Hem rekar-ishockey nhl Du är här

Sjunde avgörande matchen i Eastern Conference

Ikväll avgörs det vilket lag som tar nästa steg till Stanley Cup-finalen där Nashville ”Smashville” Predators väntar. Det är en direkt avgörande match där det lag som förlorar åker ur slutspelet och det andra laget avancerar. Det är helt enkelt Game 7 i Eastern Conference-finalen.

Senators senaste succé

Ottawa kunde samla ihop sig och hitta tillbaka till sitt framgångsrika spel. Från att ha torskat med 7-0 i femte matchen blev det nu mer stabilt och inte lika hafsigt. Ingrediensen bakom segern stavas Craig Anderson som var en demon i kassen då han bara släppte in 1 mål på 46 mottagna skott. Han var överallt helt enkelt. Och det var det som krävdes för att Senators inte skulle åka ut från slutspelet.

Efter att ha blivit utbytt efter snabba insläppta puckar i femte matchen sa Anderson såhär till NHL.com:

 

Pittsburgh pinnar på

Att gå från sju gjorda mål ner till ynka ett är förvånande för offensiva Pittsburgh där samtliga kedjor levererar. Men det är något med hemmaplansfördelen i den här serien. Samtliga vinster har varit hemmasegrar för lagen. Och lyckligtvis för Pittsburghs del är att de spelar hemma ikväll. För ganska precis ett år sen spelade Penguins en game 7 mot Tampa Bay i konferensfinalen och drog då det längsta strået. Därefter kunde de vinna mot San Jose Sharks i Stanley Cup-finalen och Sid & c:o fick åter lyfta bucklan.

Annan intressant kuriosa är att Carl Hagelin har 7-1 i sin Game 7 statistik medan lagkamraten och veteranen Matt Cullen har 6-0.

Det återstår att se om coach Sullivan slänger in Matt Murray eller Marc-Andre Fleury i den avgörande matchen. I senaste matchen stod Matt Murray, som också stod i fjärde och femte matchen, som man vann. Innan dess har Fleury stått och båda har gjort det bra. Det är en delikat uppgift att välja keeper här, men det kan likväl vara avgörande.

Spela och livebetta på NHL hos Bet365