Hem rekar-ishockey Du är här

Dags för match 4 i svenskmötet Ottawa-Pittsburgh

Erik Karlsson

Skrällaget Ottawa Senators tar ikväll emot Pittsburgh i match 4 i Eastern Conference-finalen. Erik Karlssons lag har chansen att bli historiska, eller ja nästan i alla fall, tar de sig hela vägen och vinner Stanley Cup blir Senators det första kanadensiska laget att vinna sedan 1993.

Pittsburgh

Regerande mästarna Pittsburgh avgjorde gastkramande semifinal mot Washington i match 7. Det var ingen tvekan om att detta stjärnspäckade lag stod som favoriter inför conference-finalen mot Ottawa. Dels för att man hade ett övertag på Senators efter tre raka vinster i seriesystemet, och dels för att man helt enkelt har ett bättre lag – på pappret. Men det avgörs som bekant inte på pappret utan på isen.

Nu leder Ottawa med 2-1 i matcher inför dagens drabbning. Hög tid för stjärnor som Crosby, Kessel, Rust, Malkin, Hörnqvist med flera att steppa upp och leverera på den nivå man kan kräva.

Skador: Carl Hagelin, Trevor Daley och Kris Letang.

Odds: Pittsburgh att vinna – 2.10@WilliamHill

Ottawa

Ottawa Senators har stått för en fantastisk säsong. Efter att ha slagit ut Boston, och New York Rangers är de nu framme i conference-final. Första Stanley Cup-finalen på 10 år är med andra ord inom räckhåll. Det är oerhört imponerade sett till hur nederlagstippade de var inför säsongen.

En nyckel till framgången stavas Guy Boucher, managern som byggt upp en ramstarkt defensiv. Under hans ledning är Senators oerhört svårslagna. Man har en stabil stomme med världsklasspelare som Graig Andersson, Erik Karlsson, Mark Stone, Mike Hoffman och Jean-Gabriel Pageau.

Tillsammans med målvakten Graig Anderson är Erik Karlsson lagets absolut viktigaste spelare. Karlsson är förmodligen världens bästa spelare just nu och kommer ligga på sina 30 minuters istid även ikväll.

Skador: Mark Borowiecki, Ryan Dzingel och Viktor Stålberg.

Odds: Ottawa att vinna – 1.73@WilliamHill

Spela på NHL hos William Hill

 

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se