Hem rekar-ishockey Du är här

Odds och bettingtips Djurgården – Skellefteå 5 Mars

 
Med fem matcher kvar innan slutspelet drar igång, börjar nerverna visa sig hos de olika lagen i SHL: Matcherna blir intensivare, utvisningarna ökar i höjd med adrenalinet och målchanser sumpas.
Som alltid med nerver, blir oddsen mer svårtolkade och möjligheterna att tippa rätt blir svårare. Men när slutspelet närmar sig är det hög tid att lägga odds på laget du tippar ska vinna.  Våra betting experter kommer ge dig speltips med odds och annat spännade här!

Oddstips inför Djurgården-Skellefteå

Det är trots allt ett hetare Djurgården som väntar på Hovet. Visst, de senaste matcherna har varit hackiga: Överkörda av Örebro, kämpig vinst mot Linköping, förlust mot Luleå för att sedan ta hem en seger mot HV71.

Det har varit kämpiga poäng men likväl poäng. Skellefteå AIK har tidigare inte hittat något sätt att hantera Reideborns storspel i kassen. Och om Skellefteås Joakim Lindström inte hittar ett sätt att spela runt giganten i Djurgårdskassen, kan vi troligtvis förvänta oss ännu en förlust mot Stockholmslaget.  Spelbolaget Unibet är på samma spår. Här hittar du odds på Djurgården på 1.85 och Skellefteå 3.75 och vid ovvagjort 4.40.

Kommer Skellefteå lyckas göra mål mot Djurgården?

Vad som skiljer de båda klubbarna åt är trots allt Djurgårdens starka defensiv där Reideborn släppt in 11 mål färre under säsongen. Djurgården har dessutom en jämnare fördelning av målgörare vilket inte minst tar sig uttryck i skytteligan med Jakob Lilja på 34 poäng, tätt följd av Daniel Brodin och – SHL:s bästa spelare i januari – Emil Bemström på 31 poäng vardera. Det är en jämnare spridning vilket resulterar i fem fler mål under säsongens för Djurgården. Således har Djurgården en målskillnad på positiva 23, mot Skellefteås +7.

Tillsammans med en starkare defensiv, och tre tidigare vinster mot Skellefteå, ser Djurgården ut att vara det starkare laget. Och således ett säkrare alternativ för att satsa pengar på. Men här finns alla möjligheter för en skräll och för den våghalsiga finns det mycket att vinna.

Vilka lag får direktplatsering till kvartsfinalen i SHL?

Med bara fem matcher kvar, och fem ynka poäng bakom Djurgården, väntar en intensiv match fylld med nerver och sug efter revansch. Djurgården som ligger på femte placering, jagade av Malmö ( 73 poäng) och tätt i ryggen ett hämndlystet Skellefteå AIK på 72 poäng. Alla tävlar om en placering på sex eller högre och således kvalificera sig för en direktplacering till kvartsfinal och ett intensivt slutspel. Något som Skellefteå AIK lyckats bra med de senaste åren. Laget har tagit sig till final hela sju gånger av de nio senaste slutspelen. En siffra vi inte kan bortse från. Dessutom slog Skellefteå ut Djurgården ur slutspelet förra säsongen, vilket kan vara ett mentalt övertag i en match av liknande kaliber.
DIF SAIK SHL 5e mars Källa: SHL.se

Tidigare matcher mellan Djurgården-Skellefteå

Det är två offensiva lag som gör upp på Hovet. Djurgården med lite mer framgång i fronten men framförallt en mycket starkare defensiv. Med det sagt kan det bli tungt för Skellefteå på tisdag. Två hemmaförluster och en bortamatch, talar inte statistiken mot just Djurgården. Skellefteås offensiv har haft det kämpigt mot Djurgårdens defensiv och framförallt har Adam Reideborn visat sig svår att hantera. Säsongens första hemmamatch mot Djurgården resulterade i 0-5, där Adam Reideborn stod för inte mindre än 41 räddningar och därmed blev matchens lirare. Nästa hemmamatch för Skellefteå såg det ut att gå bättre: det skapades en hel del målchanser men en ineffektiv offensiv – och framförallt Reideborn – straffade Skellefteå AIK och slutresultatet blev 1–3 till Djurgården. Återigen gjorde Reideborn 41 räddningar, en trend som ser ut att hålla.

Reideborn DIF Skellefteå Källa: Djurgården Hockey

Skellefteå har däremot haft mer flyt och bättre spel på Hovet i Stockholm. Förra gången de gästade Djurgården, slog de in en två-målsledning i mittenperioden och således satte skräck i Reideborn. Hemmalaget var dock snabba på kvitteringen och inför slutperioden var resultatet 2–2. Skellefteå hade spelet under tredje perioden och såg länge ut att bryta trenden mot Djurgården innan de gick in i förlängning. Där spelade Brodin fram till forwarden Jakob Lilja som säkert slog in pucken och därmed satte stopp för Skellefteås drömmar om revansch.
Med det sagt skall vi dock inte räkna ut Skellefteå. Trots att oddsen talar för Djurgården, har laget trots allt tagit sig direkt till kvartsfinal tio år på raken, vilken innebär en mental fördel. Dessutom vann laget grundserien fyra säsonger på raken (2012-2016) vilket inget svenskt hockeylag tidigare lyckats med. Utöver det har laget två av de fem målfarligaste forwardens SHL erbjuder: Joakim Lindström på en 3:e plats i skytteligan med sina 37 poäng (14 mål, 23 assist) och Oscar Möller tätt därefter på en 5:e plats med 35 poäng (18 mål, 17 assist). Med sina två senaste matcher vunna, kan det även medföra ett bättre glid i den mentala uppförsbacke som väntar.

Vart hittar man live stream för Djurgården – Skellefteå?

Man kan streama denna jämna kamp via bland annat BET 365s live stream. Vi tippar på att många vill se denna fartfyllda och troligen jämna kamp. Man kan antingen kolla på matchen via Cmore som har rätt att sända alla SHL matcher eller som vi skrev live streama matchen via BET365. Passa att live streama matchen samtidigt som du lägger dina live odds.

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se