Hem rekar-fotboll Du är här

Ytterligare ett omspel för Spurs i FA-cupen

Efter en strong insats av League 1-laget Rochdale i första mötet med Premier League-giganten Tottenham Hotspur blir det alltså ytterligare ett omspel i FA-cupen för de sistnämnda. 2-2 i första mötet innebär omspel på Wembley och nog bör väl Spurs kunna städa av Rochdale denna gång?

Casinia Sports logo

Första hemmamatchen av tre inom loppet av sju dagar för Spurs

Ja, denna säsong har blivit en väldigt lång sådan för Tottenham. De åkte visserligen ur Carabao Cup redan i oktober, men det har fortfarande blivit ett hårt matchande för spelartruppen och det är inte över än. De har både Premier League, Champions League och FA-cupen att tänka på och därför är dessa omspel i just FA-cupen inte jättevälkomnade i Tottenham-lägret. Det blev omspel mot League 2-gänget Newport County i förra omgången och nu är det alltså dags igen. Nu får även Rochdale äran att resa till Wembley efter att ha svarat för en väldigt bra insats i första mötet.

De tog till och med ledningen i den 45:e minuten innan Spurs kunde kvittera genom nyförvärvet Lucas Moura, för att i den 89:e minuten sätta spiken i kistan genom ett straffmål av inbytte Harry Kane. Trodde dem. Men Rochdale kunde sensationellt nog komma tillbaka och med matchens sista spark kvittera genom ett fint avslut av Steve Davies i den 92:a minuten.

Därför får Tottenham finna sig i att vara utan den viktiga vilan mitt i veckan och kvällens match mot Rochdale är den första hemmamatchen av tre inom loppet av en vecka. På söndag väntar nämligen Huddersfield i Premier League och på onsdag nästa vecka är det dags för deras viktigaste match på hela säsongen när Juventus kommer på besök. Därför kan vi räkna med att Mauricio Pochettino har ett helt pussel framför sig när han ska bestämma startelvorna i de två matcherna innan onsdag. Pochettino har i ett uttalande varit tydlig med att han kommer rotera friskt i laget ikväll och låta spelare som Harry Kane och Christian Eriksen få välbehövlig vila. Detta gör att Spurs får hitta någon annan än just Harry Kane som gör målen. Kane har räddat laget otaliga gånger från fiasko denna säsongen. Senast i helgen mot Crystal Palace dök han upp i den 85:e minuten som så många gånger förr och var anledningen till att Tottenham kunde plocka hem alla tre poängen.

Något som inte gör argentinarens lagpussel lättare att få ihop är skadorna på två av nyckelspelarna i försvaret. Båda ordinarie mittbackarna Jan Verthongen och Toby Alderweireld dras nämligen med skavanker och kommer förmodligen att vilas denna vecka för att vara redo i returmötet mot Juventus.

Gästande Rochdale har ingen som helst press på sina axlar, utan både spelarna och supportrarna kan slappna av och ha en trevlig kväll i London. De är det lägst rankade laget som är kvar i turneringen i och med att de ligger på jumboplatsen i League 1. Därför är det en sensation att ens ta sig till ett omspel mot ett lag som Tottenham när de kämpar för överlevnad i den engelska tredjedivisionen parallellt. Räkna dock med att de kommer att ge det en ärlig chans även i denna match och skulle de mot all förmodan avancera till kvartsfinal kommer de få ställas mot ytterligare ett Premier League-lag i Swansea.

Hämta din välkomstbonus hos Casinia genom att klicka här

Blir du sugen på att spela på kvällens match i FA-cupen mellan Tottenham Hotspur och Rochdale så går det utmärkt att göra det hos Casinia. De har nämligen en maxad välkomstbonus för sina nya medlemmar. Öppnar du ett nytt spelkonto så får du ta del av en välkomstbonus på 100 % upp till hela 2100 kronor. Bli medlem hos Casinia och påbörja din resa mot storvinsterna redan idag!