tidigare möten mellan lagen: Tre tidigare gånger har man spelat mot varandra under denna säsong. Luleå har vunnit 2 av dessa 3 matcher, och det senaste mötet mellan lagen var en 5-3 vinst för Luleås del. Örebro vann däremot det första mötet mellan lagen som spelades i Oktober, detta var till och med lite av en kross då slutresultatet i denna match blev 4-0 för Örebros del.

Vårt speltips:

Alla odds från Unibet.

Detta känns som en match som Luleå kommer ha övertaget och därmed kontrollera och till slut vinna matchen. Detta grundar jag på tidigare resultat och prestationer den senaste tiden där Luleå spelat bättre och verkar ha en lite bättre form i laget, även tidigare interna möten mellan lagen talar för en Luleå-vinst i denna match att Luleå även spelar på hemmaplan är såklart även de en fördel. Detta ger det mediokra oddset av 1.65.

Ett annat spel som jag tror har goda chanser till utdelning är spelet hemmalaget gör över 3 mål som ger ett lite högre odds nämligen 1.92.

orebro