Hem rekar-ishockey Du är här

Hockey-VM: Fortsätter superkedjan leverera mot Lettland ikväll?

Efter att nästintill ha gått igenom gruppspelet fläckfritt är nu Tre Kronor framme i kvartsfinal där man ställs emot Lettland. En munsbit på förhand, men jobbet måste fortfarande göras.

10bet logga

Underskattning får inte förekomma

Det är Rikard Grönborgs främsta uppgift att se till att hans spelare inte underskattar motståndarna för en sekund även om Lettland inte ska ha en chans om man jämför spelare till spelare. Tre Kronor kunde till slut säkra gruppsegern efter att ha besegrat Ryssland i gruppfinalen för två dagar sen. Målen i 3-1-segern svarade Mika Zibanejad, Rickard Rakell och Mattias Ekholm för och segern innebar att Sverige vann gruppen med fyra poängs marginal till just ryssen.

De två förstnämnda utgör den ”svenska superkedjan” tillsammans med Mattias Janmark, som har imponerat stort under gruppspelet. Alla tre är i topp i den interna poängligan och Rakell har samlat ihop 12 poäng såhär långt vilket gör honom femte bästa poängplockare i hela turneringen. Grönborg har alltså visat fingertoppskänsla när han komponerat ihop denna kedja och nu är det upp till resten av stjärnorna att ta efter så att vi kan stå där i finalen om några dagar.

Vi måste få hål på Merzlikins tidigt

Lettland kom fyra i sin grupp efter att ha besegrat hemmanationen Danmark med 1-0 i den sista gruppspelsmatchen. Totalt skrapade de ihop fyra segrar, varav en på övertid. Dessutom lyckades de ta matcherna mot både USA och Kanada till övertid, så detta Lettland bör definitivt inte underskattas. Lettland kan alltså ställa till det ordentligt om de har en bra dag även om de inte är i närheten av de svenska spelarna sett till ren kvalité. Istället förlitar sig Lettland på ett solitt försvarspel och den kollektiva insatsen kryddat med en målvakt i storslag.

Elvis Merzlikins, till vardags spelande i schweiziska ligan är en av anledningarna till att Lettland tog sig vidare från gruppen och att hans lag tog matcherna mot USA och Kanada till övertid. Han är bland de fem bästa målvakterna sett till räddningsprocent och med tanke på att letterna kommer agera köttmur runt honom ikväll är det viktigt att få hål på honom tidigt, annars kan han mycket väl växa ut till ett monster.

Hämta bonus hos 10Bet

Tre Kronor är givetvis megafavoriter att gå vidare till semifinal och om spelarna fortsätter på den inslagna vägen ska Lettland inte ha mycket att säga till om. Vi hoppas att superkedjan visar vägen återigen med fint spel och inte minst i målprotokollet. Mika Zibanejad var grym mot Ryssland där han svarade för ett mål och en assist och vi tror att poängskörden fortsätter ikväll.

Därför rekommenderar vi spel på att Mika Zibanejad kommer med i målprotokollet till odds 2.05 hos 10Bet. Där får även du som ny medlem en välkomstbonus på 100 % upp till sköna 2000 kronor vid registrering.