Hem rekar-ishockey Du är här

Lightning vs Red Wings NHL-slutspelet 29 april

Tampa Bay Lightning – Detroit Red Wings

3-3 i matchserien

Sjunde avgörande väntar på onsdag i Amalie Arena. Mellan två lag som båda har gjort 15 mål vardera på 6 matcher. Förra mötet slutade 5-2 till Tampa efter att Cedric Paquette satte pucken i öppen kasse. Matchen var precis som en slutspelsmatch ska vara, hårt fysiskt spel, känslor och offensiva läckerheter. Tampa var det bättre laget och vann välförtjänt och hade det inte varit för några av Petr Mrazeks spektakulära räddningar hade matchen dragit iväg ordentligt. Inför match sju gäller det bara att ladda om för båda lagen, de tidigare matcherna saknar helt och hållet betydelse.

Top 3 poänggörare Tampa Bay Lightning
Tyler Johnson, 7 (6+1) poäng
Nikita Kucherov, 4 (0+4) poäng
Alex Killorn, 3 (2+1) poäng

Top 3 poänggörare Detroit Red Wings
Pavel Datsuyk, 5 (3+2) poäng
Tomas Tatar, 4 (3+1) poäng
Jonathan Ericsson 4 (0+4) poäng

Tampa Bay Lightnings mest utvisade spelare är lagkaptenen Steven Stamkos som ännu inte noterats för ett enda mål. Det märks att Detriot har jobbat för att inte ge Stamkos målchanser. Det har istället öppnat ytor för hans lagkamrat Tyler Johnson som har gjort hela 6 mål. Tyler Johnson som gör sin andra hela säsong i NHL har tagit stora kliv i sin utveckling. Han har blivit en toppforward i ligan och en spelare att hålla ett extra öga på för motståndarna. 72 poäng på 77 matcher i grundserien blev det för den 24-åriga amerikanen som konstigt nog inte blev draftad. Anledningen till att han inte blev draftad var på grund av hans storlek. Han ansågs inte klara av spel i NHL och han minst sagt bevisat motsatsen.

Väntar mig en match av samma klass som alla de andra i denna slutspelserien. Ska bli spännande och se vilket lag som kniper den sista platsen till den andra omgången. Även om jag varit ett fan av svensklaget Detriot sen jag var liten grabb tror jag tyvärr deras resa mot Stanley Cup tar slut imorgon.