Hem rekar-ishockey Du är här

Betta på Karlskrona – Linköping 9:e omgången SHL

När: Torsdag, 10/15 -15

Tid: 19:00

Plats: ABB Arena Karlskrona

 

Då var det dags för Linköping HC att gästa Linköping på ABB Arena Karlskrona. Det är den nionde omgången som ska spelas i årets SHL, och det är ett topplag mot ett bottenlag som ska göra upp på torsdagen. Karlskrona som ligger allra sist i sammandraget möter tabell tvåan Linköping, det är ett stort skutt i tabellen mellan lagen kommer det även vara det spelmässigt? Det får vi reda på torsdag klockan 19:00.

Hemmalaget Karlskrona är nykomlingar i årets SHL, och dom har haft en minst sagt tuff start på säsongen i SHL.  Dom ligger som sagt sist i tabellen med endast 4 poäng, och har alltså endast bara vunnit en match på åtta spelade matcher, inte ett jätte imponerande resultat för nykomlingarna. Den senaste matchen som Karlskrona spelade avgjordes i lördags hemma i Karlskrona. Matchen var mot Malmö Redhawks och det bjöds på storkross inför hemmapubliken, inte från Karlskronas sida utan från skånelagets. Dom vann matchen med 4-7, Malmö är även dom nykomlingarna för i år och ligger också i botten av tabellen, trots det så lyckades Malmö vinna med stora siffror på bortais. Laget har 4 raka förluster med sig fram till att den nionde omgången ska spelas. I matchen mot Linköping på torsdag kommer det förmodligen krävas mycket om det ska bli en vinst för tabell jumbon.

Linköping HC har däremot haft en bra start på säsongen, då dom placerat sig på en andra plats i tabellen med sina 17 poäng fram till att den nionde omgången ska gå av stapeln. Linköping har presterat på en bra nivå i år och har vunnit 6 av sina 8 spelade matcher. Dom kommer dock från en hemmaförlust mot Skellefteå. Det visade sig vara en jämn match mellan lagen och det gick till förlängning på SAAB arena i Linköping när Skellefteå gästade. Inget av lagen lyckades avgöra på förlängningen och det gick vidare till straffar, en straffläggning som Skellefteå tillslut vann. Men det var en jämn match mellan som utspelade sig i Linköping mellan de båda topplagen.

Backen Petter Hansson kommer inte vara tillgänglig för Linköpings del i mötet mot Karlskrona, däremot så har forwaden Garret Roe återigen blivit spelklar och kommer med stor sannolikhet att medverka i torsdagens match.

Vårt speltips:

Odds enligt Unibet.

Jag tror inte det är något snack om saken vilka som är favoriter i denna match, och laget jag pratar om är såklart tabelltvåan Linköping. Dom kommer med mycket stor sannolikhet att plocka hem en vinst i detta möte. Dom möter jumbolaget som inte fått mycket att funka i det senaste matcherna, Karlskrona kommer med fyra raka förluster med sig i bagaget medans revanschsugna Linköping har vunnit 6 av sina 8 spelade matcher. Det är alltså mycket som talar för att Linköping kommer vinna matchen med enkelhet. Om man väljer att spela på att Linköping vinner matchen så är oddsen för detta 1.73. Rätt så skapliga odds i denna torsdags match. Jag tror att det kommer bjudas på mycket mål i denna match så det kan vara värt att tippa på en målrik match.

Skrällen är såklart om hemmalaget skulle lyckas vinna matchen, dom har ju trots allt en hemmapublik och är säkerligen sugna på en vinst efter sina 4 raka förluster. Om man är sugen på att tippa på Karlskrona så är i alla fall oddsen 4.0

Oddsen för en oavgjord match enligt Unibet är 4.30

karlskorna linköping

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se