Hem rekar-ishockey Du är här

BETTINGTIPS SHL Rögle BK- Växjö Lakers

Lag: Rögle BK – Växjö Lakers

När: Fredag, 26 Februari, 2016

Matchstart: 19:00 P

lats: Lindab Arena, Ängelholm

Fredagens ända SHL match spelas mellan Rögle BK och Växjö Lakers, och det är den 47:e omgången som ska spelas mellan lagen. Växjö är i stort behov av att plocka poäng om man vill ta sig upp till en säker slutspelsplats, det är sex poäng som fattas i dagsläget och chansen finns för Växjö att fortfarande komma ikapp Färjestad som sitter på sjätte platsen. Rögle hittar vi lite längre ner i tabellen nämligen på en 12:e placering. Det märks verkligen att det börjar dra ihop sig i ligan och det är endast ett fåtal grundomgångar kvar innan det är dags för kval och slutspel.

Hemmalaget i denna match är Ängelholmslaget Rögle BK. Laget har haft en tuff säsong och man har klättrat upp till en 12:e placering och verkar ha kört fast där. Chansen för att Rögle ska lyckas kvala till slutspel är rätt liten då man har 13 poäng att plocka in på Örebro som samtidigt inte får lyckas ta en enda poäng vilket är rätt otroligt på de återstående matcherna. Så Rögle får satsa på att hålla undan MODO som ligger på placeringen under Rögle. Formen i Rögle truppen verkar ändå vara helt okej på den senaste tiden, och om man ser till de 3 senast spelade matcherna så hittar man här 2 vinster. Man vann bland annat över Brynäs för 2 omgångar sedan vilket är en bra prestation för ett lag som Rögle, och i den senaste matchen som laget spelade så var det Linköping som stod på programmet. Denna match visade sig bli långt ifrån målfattig då slutresultatet efter förlängning blev 6-7 till Rögle. Det var Rögles andraperiod i denna match som förde dom till segern, dom gjorde nämligen hela 5 mål i andra perioden men i tredje perioden så var det Linköping som stod för målgörandet och då gjorde 3. En ostabil och svängig match som det till slut var Rögle som kom som segrare ur. Patrick Cehlin stod för tre av målen för Rögle i denna match och han leder även den interna poängligan i laget.

Växjö ligger strax under slutspelsstrecket och har i dagsläget 6 poäng att klättra om de ska ta sig över slutspelsstrecket och därmed säker mark. Samtidigt är det också viktigt att hålla undan Brynäs och HV 71 som trycker på underifrån. Formen i laget verkar vara där den ska vara och man har vunnit 2 av sina 3 senast spelade matcher. Lite förvånande var att man förlorade mot Malmö Redhawks för 2 omgångar sedan, detta kompenserade man dock med att vinna över Linköping med 3-0 matchen efter. Den senaste matchen var det dock Brynäs som stod på schemat. Denna match vann man med 4-2 och man hade ledningen under hela matchen, det var först i 3:e perioden som Brynäs hittade Växjö nätet men då var det redan försent. En bra match av Växjö som visade att det förtjänar att ligga före Brynäs i tabellen. Den interna poängligan i laget leds av Richard Gynge som även finns med i den totala poängligan på en 5:e placering, man hittar även Gynge på en fjärdeplats i skytteligan.

 

Tidigare möten mellan lagen:

Lagen har endast mött varandra 2 gånger under säsongen och det är Lakers som stått för samtliga dessa vinster med resultatet 4-1 och 3-1. Allt mer pratar för Växjös del i denna match.

Vårt speltips:

Alla odds från Unibet.

Helt okej odds för Växjös del i denna match det är mycket som talar för Växjö, bland annat tidigare möten men även prestationer den senaste tiden. Oddset för Växjö Lakers finns tillgängliga för 2.15 vilket är rätt goda odds i detta möte enligt mig.

Jag tror dock inte att Växjö är de självklara vinnarna i matchen då Rögle faktiskt presterat rätt bra på senaste tiden man har även hemmapublikens stöd men jag är inte säker på att detta räcker för en vinst för Rögle BK i denna match. Oddset är i alla fall 2.75 gånger pengarna enligt Unibet.

Tremålsskytten i förra matchen för Växjös del heter Patrick Cehlin, han är även ledare av den interna poängligan. Det kan därför vara värt att lägga ett spel på att Cehlin gör mål i matchen, detta finns tillgängligt för oddset 2.95. Bra odds för detta spel om man ser till Cehlins prestationer i senaste matchen.

https://barabetting.com/wp-admin/media-upload.php?post_id=2296&type=image&TB_iframe=1