Hem rekar-ishockey Du är här

OS: Tre Kronor storfavoriter mot Tyskland

Det råder ingen tvivel om att Tre Kronor är stora favoriter när de idag ställs mot Tyskland i den andra omgången av OS-turneringens andra omgång.

tre kronor boostade odds betfair

Efter att planenligt ha städat av Norge med bekväma 4-0 under torsdagen var det ingen lång vila som stod på schemat, utan det är dags för match knappt 24 timmar senare igen. Förbundskapten Rikard Grönborg kommer dock inte att förvänta sig något annat än ytterligare tre poäng här också för att ha bra utgångsläge inför gruppfinalen på söndag.

Trots 4-0-segern igår var det ingen match som kommer att fastna på minnet. Framför allt spelet i numerärt överläge lämnade mer att önska och det enda egentliga glädjeämnet förutom segern var nyckelspelaren Linus Omark som svarade för tre assistpoäng i matchen. Vi får hoppas att coacherna har finslipat på detaljerna inför denna match mot Tyskland och inför resten av turneringen. Special teams kan vara skillnaden mellan himmel och helvete, vilket vi har sett prov på många gånger genom åren.

Inför dagens möte kan vi få hoppas på att få igång de förväntade målskyttarna och att de yngre förmågorna i truppen så som Rasmus Dahlin kan få chansen att få lite speltid. Just Dahlin fick något överraskande vila i föregående match mot Norge så det bäddar för att han kommer att få göra OS-debut idag. Detta är ett perfekt tillfälle för hela truppen att bygga upp självförtroende inför resten av turneringen.

Tyskland åkte på en förväntad förlust mot vårt kära grannland Finland med 2-5. Tyskarna hängde dock med någorlunda i ungefär halva matchen innan Finland fick proppen ur och kunde göra två mål och samtidigt stänga matchen i slutet av den andra perioden. Det var framför allt utvisningarna som ställde till det för Tyskland då de släppte in tre av de fem målen när de hade en spelare utvisad. Därmed står det klart att även de behöver slipa på special teams för att ge sig själva chansen att få med sig ett bra resultat från dagens möte.

Med tanke på att hela den tyska truppen till vardags hör till i den tyska ligan är det inte speciellt mycket som får en att höja på ögonbrynen när man ögnar igenom deras spelartrupp. De som sticker ut mest är veteranerna Christian Erhoff och Marcel Goc som sitter på viktig erfarenhet ifrån NHL. En annan som kanske många svenskar känner igen är centern Felix Schutz, som höll till i SHL-laget Rögle för några säsonger sedan. Dock bör detta bli en enkel resa för Sverige och Tre Kronor och likt matchen mot Norge så bör vårt landslag klara av att vinna även denna match utan några större bekymmer. Dock är det inte bara att ställa ut skridskorna och förvänta sig att det ska gå helt smärtfritt till, utan det är fortfarande ett hårt jobb som måste göras.

Hämta dina boostade odds här

 

Vill du spela på dagens match mellan Tre Kronor och Tyskland eller någon av de andra OS-matcherna som spelas så rekommenderar vi att du besöker Betfair, som erbjuder boostade odds på svensk seger. Du får 6.00 i odds på att Sverige tar hem matchen.