Hem rekar-ishockey Du är här

Betta på Rögle – Skellefteå AIK

Rögle- Skellefteå AIK

När: Onsdag, 14/10-15

Tid: 19:00

Plats: Lindab Arena, Ängelholm.

Då var det dags för Rögle att göra upp emot Skellefteå hemma i Ängelholm. Det är den nionde omgången som ska spelas och båda lagen ligger ungefär i mitten av tabellen. Skellefteå ligger på sjunde placeringen med 14 poäng, Rögle ligger lite längre ner på tionde platsen med 9 poäng. Matchen avgörs som sagt på Rögles hemmaplan i Lindab Arena, dom kommer alltså att ha ett hemmastöd från publiken, och kanske är det detta som kommer hjälpa Rögle att vinna matchen, vem vet men en spännande match kommer det i alla fall att bjudas på i Ängelholm på onsdag.

Rögle spelade i sin senaste match mot MODO där dom åkte på stryk av nionde placerade MODO med 3-1 på bortaplan. Rögle har totalt vunnit 3 av sina 8 spelade matcher och har spelat lite ojämnt denna säsong. Rögle har i sina tidigare matcher haft en tendens att starta första perioden bra och hänga med spelmässigt, men sedan tappat under andra perioden. Detta är något som Rögle kommer fokusera på under matchen på onsdag mot Skellefteå sa Rögle tränaren i en intervju.

Skellefteå däremot kommer med självförtroendet på topp till onsdags matchen mot Rögle då dom vann mot Linköping i deras senaste match. Lite kort om matchen: det visade sig vara en jämn match mellan Skellefteå och Linköping på SAAB arena i lördags, då matchen först gick till förlängning efter att båda lagen spelade väldigt skickligt. Matchen avgjordes inte på förlängningen utan matchen gick vidare till straffläggning där Skellefteå visade sig vara de bättre straffskyttarna och dom vann tillslut matchen, och plockade de viktiga poängen.

Jesper Williamsson Rögle har en skada i form av backen Jesper Williamsson som åkte på en crosschecking situation i matchen mot MODO i lördags. Även backen Jens Hellgren är ett frågetecken och det är alltså inte helt hundra att Jens heller kommer spela i matchen mot Skellefteå.  Skellefteå har inte några allvarliga uppmärksammade skador i laget för tillfället.

Lite övrig fakta om lagen: Rögles målvakt Oscar Dansk ligger på en andra plats i räddningsstatistiken med hela 93,33%. Rögle ligger även på en tredje placering på totala utvisningsminuter i årets SHL något som inte riktigt är något att skryta om för Ängelholmslaget.

 

Vårt speltips

Odds från Unibet.

Jag tror att det kan bjudas på en rätt så jämn match i Ängelholm på onsdag. Båda lagen har spelat ganska bra i sina tidigare matcher och det kommer säkert att bjudas på en kamp. Men jag skulle säga att Skellefteå är det bättre laget i det här mötet och dom kommer troligen även att plocka hem denna match. Jag tror dock att matchen kommer vara ganska jämn till en början men att när slutsignalen ljuder så har Skellefteå spelat den här matchen med ett mycket högre tempo än vad Rögle har gjort, och därför plockar hem den här matchen. Oddsen för att Skellefteå plockar hem matchen 1.80 gånger pengarna enligt Unibet.

Kvällens skräll skulle väl ändå enligt mig vara om faktiskt Rögle lyckas plocka hem matchen, det är ju trots allt på hemmaplan och de kanske lyckas vinna matchen med lite hjälp av publikens stöd. I alla fall om man vill ”gambla” lite så kan det vara värt att tippa på att Rögle kommer plocka hem den här matchen i så fall har man 3.50 gånger pengarna att se fram emot.

Det är höga odds på att matchen slutar oavgjort och det tyder väl på att det kanske inte är jätte troligt att den här matchen kommer sluta på det viset men oddsen du har att räkna med för tillfället att detta resultat iallafall ger 4.40 gånger pengarna.

 

Infor-Skelleftea-AIK-Rogle-BK

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se